Helma na silnici - kdo o tom víte?
https://www.autozive.cz/motorkarska-helma-na-silnici/
Já jsem na motorce jezdil už asi před pětačtyřiceti lety a dozvídám se to až teď z toho článku. V autoškole nám to nikdo neříkal a když jsem později absolvoval i několik školení řidičů referentů tak se o tom taky nemluvilo.
Pokládat něco na silnici je dle mýho pitomost. Akorát do toho někdo vlítne. Na silnici nemá být nic a hlavně to nemá zavazet.
Odpověď: nikdy jsem o tom neslyšel/nečetl.
Jelikož to není nic oficiálního, tak to logicky v žádné učebnici autoškoly nenajdeš.
Motorkáři nemají v povinné výbavě výstražný trojúhelník, tak někoho chytrého napadlo, plácnout na silnici helmu. Toť vsjo.
Tak v nouzi, že ještě stačil na silnici padesát metrů před místem nehody hrdě vztyčit svoji helmu...
Prosím, helmu zvedejte opatrně, aby nevypadla hlava na tvrdý asfalt!
Motorkář v nouzi - může se jednat např. o finanční nouzi. Tak z toho hned nedělej krvák!
Ještě jsem to nikde na cestách neviděl. Asi normálnější je se postavit kus před motorku a máváním zkusit někoho zastavit.
A pak tu přilbu na té silnici uvidíš.
Holt ne všechna gesta jsou tak mezinárodní, jak by si globalisté přáli. Jasně červená helma asi výstražný trojúhelník nahradí, ale u černé bych si tím jistý nebyl, ta vůbec nemusí být vidět. Opravdu jsem o tom neslyšel, ale nemám papíry, takže jsem neslyšel o spoustě věcí.