Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Energie

Čubička píše:

Tarif na energie pro chudší: Síkela kvůli inflaci pracuje na zavedení speciálního tarifu na energie pro slabé domácnosti a některé provozy. Návrh předloží v energetickém balíčku.

Takový Jánošík. Lidem a firmám, co platí daně vezmeme a těm chudým rozdělíme. Misto aby se to řešilo koncepčně - zrušením nakupu elektřiny na burze a podporou prechodu z plynu na elektřinu, tak budeme prerozdelovat. Typická ultralevicova vláda.
Asi se pak možná dozvíme, že se vláda opět spletla a že to tak vubec nemyslel.

Pockejme si na definici silné a slabé domácnosti. Vždy s napětím čekám, co z vlady vypadne.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Trh už neexistuje. „Stát stejně nakonec zastropuje cenu elektřiny“ Podle energetického experta a bý… poslední
Pavel 07.05.2022 08:53
Pavel

Trh už neexistuje. „Stát stejně nakonec zastropuje cenu elektřiny“

Podle energetického experta a bývalého předsedy představenstva Pražské plynárenské Pavla Janečka však vládě stejně nezbude nic jiného než ceny zastropovat. Dávno totiž podle něho neexistuje férový trh. Ten je pokřiven drtivými regulacemi, jejichž důsledkem je právě současná krize.

Za mě jsou evropské emisní povolenky totální katastrofa. To se absolutně míjí účelem a vždy jsem říkal, že jsou diskriminační, v zásadě špatné a stane se z toho jen investiční nástroj. To se bohužel stalo. Ať je trh volný a bez regulací. Nebo naopak, přiznejme si, že elektrická energie a plyn jsou veřejnou službou, a pak se budeme bavit úplně jinak. Evropské regulativy a normativy v podstatě vedly k této situaci.

Další info je v článku.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru