Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Poptávám zpětné odkazy

Dobrý den,

poptávám zde zpětné odkazy pro můj web. Nenašel by se někdo, kdo třeba píše blog či vlastní web a byl by ochotný odkazovat na ten můj?

Pokud by někdo byl ochotný, dodám odkaz na web a případně další informace.

Zároveň jsem ochotný navázat další spolupráci nejen ohledně odkazů, ale i vzájemné výměny informací a podobně.

Předmět Autor Datum
Nasel, jmenuje se Googlebot, Bingbot ... jestli chces aby sel tvuj WEB s neznamym obsahem videt, v p…
HPET 25.04.2023 12:15
HPET
Namám zájem o placenou reklamu, mám zájem o zpětné odkazy, hlavně tedy z blogů a podobně zaměřených…
radekordan 30.04.2023 12:08
radekordan
A co kdybys sem napsal (nebo aspoň naznačil :-) wo co go? Nebo je to tak tajné, že nesmíš ani naznač…
Yarda 30.04.2023 12:49
Yarda
Není to tajný, jen nechci, aby někdo říkal, že to tady spamuju a odstranil mi to :-D
radekordan 30.04.2023 15:17
radekordan
Zpatne odkazy uz davno nemaju taku relevanciu aku jej asi ty prikladas auz vobec nerozhoduje ich poc…
fleg 01.05.2023 12:09
fleg
Zpětné odkazy mají smysl tam, kde je shoda v obsahu, respektive v kvalitě a asi i kvantitě obsahu, t…
radekordan 01.05.2023 14:36
radekordan
Na svém webu píšu převážně o programování a elektronice. Psát, že e-shopy mají otevřeno 24/7 je blbo…
gilhad 14.05.2023 03:45
gilhad
Tvůj blog asi nebude mít stejnou cílovku jako můj web, ale i tak považuji za úspěch narazit alespoň…
radekordan 16.05.2023 14:23
radekordan
Pozri si, kde sme ako poradna na Googli my. Bez nejakych spatnych odkazov, zaplatenych seo sraciek,…
fleg 14.05.2023 12:01
fleg
SEO zahrnuje spoustu dílčích věcí, mezi které patří linkbuilding. Nevím úplně přesně co myslíš tím v…
radekordan 16.05.2023 14:15
radekordan
Takže se tu opravdu nenajde žádný bloger, který by byl ochotný spolupracovat? Nechcete tedy alespoň…
radekordan 13.05.2023 17:34
radekordan
Třeba se tu žádný blogger nevyskytuje…
L-Core 13.05.2023 19:16
L-Core
Já mám odkazy na (některé) své weby v patiččce, když někde odpovídám na technickou otázku, tak přiho…
gilhad 14.05.2023 03:53
gilhad
Proto jsem měl zájem o blogery, kteří prostě napíšou článek (teď si vymyslím asi blbej příklad, takž…
radekordan 16.05.2023 14:28
radekordan
Pokud potřebuješ SEO tak si o SEO kup knížku vše je o tom nedělat chyby GVKB CZ
GVKB 14.05.2023 10:08
GVKB
Jasný, souhlasím. Nicméně kniha vs. reálné zkušenosti zdejších diskutujících jsou dva naprosto nepor… poslední
radekordan 16.05.2023 14:30
radekordan

Nasel, jmenuje se Googlebot, Bingbot ... jestli chces aby sel tvuj WEB s neznamym obsahem videt, v prve rade ho musis nechat indexovat.

Nenašel by se někdo, kdo by odkazovat na můj web ?

Jestli misto tvorby dobreho obsahu preferujes platit protoze je to pohodlnejsi, tak cenik reklamy najdes v nabidce poradny.

Namám zájem o placenou reklamu, mám zájem o zpětné odkazy, hlavně tedy z blogů a podobně zaměřených webů. Jde mi tedy spíše o kontakty na lidi, kteří něco podobného provozují, rád bych dlouhodobou spolupráci.

Web má zaměření na otevírací doby veřejně přístupných podniků a míst včetně cen pohonných hmot na čerpacích stanicích.

A jak jistě dobře víš, tak Google, Bing i Seznam a další řadí krom relevance taky podle kvalitních zpětných odkazů a co se těch týče, tak jsem oproti konkurenci hodně pozadu. Takže i z toho důvodu nemám zájem o bannerovou reklamu.

Zpětné odkazy mají smysl tam, kde je shoda v obsahu, respektive v kvalitě a asi i kvantitě obsahu, takže pokud chcete předehnat konkurenci, je nutné použít zpětné odkazy. Samozřejmě že zpětné odkazy nemají zázračnou moc, která zařídí vše, ale váhu mají a myslím si že ne úplně zanedbatelnou. A souhlasím s tím počtem, důležitější je kvalita, proto bych raději než odkaz někde v patičce webu odkaz ve vhodně tématickém článku, například o otevření nové pobočky nějakého řetězce, nebo o produktu, který se dá koupit v nějakém obchodě, případně jako odkaz rozšiřující jiný obsah a podobně.

Konkurence je veliká a prakticky se dá říct, že naše obsahy jsou totožné a rozhodují pouze maličkosti. Vždycky jsem věděl, že zpětné odkazy jsou moje slabá stránka a rád bych tuto skutečnost změnil. Proto jsem se rozhodl, že se zeptám tady.

Na svém webu píšu převážně o programování a elektronice. Psát, že e-shopy mají otevřeno 24/7 je blbost, to ví každý. A proč bych měl propagovat nějaký neznámý web, o kterém nic nevím? Pokud budu chtít vědět, jak mají někde otevřeno, tak mi to google vyplyvne buď při vyhledání podle jměna, nebo když na to kliknu na mapě (podle toho, co bude pro mě v tu chvíli jednodušší). Ne že bych to používal nějak často, letos jsem takhle hledal místní datart a loni asi dvakrát czc.cz, ale tam jsem šel rovnou přez jejich web.

Tvůj blog asi nebude mít stejnou cílovku jako můj web, ale i tak považuji za úspěch narazit alespoň na jednoho blogera :-). K tomu hledání otevírací doby můžu dodat maximálně to, že ani ty nejsi cílovka mého webu :D. Ale v podstatě jak říkáš, spousta lidí, hlavně tedy technicky zdatnějších jako jsi ty najdou otevírací dobu přímo na googlu a často už se nepotřebují dále prokliknout. Po pravdě občas to tak dělám i já. Naštěstí furt je spousta lidí, kteří tuto informací přehlíží/nevěří ji/nebo nevím a ty na web vstoupí.

Pozri si, kde sme ako poradna na Googli my. Bez nejakych spatnych odkazov, zaplatenych seo sraciek, len vlastnym enginom.
Na cz verzii budeme prv v klucovych vyrazoch, na sk verzii (vzhladom na pomer navstevnikov 8:2) sme byvali druhi, ale uz nas pomaly vytlacaju z top10.

A to sme uz (bohuzial) oproti minulosti dost maly web oproti konkurencii s malou navstevnostou.
Tak ma nepresviedcaj o tom, ze spatne odkazy maju vyznam, kedze sme sa z 0 prepracovali na spicku bez pouzitia akehokolvek odkazu a len vlastnym enginom, ktory dobre odhadoval podmienky googlackeho algoritmu.

SEO zahrnuje spoustu dílčích věcí, mezi které patří linkbuilding. Nevím úplně přesně co myslíš tím vlastním enginem, který dobře odhadoval podmínky googlovského algoritmu, ale jestli tím myslíš, že pro diskuzi používáte vlastní řešení a nepoužíváte například phpBB (existuje vůbec ještě?), tak si nemyslím, že to bude klíč k úspěchu. Spíš věřím, že úspěch na dotaz "pc poradna" a jím podobné budou spíše způsobené vlivem komunity a brandu, ale třeba se pletu. Věřím, že bez zpětných odkazů se dobře zobrazujete na long tail fráze, což se můj web taky zobrazuje. Není to nic těžkého, pouze stačí vhodná vstupní stránka, na kterou odkazuje jiná již indexované stránka téhož webu. Načež na fráze, které jsou obecné a asi i často konkurenční, jako debaty, diskuzní fórum a podobně bez kvalitního linkbuildingu, potažmo odkazu z mateřského projektu, který je profláknutý (pokud nějaký samozřejmě je) jen tak asi neuspěješ. Vy máte komunitu lidí, kteří pravděpodobně dělali, nebo stále dělají linkbuilding nevědomky za Vás. Takže si s jistotou troufám tvrdit, že zpětné odkazy mají asi menší význam, než si myslím já, ale zaručeně větší, než si myslíš ty.

Já mám odkazy na (některé) své weby v patiččce, když někde odpovídám na technickou otázku, tak přihodím i odkaz, pokud o tom už někde píšu, případně na některé složitější odkazy odpovídám u sebe a do diskuze pak už jen hodím odkaz na tu odpověď. S výsledkem jsem celkem spokojený.

Jinak spousta zdrojů doporučuje se odlišovat zajímavým obsahem, ostatně google se prý taky hodně snaží to brát spíš podle kvality a odfiltorovat laciné SEO-triky ...

Proto jsem měl zájem o blogery, kteří prostě napíšou článek (teď si vymyslím asi blbej příklad, takže se omlouvám), jak si šli dát někam oběd a připíšou třeba historku o tom, jak první restaurace měla zavřeno, tak našli druhou a odkážou na mojí otevíračku té restaurace, nebo prostě článek o tom, že otevírá nový PC obchod a u zmínky jak bude mít otevřeno bude odkaz ke mě a podobně. Já jsem schopný na podobný obsah odkázat buď přímo z webu, nebo z blogu mého webu, případně na blogu poskytnout prostor pro vlastní článek s propagací. Prostě žádná stará patičková výměna odkazů, ale vytváření faktického obsahu na míru. Proto spíš dlouhodobá spolupráce.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru