Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koronavirus XXII

Něco málo k tématu rouška je univerzální dobro: Zákeřný virus ohrožující děti sílí, varuje Prymula. Dříve se rozmohl i kvůli rouškám

Kolapsu dětských oddělení nemocnic kvůli RS viru, k jakému dnes dochází v Německu, se u nás zatím nemusíme obávat, uklidňuje epidemiolog Roman Prymula. Virus je však podle něj poměrně „zákeřný“. Onemocnění postihuje hlavně děti předškolního věku a ač je jeho průběh většinou mírný, může způsobit vážné zdravotní komplikace. Mohutnou vlnu nákazy virem jsme zaznamenali již v průběhu covidové epidemie. Situaci prý v té době zhoršilo nošení roušek.

Tady je (opět!) krásně vidět, jak relativní jsou ty absolutní pravdy. Rouška byla téměř posvátná záležitost, nesmělo se bez ní ani na ulici, policajti tvrdě zakročovali proti jejímu nenošení...

Horší situace než v současnosti prý nastala zhruba před rokem v průběhu covidové epidemie. Podle epidemiologa na tom svůj díl viny nesly i roušky. „Zaznamenali jsme mohutnou vlnu RS viru po celé Evropě, postihla i nás. Průběhy byly poměrně závažné. Čas od času docházelo až ke 14denním hospitalizacím. Virus se rozvinul mnohem intenzivněji než dříve kvůli používání ochranných pomůcek. Vznikla vnímavá populace a v ní se virus šířil,“ vysvětlil Prymula.

Nu, hlavně že měli odbornící ve všem naprosto jasno a diskuze se nepřipouštěla, vše bylo vědecky podloženo a komu se to nelíbilo byl popírač, vyvrhel, sobec, protispolečenskej živel a vůbec horšočlověk. Ach jo.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat