Elektrokolobezka - Výkon
Dobrý den, vlastním elektro kolobežku Sencor Scooter ONE 2020, kolobezka je zablokovana omezovacem na 25km/H, tak jako kazda druha, ale vim ze hodne lidi si ten omezovac odblokuje, a pak jezdi po silnici treba 40km/h , nejvice to delaji asi lidi co maji kolobezky od xiaomi a podobne, delaji to tak ze u predniho kola odmontujou kryt na sroubky,a tam se ukryva bilej kabel kterej odpoji, tim se omezovac odblokuje, a kolobezka ma max rychlost napr 40km/h... A proto by jsem se rad zeptal jestli nekdo nevi jak na to u me kolobezky Sencor Scooter ONE 2020? Nikde zadny navod na tuto kolobezku neni, chci jen ze to mam na vyblbnuti na mistech kde nic nejezdi a nikdo neni, (zadna hlavni silnice, chodniky a podobne, takze nejde mi vubec o to nekoho ohrozovat a tak.. ) takze jestli tu nahodou neni nejaky expert co by vedel jak to odblokovat? :) Dekuju.
pozar-elektrokolobezka-dobruska-zavada-hasici.A220817_084036_hradec-zpravy_pos
Tyhle zpravy co nic nereknou miluju. Proste "pozar kvuli vadne baterii" a je jedno jestli elektrokolo, elektrokolobezka, elektroauto ci neco jineho. Akorat napisou ze mela zavadu a mela jit do servisu, takze zadna senzace. Casto jsou ty pozary u lacinych baterii pochybne kvality ci spatnem pouzivani (pred par mesici jsem cetl jak nejakej typek brecel ze mu blafla kolobrnda a pak se na konci clanku dozvedel, ze ji dal do nabijecky a odletel na dovolenou).
Jenze spousta tech kolobezek je "cina" pochybne kvality.
---
Ono teda k tomu pozaru, pri momentalnich vedrech, pokud to nekdo necha hodinu na slunicku, tak se ta baterie lehce rozpali tak, ze muze blafnout. Souhlas teda v tom, ze delat z toho vedu neni na miste. Obcas chytne nekomu i vanocni stromek a presto je porad na vanoce zdobime a to ani nema lithiovou baterii.
Presne tak ako píše Dwane Dibbley v prvej vete. Čo tým autor vlastne chcel povedať? Tak ako aj píše RedMaX že rovno zrušíme aj Vianoce...
Ja už dlhé roky hovorím na rôzne kusy elektra čiže v tomto prípade: Aj kolobežka je len človek. Pretože rovnako ako ľudia aj elektronika má svoje prevádzkové teploty. Nie je vhodné ju nechávať v mrazoch a pri vysokých teplotách na slnku a zrovna tie batérie presne ako píše RedMaX sú obzvlášť citlivé na teploty. Nedávno som pri teplote 30C zabudol na návšteve mobil vonku na terase a hodinu sa pražil na čiernom stole. Samozrejme aj mobil čierny a po hodine som mal normálne obavu či ho ešte vôbec zapnem. Dal som ho najprv do tieňa a potom dovnútra a funguje ale typujem že stačilo ešte trocha dlhšie a kto vie možno by aj začal horieť.
Nedelal bych z toho drama, mame tu tema elektrokolobezka, tak sem pastnul video, ze to muze i horet. Ano muze, nikdo proti tomu nic nenamitame, nikoho nas to tu prilis nevzrusilo.
Hmm hlavně že Brusel chce zakázat spalováky, a vnutit nám hořící Li-on auta co ujedou max 150Km a furt to dobíjet jak debil
A když si navíc dovolíš říct, že kdo nemá 650k na výměnu baterky, tak je socka...
BTW: Uz jste nekdo opravoval defekt na Xiaomi Scooter 2 PRO? Ja uz 2x (zadni a predni kolo) a stacilo mi. Dal jsem na oba kola tubeless pneu, protoze to fakt musel navrhovat nejaky kokot. I kdyz nasadit ty tubeless pneu taky nebyl zadny med. Ve predu demontaz motoru, nahrivani pneu v teple vode, tuna WDcka na rafek i pnenu a nasazovani pomoci stanglicek ve sveraku. Snad to chvili vydrzi...
To je vseobecne znama vec, ze na tych kolobejdach je to boj...nastastie som este nemusel riesit.
Btw obcas na bikoch, odkedy prisli kevlary do mody je to kus od kusu. Niektore rafiky vs penu si uplne nerozumeju.
https://www.zpovednice.eu/detail.php?statusik=1202072