Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jen blázni mohou být šťastní v blázinci

Slova vznikla za účelem popsat to, co si myslíme nebo víme, někomu jinému, takto vzniklo i kdysi dávno v Indii slovo Bhagavan. S překladem slova Bhagavan, do našeho jazyka je mnoho problémů, dlouho jsem přemýšlel nad tím, jak to cizí velmi staré slovo vlastně správně přeložit, aby byl překlad populární a optimální? Správný překlad je že Bhagavan je svatý kouzelník, který pomocí zázraků, nebo jenom dotykem, snadno a rychle uzdraví na smrt nemocné umírající lidi. Ježíš Kristus byl tedy první a poslední Bhagavan, za teoretického předpokladu, že skutečně on jako člověk, dokázal snadno a rychle uzdravovat těžce nemocné lidi? Jelikož mohu bez problémů cestovat časem a prostorem, tak jsem se logicky podíval na Ježíše Krista, když uzdravuje nemocné, bohužel jsem zjistil, že Ježíš Kristus je literární postava, která na divadle v Římě dělala zázraky, aby se obecenstvo bavilo.

Na divadle není problém uzdravovat nemocné, je to jenom lidské divadlo, a herec hraje to, že jej Ježíš Kristus zázračně uzdravil, na každém představení pořád dokola jako loutka. Stejné je to se všemi lidmi na světě z minulosti a současnosti, co mají označení Bhagavan, jsou to vždy jenom dobří divadelní herci, co hrají na divadle to, že umí dělat svaté zázraky. Já sice neumím jako Ježíš uzdravovat na smrt nemocné, ale umím dávat lidem aspoň dobrou náladu, není to sice moc veliký zázrak, ale i evoluce postupuje pomalu vpřed, a nikdo si nestěžuje na to, že pracuje pro nás velmi pomalu! Základem ekonomiky jsou dlouhodobé investice.

Ovocný sad nebo les je dlouhodobou investicí, která se velmi vyplatí a přináší dlouho majiteli veliký zisk, u dlouhodobé investice potřebujeme mít jistotu, že se nám investice vrátí a jsme u jádra problému lidské civilizace, kdy ti, co zde dlouhodobě do něčeho mnoho investovali, dělají vše pro to, aby o svoje veliké investice nepřišli a následkem je to, že se z nás všech stali ubozí herci a obchodníci, kterým jde jenom o to ochránit svoje dlouhodobé investice před nebezpečím. Válka je jenom snaha nepřítele získat snadno a rychle cizí dlouhodobé investice a okrást toho, kdo zde dlouhodobě investoval, rozvod je malou válkou o dlouhodobé investice a většinou zde statisticky vyhrávají ženy, díky tomu že vychovávají děti.

Vysoká škola je veliká dlouhodobá investice, kterou zaplatí rodiče dětem a doufají v to, že jim to děti nějak oplatí, chudí rodiče, ale nemohou dětem zaplatit vysokou školu, a tím jejich děti v této společnosti již neuspějí. Romové neuznávají dlouhodobé investice, a tak logicky neuspěli ekonomicky v naší společnosti, proč Romové nevěří na dlouhodobé investice? Příčinou je zde veliká nemocnost a nemocný člověk nevěří na to, že zde bude dlouho a nechce tedy do ničeho dlouhodobě investovat, stejně tak i nemocná společnost, nechce do ničeho dlouhodobě investovat, protože nevěří na to, že zde bude dlouho existovat. Tam kde se mnoho dlouhodobě investuje, tam jsou zdraví lidé ve zdravé společnosti, světová krize je způsobená nemocnými lidmi v nemocné společnosti a nemocní lidé, nebo nemocné společnosti, zde nechtějí do ničeho dlouhodobě investovat veliké peníze a velmi mnoho času. Proč jsou lidé a společnosti nemocné a nevěří na to, že zde budou dlouho?

Předmět Autor Datum
Fajn, tady máš dlší generátor náhodných slov, můžete si popovídat http://www.lorem-ipsum.cz/
gilhad 14.05.2023 10:20
gilhad
Nemohla to vyplodit umělá inteligence? :beer: nový
Yarda 14.05.2023 11:43
Yarda
Nevím, možná by k tomu šla donutit, ale většinou píše jiným stylem a příčetněji ... :>: User :?: Na… nový
gilhad 14.05.2023 13:41
gilhad
GVKB Jen blázni mohou být šťastní v blázinci ChatGPT Nerozumím úplně, co máte na mysli. Jestli mluv… nový
GVKB 14.05.2023 13:51
GVKB
A jaký prompt jste použil na ten úvodní článek? nový
gilhad 14.05.2023 15:09
gilhad
Budes tady ty tvoje pitomosti ChatGPT rvat do kazdeho prispevku ?! nový
HPET 14.05.2023 16:47
HPET
Nebudu šlo jenom o test jak budete reagovat na umělou inteligenci nový
GVKB 14.05.2023 19:43
GVKB
Umělou jsem tady viděl. Ale inteligenci? Ta je, prosím pěkně, kde? nový
Pavel 14.05.2023 19:47
Pavel
Umělou jsem tady viděl. Sakra, asi jsem zaspal dobu. Moje poslední vzpomínka je, že ji má motorovou… nový
čumil old 15.05.2023 19:53
čumil old
Tady ji mají umělou všechny :) nový
gilhad 15.05.2023 21:06
gilhad
Jen blázni mohou být šťastní v blázinci Tak se tam vrať a budeš šťastný i bez těch nesmyslů a blábo… nový
Karel04 15.05.2023 01:31
Karel04
Nikdo není normální i když si každý myslí že je letadlo nový
GVKB 15.05.2023 06:16
GVKB
Takže v blázinci co tu teď za fialového ⟨censored⟩ panuje jsou blázni šťastní? No aspoň někdo. :-/ nový
Yarda 16.05.2023 12:46
Yarda
Se divím, že ti tam dovolili internet. poslední
Prasak 16.05.2023 15:37
Prasak

Nevím, možná by k tomu šla donutit, ale většinou píše jiným stylem a příčetněji ... :>:

User :?:
Napiš článek na téma "Jen blázni mohou být šťastní v blázinci", zamíchej tam Bhagavan, Ježíše Krista, ovocný sad nebo les a vysokou školu jako investici. Nemusí to moc dávat smysl.

ChatGPT :i:
Je to nesmysl, ale pojďme na to!

Existuje mnoho názorů na to, co způsobuje skutečnou štěstí. Někteří lidé tvrdí, že štěstí je vnitřní stav, zatímco jiní tvrdí, že štěstí závisí na vnějších podmínkách. Někteří lidé věří, že lidé, kteří jsou v blázinci, jsou šťastní, protože nevědí, co se kolem nich děje.

Bhagavan, zakladatel hnutí Bhagavatů, tvrdí, že skutečné štěstí je vnitřní stav a nezávisí na vnějších podmínkách. Bhagavan věřil, že lidé, kteří hledají štěstí ve vnějších věcech, jako jsou peníze, majetek a sláva, jsou nešťastní, protože tyto věci jsou nestálé a nespolehlivé.

Ježíš Kristus také věřil, že skutečné štěstí je vnitřní stav a že lidé by měli hledat Boží království v sobě samých. Ježíš tvrdil, že hledání vnějších věcí jako jsou peníze, majetek a sláva, je marné a nepřináší skutečné štěstí.

Ovocný sad nebo les může být metaforou pro život. Stejně jako ovocný sad nebo les, život může být plný různých plodů, ale také překážek a obtíží. Je důležité se naučit přijímat tyto výzvy a učit se z nich.

Vysoká škola jako investice může být chápána jako investice do budoucnosti. Vysoká škola může poskytnout lidem vědomosti a dovednosti, které jim umožní najít si dobrou práci a vybudovat si úspěšnou kariéru. Nicméně, vysoká škola také může být nákladná a může mít následky na dlouhodobou finanční stabilitu jednotlivců.

Celkově lze říci, že lidé, kteří jsou šťastní, nejsou nutně blázni v blázinci. Skutečné štěstí se nachází vnitřně a nelze ho najít ve vnějších věcech jako jsou peníze, majetek a sláva. Život je plný výzev a obtíží, ale je důležité se naučit je přijímat a učit se z nich. Investice do vzdělání může být velmi užitečná, pokud je správně využita, ale může také přinést finanční zátěž. Proto je důležité pečlivě zvažovat, zda se vysoká škola nebo jiná forma vzdělávání vyplatí jako investice do budoucnosti.

Navzdory tomu, že skutečné štěstí nelze najít v externích věcech, některé vnější podmínky mohou ovlivnit naše vnímání a prožívání štěstí. Například studie ukázaly, že pobyt v přírodě a zelených prostředích může zlepšit naši náladu a snížit stres. Z tohoto důvodu se někteří lidé snaží trávit více času v přírodě, například procházkami nebo výlety.

Nicméně, štěstí je subjektivní a každý z nás má svůj vlastní pohled na to, co ho dělá šťastným. Někteří lidé mohou být šťastní v blázinci, zatímco jiní si mohou najít štěstí v jiných prostředích. Proto je důležité respektovat různé způsoby, jak lidé hledají a prožívají štěstí.

V závěru lze tedy říci, že skutečné štěstí nelze najít ve vnějších věcech, ale spíše je to vnitřní stav, který nezávisí na vnějších podmínkách. Vysoká škola může být užitečnou investicí do budoucnosti, ale je důležité zvážit finanční náklady a přínosy. Pobyt v přírodě může být užitečný pro zlepšení nálady, ale každý z nás má svůj vlastní způsob hledání a prožívání štěstí.

GVKB
Jen blázni mohou být šťastní v blázinci

ChatGPT
Nerozumím úplně, co máte na mysli. Jestli mluvíte o tom, že lidé s duševními poruchami nebo mentálním onemocněním mohou nalézt štěstí a úlevu ve specializovaných zařízeních, jako je psychiatrická léčebna nebo psychiatrický ústav, pak to je možné. Tyto zařízení mají za cíl poskytovat péči a podporu lidem s duševními obtížemi a mohou jim pomoci zvládat své stavy, léčit se a zlepšovat svou kvalitu života.

Je důležité si uvědomit, že duševní zdraví je stejně důležité jako fyzické zdraví a existuje mnoho způsobů, jak se o něj starat. V některých případech mohou psychiatrické léčebny nebo jiná zařízení poskytnout prostředí, ve kterém mohou lidé získat potřebnou léčbu, podporu a porozumění od odborníků v oblasti duševního zdraví. To může přispět k jejich pocitu štěstí a zlepšení jejich celkové pohody.

Je však také důležité si uvědomit, že každý člověk je jedinečný a to, co je nejlepší pro jednoho člověka, nemusí být nezbytně nejlepší pro druhého. Každý jedinec by měl mít možnost rozhodnout se o svém vlastním léčebném plánu a vybrat si způsob péče, který je nejvhodnější pro jeho individuální potřeby a cíle.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru