Česká pošta, rušení poboček, červenec 2023
Ministerstvo ruší od 1. 7. 2023 asi 300 poboček České pošty, viz např. Pošta zveřejnila seznam rušených poboček. V článku je interaktivní formulář pro vyhledání rušených poboček.
V této souvislosti by mne zajímalo, zda zrušení pošty znamená taky zrušení příslušnýho PSČ? Jestliže ano, znamená to, že bude nutnost si nechat vystavit všechny doklady a smlouvy znovu? Občanka, řidičák, karta zdravotního pojištění, korespondenční adresa v bance, pracovní smlouva u zaměstnavatele, u smluv na dodávku energie, plynu, vody, nájemní smlouvy, pojištění domácnosti, ...?
Pošta nově zruší pobočky, které rušit nechtěla, protože už je dávno zavřela
Ehm?
Pobočky na lukrativních pozemcích se jim nepodařilo zavřít, tak zavírají náhradní.
Četl jsi například o zavření pošty v Brně na hl.nádraží, která fungovala téměř nonstop (jako jediná) a náhradu za pobočku v Letmo s jejími omezenými otevíracími hodinami?
Ano, četl a dával jsem to sem: https://debaty.net/discussions/3185497-ceska-posta-ruseni-pobocek-cervenec-2023#r3190902
Pánové, zajímavé je to, že jak sem tady nadával na Poštu, tak v dnešní době jsou o něco levnější (nebo se mě to zdá) a hlavně rychlost je až uchvatná, a dokonce v sobotu. Že by zafungovala poté co je válcuje Zásilkovna?
Bavím se o tom, že mě došlo zboží v sobotu cca v 16 hodin a ještě se ten pošták usmíval (neuvěřitelné) jo a bylo to cca 2 dny před silvestrem.
Mě dokonce zavolal, když se nemohl dozvonit a neprotestoval v nechani balicku za kvetinacem pred vchodem.