Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Trocha informací ohledně zloviru, vakcín nakoupených a vyočkovaných, o (ne)opatřeních a (ne)testován… nový
Pavel 28.08.2022 17:51
Pavel
S Valkem byl onehdy rozhovor na ProstorX. Nic zajimaveho, ale tvrdil, ze uz zadne lockdowny, ze uz t… nový
RedMaX 28.08.2022 20:47
RedMaX
V soucasne situaci si zoufalci nemohou dovolit tlacit, bylo by to jen pritapeni pod kotlem, kteremu… nový
Jan Fiala 28.08.2022 21:20
Jan Fiala
ČSU má opět zpoždění s publikováním dat zemřelých; poslední data jsou z doby před devíti týdny. htt… poslední
Pavel 30.08.2022 16:41
Pavel

Trocha informací ohledně zloviru, vakcín nakoupených a vyočkovaných, o (ne)opatřeních a (ne)testování.

Stát musí zaplatit a zničit vakcíny za miliardy. Válek chce změny smluv

Česko nakoupilo okolo 48 milionů dávek vakcín proti covidu-19. Zatím se ale aplikovalo jen 17 milionů a část vakcín nejspíš skončí v plamenech. Podobný osud čeká monoklonální protilátky za 1,5 miliardy.

Stát nejspíš musí zlikvidovat vakcíny proti covidu v hodnotě sedm miliard. V neděli to uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek z TOP 09.

Plně naočkováno proti covidu je nyní v Česku necelých sedm milionů lidí. První posilující dávku dostaly více než čtyři miliony zájemců a druhou potom přes 149 tisíc lidí. Zájem o očkování nicméně v porovnání s nejsilnějšími měsíci ze začátku roku rapidně poklesl.

Ono to skoro vypadá (!), že ministr Válek dostal rozum. Koukám na to s otevřenou pusou.

Válek chce nicméně nadále řešit i smlouvy na covidové vakcíny. Na příští týdny plánuje schůzku ministrů EU, na kterou jsou přizváni i šéfové Pfizeru a Moderny. Záměrem je postupně přejít na standardní systém úhrad, kdy se za nespotřebované přípravky neplatí.

„Bavíme se, zda má systém u lidí bez příznaků provádět plošné screeningové testování, nemá to teď smysl. Mělo to smysl během delty, ale nemá to smysl teď. Virulence omikronu se nyní podobá spalničkám. To neutestujeme,“ dodal.

S Valkem byl onehdy rozhovor na ProstorX. Nic zajimaveho, ale tvrdil, ze uz zadne lockdowny, ze uz to stacilo a ockovani jen dobrovolne. On sam, ze je velky priznivec ockovani, udela na to i kampan, ale nasilim to do nikoho cpat nebude. Tak uvidime, jestli bude drzet slovo nebo zbabisovati a kazdy tyden bude vsechno jinak. :-)

Zpět do debat Nahoru