Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-valka-na-ukrajine/747594/zelenskyj-miri-do-ceska-ukrajinskeho-pre…
Yarda 06.07.2023 18:50
Yarda
To zase bude zítra signál :-( Navíc koukám, že je dokonce na návštěvu příletěn Český vládní speciá…
Jan Fiala 06.07.2023 19:48
Jan Fiala
Tak je to správně. Tak to má být. Musíme mu přeci ukázat naši bojovou pohotovost a letadla, na které…
nerady 07.07.2023 19:40
nerady
Zaujímavé čísla od MZV - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=662502412587461 nakoľko presne to o… nový
KMX 08.07.2023 06:57
KMX
Lidé do Ruska odcházeli za cara (Volyňští Češi) a pak v mezi I. a II. Světovou válkou z přesvědčení.… nový
nerady 08.07.2023 07:21
nerady
Pozrel som na to a tá oblasť nie je rusko, je severo-západ UA :-) Ja som už od starých rodičov počúv… nový
KMX 08.07.2023 13:12
KMX
Ano v současné době je Volyň na Ukrajině, nicméně v době kdy car lákal přistěhovalce na dosídlení to… nový
nerady 08.07.2023 13:22
nerady
Takže nejenom jej vládním specialem přivezli, ale povozili jej i po návštěvách „Vracíme se domů z T… poslední
Jan Fiala 09.07.2023 13:19
Jan Fiala
Dlouho jsem tu nebyl, dlouho nebudu. Co vy žlutomodří kokoti vlastně chcete? Vstoupit do jejich armá… nový
mif 08.07.2023 15:19
mif
Trepeš blbosti. Vstúpiť do ich armády nie je legálne a nie je dôvod aby to ktokoľvek robil. Uvedomuj… nový
KMX 09.07.2023 09:00
KMX

Zaujímavé čísla od MZV - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=662502412587461 nakoľko presne to odpovedá realite netuším ale určite to bude nejako takto. Za celý život evidujem jednu jedinú zmienku z môjho okolia že niekto šiel do ruska a aj to šlo len o dovolenku a nie trvalý pobyt. Schválne pozná niekto nejakých ľudí že šli za prácou, lepším životom usadiť sa niekde do ruska? To zverejnené číslo by som odhadoval trocha vyššie ale nebude to viac ako 4 ciferné číslo. 350 zase znie až príliš málo... Keď toto celé porovnám s odhadom že dajme tomu 1/4 národa inklinuje k rusku ale nešli by tam ani na dovolenku :-D
Čisto teoreticky ak by bola táto skupinka ľudí z nejakého dôvodu nútená odísť zo slovenska a mali by možnosť smerovať východ/západ kam by šli? Nech to nikto neberie nijako útočne, chcem týmto len povedať že 99,9% tých zástancov ruska by v prípade že dôjde na lámanie chleba zrazu otočia a budú smerovať na západ.

Pozrel som na to a tá oblasť nie je rusko, je severo-západ UA :-)
Ja som už od starých rodičov počúval o emigrácii aj našej rodiny ešte z obdobia prvej svetovej vojny a kam šli? Na západ. Svet nebol prepojený ako dnes čiže akékoľvek prepojenie skončilo a teda odchádzali s tým že už sa nikdy nevrátia a nikdy už žiadny kontakt s domovinou čiže už len z tohto sa dá vydedukovať že aký strach niekoho poháňa ak takto uteká preč z krajiny. Aj neskôr boli rôzne obdobia kde húfne utekalo kvantum CZ/SK ľudí. Tak snáď sa hranice mordoru neposunú aby sa história nemusela opakovať. Síce je NATO obranná organizácia ale úplné gro je jednoznačne spojiť sa proti silnému nepriateľovi ktorý by samostatne vedel každého postupom času zlikvidovať. Nemyslím že je v EU nejaký národ ktorý by dokázal vyhrať 1:1. Rusáci sú síce očividne obmedzený ale je ich 143mil a povedal by som že jeden z mála národov sveta ktorý by dokázal v extrémne krátkej dobe zmobilizovať na desiatky miliónov mužov a síce by tá skorumpovaná krajina nedodala nič ale keď si predstavím že sa sem navalí https://www.youtube.com/watch?v=_vyzaTYpO4U&t=24s v jednej vlne dajme tomu 25mil rusákov s kuchynským nožom tak kto to ubráni?

Takže nejenom jej vládním specialem přivezli, ale povozili jej i po návštěvách

„Vracíme se domů z Turecka a přivážíme naše hrdiny domů. Ukrajinští vojáci Denys Prokopenko, Svjatoslav Palamar, Serhij Volynskyj, Oleh Chomenko, Denys Šleha. Konečně budou u svých příbuzných,“ napsal odpoledne Zelenskyj na Twitteru.

Zelenskyj také zveřejnil video, na němž je vidět, jak všichni nastupují do českého vládního speciálu, kterým ukrajinský prezident přicestoval ve čtvrtek z Bulharska do Česka a poté se vypravil na návštěvu Slovenska a Turecka, kde jednal s Erdoganem.

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3599009-zelenskyj-z-turecka-veze-domu-pet-velitelu-kteri-branili-mariupol

Dlouho jsem tu nebyl, dlouho nebudu. Co vy žlutomodří kokoti vlastně chcete? Vstoupit do jejich armády? Zbožštit zakrslého klauna? Co? Chctěl bych to vědět. Máte dost peněz? Jo? Tak jim přispívejte. Hodně. Běžte s celou ukrainou do rekta. A už sa zas odhlašuju.

Trepeš blbosti. Vstúpiť do ich armády nie je legálne a nie je dôvod aby to ktokoľvek robil. Uvedomuješ si vôbec koľko peňazí a ostatných zdrojov tam poslala EU? Vieš vôbec koľko núl má miliarda? Naštuduj si jednotky a prepočítaj si na percentá koľko z koláča zoženie UA. Máš povrchný pohľad na vec a vôbec nechápeš čo znamená táto podpora a čo by znamenalo ak by žiadnu podporu nikto neposlal. Ty si myslíš že je EU v tomto stratová? EU háji v prvom rade vlastné záujmy. Teórie o plochej zemi si nechaj pre niekoho iného. Nič nie je zadarmo a tvoj obmedzený pohľad to zrejme berie ako charitu.

Zpět do debat Nahoru