Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Bude v Moskvě vojenská přehlídka 9. 5. 2023?

Podle tohoto článku "Už není co ukázat." Rusové ruší vojenské přehlídky, zvěsti o zpustošené armádě sílí to vypadá takhle:

Anektovaný poloostrov Krym a dva ruské regiony sousedící s Ukrajinou nebudou v květnu pořádat tradiční přehlídky k výročí konce druhé světové války. Jejich gubernátoři to odůvodňují mimo jiné tím, že nechtějí provokovat nepřítele velkým počtem vojenských vozidel. Zahraniční komentátoři ale tvrdí opak a podotýkají, že pravým důvodem může být nedostatek techniky, kterou Rusko nyní disponuje.

Kreml v reakci na to uvedl, že rozhodnutí o zrušení vojenských přehlídek, jimiž si Rusové připomínají porážku nacistického Německa, leží zcela v rukou jednotlivých oblastí. "Je to výsadní právo šéfů regionů. Ti samozřejmě přijímají příslušná opatření, která vychází ze zájmu zajištění bezpečnosti občanů. To je hlavní a jediná priorita," komentoval pro agenturu TASS mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. "Pokud jde o hlavní přehlídku (v Moskvě), ta se připravuje a její konání se plánuje," dodal.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat