Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koronavirus XXII

Pojišťovna chce po ústavu 80 tisíc za antigeny. Absurdní, říká ředitelka

Zdravotní pojišťovny si dělají pořádek po covidové pandemii. Domovu pro seniory v Třemošné na Plzeňsku přišla faktura za 505 nevykázaných antigenních testů. „Nic špatného jsme neudělali,“ brání se ředitelka ústavu.

„Zaměstnanci museli zůstávat doma, všichni jsme tu zastávali všechny funkce. Sama jsem chodila ošetřovat a pečovat o klienty. Občas jsem si odběhla na e-mail a fakt jsem neregistrovala, kolikáté tisící mimořádné nařízení přišlo a co všechno a jak jsme museli vykazovat. V tu chvíli bylo podstatné jediné: péče a zajištění klientů,“ pokračuje.

O to větší překvapení nastalo, když do Třemošné po dvou letech přišla od Oborové zdravotní pojišťovny (OZP) faktura na bezmála 80 tisíc korun. V příloze stálo, že v rámci jakéhosi clearingu antigenních testů, které si zdravotní pojišťovny po covidové době udělaly, evidují vůči ústavu pohledávku 505 nevykázaných testů v ceně 157,68 Kč za kus. A chtějí je zaplatit.

V článku je víc info; doba byla hektická, vykloubená z pantů, u seniorů to bylo o to náročnější. Najednou se ukazuje, že se mělo kolem testů vykazovat, reportovat, ...

Jak teď z toho ven?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat