Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak vselijake nabozenske kulty byly, jsou a budou. Diky za tip, mrknu.
merlouska 12.06.2022 00:52
merlouska
Ona je na tom nejhroznější ta ignorace problému okolím, takový ten alibismus, že přesto, že to je zá…
RedMaX 12.06.2022 06:47
RedMaX
A jéje, opět je na scéně věčný spor generací... Já bych to tak černě neviděl, znám dost mladých lidí…
Zdenál 13.06.2022 11:40
Zdenál
Nemyslím si to. Pokecal jsem si už tehdy. Jistěže to neplatí na sto procent, ale setkávám se s tím… poslední
RedMaX 13.06.2022 19:22
RedMaX

Ona je na tom nejhroznější ta ignorace problému okolím, takový ten alibismus, že přesto, že to je zákonem zakázané, tak vlastně to nebudeme řešit, pokud to nebudou přehánět. Pokud se týká dospělých ok, pokud se týká dětí, už to tak ok není. Nicméně panuje z toho i určitý optimismus, že stát lidem nekecá do života a mohou si ho narozdíl od ČR žít, jak oni chtějí. To můžeme Američanům závidět. Druhou stranou mince je, jak může člověk 21. století věřit pohádkám a jak mohou být na světě lidé stále myšlením na středověké úrovni. Pokud vidíme, že se to týká nemalého počtu obyvatel USA, můžeme se vůbec divit tomu, že stejné středověké myšlení předvadí obyvatelé Ruska, tedy tradičně zaostalého státu?

No a pokud se na to podívám z pohledu ČR, tak i tady mi přijde, že je to čím dál horší. Když mluvím s lidmi generace babiček, generace mého otce nebo mojí, teda generací, kteří alespoň ještě na základní škole zažili konec komunismu a pak to porovnám s rozmluvou s lidmi mladšími, přijde mi ten úpadek extrémní. Nemůžu si pomoct, ale úplně obyčejný zedník staršího věku má větší povšechný rozhled než mladý člověk s vystudovaným bakalářem. Jak se tohle mohlo stát?

A jéje, opět je na scéně věčný spor generací...
Já bych to tak černě neviděl, znám dost mladých lidí s docela slušným rozhledem.
Zkus si představit sám sebe ve 20 letech a zvaž, jaký jsi měl tehdy rozhled - pravděpodobně jsi byl na podobné úrovni, jako dnešní mládež. Tehdy by sis asi se starým zedníkem moc nepokecal...

Nemyslím si to. Pokecal jsem si už tehdy.

Jistěže to neplatí na sto procent, ale setkávám se s tím hodně často. Mladí lidé znají svůj obor, znají svůj koníček a tím to končí.

Abych použil slova klasika: "Nu, i skladník ve šroubárně si může přečísti Vergilia v originále."

A to dneska nehrozí. Navíc mi přijde, že mladí lidé vůbec nemají logické myšlení. Dokážou maximálně papouškovat to, co někde slyšeli a sami neumí vůbec myslet.

Myslím si, že hodně je to způsobené školou, že jsme byli nuceni používat vlastní rozum, kdežto dneska je to spíš na obtíž. Nabiflovat se a nepřemýšlet o tom, to je heslo dneška. Nelíbí se mi to.

---
Co píše JaFi, tak bych to ale nehodnotil. Myslím, že obecně je dneska ve společnosti vidět apatie k okolí. Ta potom způsobuje zmíněné problémy a když se k tomu přidá neschopnost mladých lidí myslet, lehce dochází k situacím, které mladý člověk nemusí myslet zle, jen nechápe, že dělá něco špatně.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru