Penny a akční nabídka 12 AAA baterií za 70kc
Ahoj chci koupit v Penny 12 ks AAA baterií značky Varta longlife power za 70 Kč. Původní cena je 280kc.
Už ale nepisou zda se jedná o nicd nebo Lion baterie.
Koupili by jste raději jiné mikrotužkové baterie spíše v Elektru Planeo, Datart nebo Okay atd?
Tak podebatujeme... Víte jistě, co znamená "alkalická baterie"?
Tyto baterie budou použity do dálkového ovladače na tv a do bezdrátové myši a klávesnice.
To jsi ale neodpověděl na otázku.
Prakticky vzato NiCd a Nimh mají také alkalický elektrolyt. A myslím, že Lion také. Narozdíl od kyselých článků Le-Blanc nebo burel-salmiak a podobně.
Zkusím hádat, že to NEJSOU nabíjecí baterky, takhle se prodávají baterky co se po vybití musí ekologicky zlikvidovat.
A jestli jsou takhle moc zlevněné, asi má obchod k tomu důvod.
Sedmdesát korun není tak moc (2 ), já bych to s nimi zkusil.
Normální alkalické, tj, nenabíjecí baterie. Cena v akci dobrá, jinde jsou dražší.
Pokud chceš koupit nenabíjecí baterie, tak jedny z nejlepším poměrem cena/výkon jsou Lídlovské Aerocell
Podívej se jak dlouhou mají dobu životnosti. Většinou se takto zlevňují baterie, které dlouho leží ve skladě. Ještě poznámka k bateriím z Lidlu. V průběhu minulých dvou let u nich nastala změna. Původně se vyráběly ve Španělsku nyní však pocházejí z Číny. Nezkoušel jsem však zda se to projevilo na kvalitě.
Pak zbývají ještě žluté z IKEA, ale ty mi vydrží v hlavicich na radiatoru kratší dobu než aktuální z Lidlu. Aerocell na tom nebude úplně blbě
Jak píšeš výraznější sleva na AAA baterie jsou jen díky tomu že leží dlouho na skladě.
Takže je tedy lepší nekupovat kvanta ale jen 2x AA a 2xAAA, protože i kdyby byly z Elektra např Planeo po více kusech např po více než 6 ks ať už AA nebo AAA tak to bude mít stejný účinek jako by ležely dlouho na skladě.
Celkem blbá úvaha, slevu asi dává výrobce nebo jeho dodavatel plošně, protože pro celý obchodní řetězec v akci asi nepůjde o nějaký výprodej ze skladu, když to dají i do letáků. A navíc má podobný typ Varta baterií od včerejška v nabídce i Kaufland, 16 kusů za 99,90 Kč. Kaufland má asi 139 prodejen, nebude asi mít tolik balení s končící životností.
Jestli potřebuješ letos 2 baterie do ovladače, kup si 2 a ne 10 kusů, ale výrobce udává skladovatelnost až 10 let.