Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mne sa paci predstava ako jeden clovek, co tajomna skupina ultrabohatych ludi ovlada cely svet. Ta n…
fleg 12.12.2022 08:47
fleg
Podívej se na hedge fondy jako můj oblíbený BlackRock. Spravují větší majetek, než jsou HDP velkých…
Jan Fiala 12.12.2022 10:04
Jan Fiala
ale jak to uděláš ve všech státech? na světě je 190 zemí.
Iorerr 12.12.2022 13:57
Iorerr
A v kolika z těch zemí patri vse skutecne statu, kolik z nich nerozprodalo (pardon nezprivatizovalo)…
Jan Fiala 12.12.2022 15:40
Jan Fiala
jo jasně, ale Česko je stále docela významná země, jak chceš ovládat podobně velké a menší státečky…
Iorerr 12.12.2022 15:50
Iorerr
Ti neprodejní, nezkorumpovatelní nebo nevydíratelní se moc vysoko nedostanou a pokud se dostanou, dl…
Jan Fiala 12.12.2022 19:28
Jan Fiala
Jasně, ale těžko vyhraješ volby všude na světě, v každé zemi a dosadíš si svoje lidi.
Iorerr 13.12.2022 06:01
Iorerr
Není třeba vyhrát všude. Stačí ti klíčové země, ty ostatní stejně hrají jen druhý housle v jejich st…
Prasak 13.12.2022 17:52
Prasak
Ale co země co nejsou v EU?
Iorerr 14.12.2022 05:36
Iorerr
Jsou země, které jdou ovládnout bez použití síly - tam si dosadíš, koho potřebuješ. Podívej se na rů…
Jan Fiala 14.12.2022 10:27
Jan Fiala
Vše je jen o moci, otázkou je zda reálně někdo má takovou moc na to aby takto dokázal svět ovládat. poslední
Iorerr 14.12.2022 15:24
Iorerr

Mne sa paci predstava ako jeden clovek, co tajomna skupina ultrabohatych ludi ovlada cely svet.
Ta naivita, ze ked spravime toto tak sa stane toto...ved takto to vobec nefunguje.
Cim vacsi a zlozitejsi system tym viacej premennych ovplyvnuje dalsi priebeh a je nemozne riadit takyto vyvoj.
Keby slo veci ovplyvnovat len peniazmi preco si myslis, zeby sa USA trapili s Kubou, ci Severnou Koreou?
Namiesto 100mld dolarov vrazenych do zbrojenia predsa mohli vrazit prachy do prevratu na Kube.
Korea by ich stala urcite menej.
Lenze to neslo a nejde preco asi?
A predstava, ze teraz riadime nie jeden stat, ale cely svet, alebo polovicu sveta mi pride strasne detsky naivna. Riadit chaos...to sa da?
Ten Covid ak mal byt organizovany ake mal mat dosledky?
A ma ich take ake mal mat?
Gree Deal ak je organizovany ake mal mat dosledky? A ma ich take ake mal mat? Ved uz dnes sa da povedat, ze Green Deal zlyhal a za 5-10 rokov uz to bude nepodstatna minulost, takze o co vlastne slo? A preco to nevyslo?
Preco Rusko nevrazilo tie stovky miliard, co uz utratili vo vojne radsej polovicku do ovplyvnovania volieb na Ukrajine, kde si mohli postupne vybudovat nejakeho miestneho Babisa, ktory by im zobal z ruky?
Lebo to takto nefunguje, za peniaze si kupis vela veci, ale zdaleka nie vsetko...a tym nemyslim len proklamovane zdravie;o).
Ov

Podívej se na hedge fondy jako můj oblíbený BlackRock. Spravují větší majetek, než jsou HDP velkých států. Pokud vlastníš dostatek prostředků, média a vlády, pak jsi schopný protlačit téměř cokoliv.

A predstava, ze teraz riadime nie jeden stat, ale cely svet, alebo polovicu sveta mi pride strasne detsky naivna. Riadit chaos...to sa da?

Jsi naivní. Neřídíš, pouze ovlivňuješ a směřuješ. Splašené stádo taky neřídíš, ale jen ovlivníš směr, kterým se žene. Postupně ho utaháš, až jej dostaneš, kam potřebuješ.

Ten Covid ak mal byt organizovany ake mal mat dosledky?
A ma ich take ake mal mat?

Covid jednak ověřil, že jde manipulovat masy - přes média, vlády jsi byl schopný lidi a státy vyděsit a donutit k chování, které by bez covidu možné nebylo. Taky se podařilo státy šíleně zadlužit, což pokračuje dodnes. A taky jsi lidi naučil, že je "normální" se očkovat několikrát ročně experimentální vakcínou u které dodnes nevíš, jak se za pár let projeví.

Gree Deal ak je organizovany ake mal mat dosledky? A ma ich take ake mal mat?

Možná se ti zdá, že je GreenDeal mrtvý, ale není. Eurokraté si v něm stále rochní - viz normy na auta, rušení zemědělství, požadavky na omezení živočišného zemědělství (krávy prdí) atd. Pokud bylo cílem Green Deal zchudnout západ a omezit spotřebu zdrojů, pak se to daří víc než uspěšně.

Preco Rusko nevrazilo tie stovky miliard, co uz utratili vo vojne radsej polovicku do ovplyvnovania volieb na Ukrajine, kde si mohli postupne vybudovat nejakeho miestneho Babisa, ktory by im zobal z ruky?

Protože UA byla pod takovým vlivem USA, že by to neprošlo. Poslední pokus o dosazení proruského prezidenta skončil majdanem. A druhý důvod je, že Rusko počítalo s tím, že půjde o asi 10-ti denní rychlou operaci, což jak víš sám nevyšlo.

A v kolika z těch zemí patri vse skutecne statu, kolik z nich nerozprodalo (pardon nezprivatizovalo) kritickou infrastrukturu a nema dluhy? Země, kterým nebývají nějaké užitečné suroviny tě v podstatě nezajímají.
Pres tohle jsi schopny za pomoci prodejnych politiku zemi ovladat. Podivej se jen, kolik z nasich vladnich vystudovalo Aspen institut nebo obdobné nalejvarny, ze kterych vychází správně namotivovani kádři.

Ti neprodejní, nezkorumpovatelní nebo nevydíratelní se moc vysoko nedostanou a pokud se dostanou, dlouho tam nevydrží. A volby máš každé 4 roky. Potřebuješ politika, který za tebe kope? Koukni k sousedům na Slovensko - stačí kapitál, vytáhneš z klobouku třeba Čaputovovou a uděláš z ní prezidentku. Stačí se kouknout k našemu velkému vzoru za moře, kde jsi schopný manipulací voleb nechat vyhrát koho potřebuješ. Jinde stačí vojenský převrat. A jako poslední možnost poslouží nehoda, při které nepohodlný člověk nešťastnou náhodou zahyne.

Není třeba vyhrát všude. Stačí ti klíčové země, ty ostatní stejně hrají jen druhý housle v jejich stínu, což je třeba i ČR, která je silně závislá na ekonomice Německa a tím EU. Jen si všimni, jak jejich zelený energetický sen ruinuje ekonomiku zbytku Unie. Takže stačí tlačit Green deal, zaplatit aktivisty, aby to vypadalo, že to lidi sami opravdu chtějí.

Jsou země, které jdou ovládnout bez použití síly - tam si dosadíš, koho potřebuješ. Podívej se na různé barevné revoluce po světě.
Pak jsou země, které ovládneš silou v zájmu boje proti nějaké hrozbě a prostě je napadneš a naskládáš si tam vojenské základny, nebo je jen napadneš a zemi necháš rozbitou (příklad Libye).
Nebo použiješ vůči zemím, které se ti nelíbí sankce a sankcemi je donutíš, aby se podvolily - jako příklad třeba země Jižní Ameriky. A nebo těm zemím zkonfiskuješ peníze, které mají v různých mezinárodních bankách, opět v zájmu vyššího dobra.
Možností je spousta a protože máš moc, nikdo se proti tobě nepostaví.
V podstatě ani nepotřebuješ ovládnout vládu, stačí, pokud ovládneš (skoupíš) suroviny v dané zemi. Jako příklad třeba Afrika.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru