Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ďalšie zaujímavé video od Pavla Dvořáka. https://www.youtube.com/watch?v=Lf-tz622EZg Ty vole, o čo… nový
Hastrman 25.04.2022 18:46
Hastrman
Ja nechapu jinou vec. Vlada tu lidi naockovala proti covidu, "zvladli jsme to" a ted nam tu vypousti… nový
RMX 25.04.2022 20:25
RMX
Tak to chápem celkom dobre. S Ukrajinou sa covid skončil (ale ešte stále je otázna tá jeseň), naše v… nový
Hastrman 25.04.2022 22:48
Hastrman
No nevím, nemůžu s tím souhlasit, protože nějak nevěřím tomu, že Ukrajina je náš problém. Realný pro… nový
RedMaX 26.04.2022 18:08
RedMaX
Že Ukrajina je problém Ukrajincov si môžu povedať niekde v Paraguaji, ale nás, čo sme na hraniciach… poslední
Hastrman 27.04.2022 08:56
Hastrman
POTVRZENO: CHYTRÁ KARANTÉNA BYL JEDEN VELKÝ STÁTNÍ PODVOD “Vznik a rozvoj informačních systémů pro… nový
Pavel 26.04.2022 08:48
Pavel
...„Říkali jsme ministerstvu zdravotnictví už v březnu, že v tomhle početním stavu a personální situ… nový
Yarda 26.04.2022 09:07
Yarda
A neco od pratel z Kanady. Trudeau se taky moc nepovedl https://t.co/R4UDBvcCCU nový
Jan Fiala 26.04.2022 09:33
Jan Fiala
Studie zjistila u mladych mužů ockovanych mRna vakcinou vyšší riziko vyskytu zánětu srdce (myokardit… nový
Jan Fiala 26.04.2022 20:48
Jan Fiala
Nic nehovoriaca studia, pretoze napriklad nezohladnovala prekonanie coronavirusu, ktore moze mat pod… nový
fleg 26.04.2022 20:55
fleg
Mezi oběma skupinami (mezi neockovanymi i možná ve vyšším počtu) byli ti, kteří covid prekonali. Ale… nový
Jan Fiala 26.04.2022 21:18
Jan Fiala
Zohľadnené to byť mohlo, na druhej strane, to ešte existujú ľudia, čo si covidom neprešli? Podľa mňa… nový
Hastrman 27.04.2022 08:09
Hastrman

Ďalšie zaujímavé video od Pavla Dvořáka. https://www.youtube.com/watch?v=Lf-tz622EZg

Ty vole, o čo tým Číňancom ide? Je to ďalšia absurdná stratégia z čínskej dielne podobná tej z čias Veľkého Mao-a, keď sa Číňanci z ničoho nič rozhodli vyvraždiť všetkých vrabcov, lebo si vsugerovali, že im žerú obilie a oni si tak spôsobili hladomor, keď tam nemalo čo žrať hmyz požierajúci obilie? Prečo sa takto naschvál sabotujú, keď už aj v Európe po dvoch rokoch pochopili, že snažiť sa zastaviť šírenie vírusu je úplná blbosť a preto je lepšie sa premoriť? Čo z toho čínska vláda má? Dalo sa to pochopiť v čase, keď sa vlády sveta predbiehali, koľko toho spravia v don quijotskom boji proti covidu, prečo ale naďalej zostávať v tomto rauši, keď zvyšok sveta sa už odmieta hrať? U nás tieto šaškárny tiež prebiehali hlavne preto, aby si vlády otestovali, čo všetko si je možné dovoliť na občanoch, nechápem ale, čo ešte testuje čínska vláda, keďže tá si môže dovoliť zjavne všetko. Nie že by si to teda tí Číňanci nezaslúžili s ich ultra servílnou altruistickou mravenčou filozofiou, ale nechápem, čo presne chce dosiahnúť ich vláda, povedzme, že sa im to podarí dostať pod kontrolu - čo potom? mesiac to nechajú bežať a ideme znova?
Asi by si to aj u nich žiadalo nejakého Voloďu, ktorý by ich z týchto pičovín vyliečil...

Ešte aby ma tu žiadny mudrlant nepochytal za slovíča - píšem všeobecne o čínskej vláde a Číne, aj keď toto je iba lokálny problém Šangaju a dokonca údajne tiež nie celého. Viem, že každá provincia má svoju vlastnú vládu, avšak neverím, že pokyny na tieto pičoviny nedostávajú provinčné vlády centrálne. Neverím, že by si nejaká provincia mohla povedať - serme na omikron a na celý covid a žime si, akoby neexistoval. Na samotnej provincii je už len to, ako sa s týmto príkazom popasuje. Aspoň ja si tak predstavujem fungovanie Číny, ale budem rád, ak ma niekto poučí, že to tak vôbec nie je a že jebe čisto iba tým v Šangaji.

Ja nechapu jinou vec. Vlada tu lidi naockovala proti covidu, "zvladli jsme to" a ted nam tu vypousti az 1 milion neockovanych Ukrajincu.

To je jako kdyby vlada rikala, ze si s ceskyma lidma vytira prdel, proc tady nutili lidi do ockovani, kdyz tihle "novi" nic nemusi!

Tak to chápem celkom dobre. S Ukrajinou sa covid skončil (ale ešte stále je otázna tá jeseň), naše vlády boli zrazu komfortované s reálnym problémom, je ťažké pri hrozbe atómovej vojny (jak sa to spočiatku javilo) udržiavať naratív covidu s tým, aby to ešte niekto bral vážne. Rýchlosť a miera zmeny naratívu sa dala pekne pozorovať v súvislosti so vzdialenosťou od Ukrajiny. V Poľsku, ktoré je z EU krajín ukrajinskou vojnou asi najviac zasiahnuté, sa na covid všetci vysrali okamžite, ale je pravda, že hrdí Poliaci ho nikdy nijak extra vážne ani nebrali.... potom tu máme Slovensko, kde sa covidohystérii podriaďovalo všetko, ale s Ukrajinou bolo už aj najväčším covid celebritám trápne covid čo i len spomenúť. Napr. v Rakúsku a Nemecku, ktoré nie sú na hraniciach s Ukrajinou a UA je pre nich už tak trochu ďaleká Ázia, média ešte ako-tak covid živili a dokonca Ukrajincom, ktorým som vybavoval ubytovanie v Rakúsku, robili AG testy len tak aby sa nezabudlo - čo naopak na Slovensku už bolo úplne passé a trápne. Ktovie ale čo ešte príde, Ukrajina už pomaly prechádza do úzadia a otázne je, či ten covid na jeseň ozaj zas nevytiahnu. Ach jaj, tá neistota, človek by mal aj plány, ale ťažko sa zariadiť... Ak ho vytiahnu, tak skutočne hlasujem radšej za nukleárny holokaust (ktorý by btw vlastne ani nebol taký zlý ako sa hovorí, jadrová zima je nezmysel).

Ešte k tvojmu výroku, že si vláda vytiera s ľuďmi prdel - no veď jasné! Aj preto som tak trochu rád za zmenu naratívu, človek si u nás konečne uvedomil, že existujú väčšie problémy ako nachladnutie, horúčka a dočasná strata čuchu. Vakcínam sa skončila expirácia, takže sa nedivím, že tí noví nič nemusia. To naopak v Číne si stále žijú vo svojej covid bubline a som zvedavý, ako dlho to chcú ešte držať a čo je ich endgame. Možno len testujú, koľko taký Číňan znesie dokým nedôjde k protestom na Námestí nebeského pokoja 2.0., ktoré následne rozpustia tanky a kára sa tlačí ďalej.

No nevím, nemůžu s tím souhlasit, protože nějak nevěřím tomu, že Ukrajina je náš problém. Realný problém je to možná pro Ukrajince, ale ne pro Českou republiku. U nás je Ukrajina politický problém, kterým vláda odvrací zrak lidí od vlastní neschopnosti. Proto nechápu, jaktože při nadbytku očkovacích dávek nezavedli povinnost příchozích Ukrajinců se očkovat nebo by nesměli opustit uprchlický tábor!

Že Ukrajina je problém Ukrajincov si môžu povedať niekde v Paraguaji, ale nás, čo sme na hraniciach s Ukrajinou (no dobre, ČR nie, ale stejne veľmi blízko), sa to týka dosť priamo. Už ten nával utečencov je obrovský problém, ktoré musia naše vlády zvládnuť. A že sa povinne nebudú očkovať mi bolo jasné hneď. Ako som už písal, covid v momente vypuknutia vojny pre nás prestal existovať. Navyše to prišlo v čase, keď sa už beztak opatrenia rozvoľňovali aj pre neočkovaných, oni si totižto aj tamtí nahore dobre uvedomujú, že vakcína ti je úplne k hovnu takže by si ešte neprikladali úplne zbytočne problémy spojené s logistikou očkovania k samotnému extrémnemu problému s prijímaním a distribúciou utečencov. Taký fail sa im moc nechcelo riskovať (a že by to bol fail je takmer 100%). Ono to teda ani nebolo tak, že by si tí utečenci niekoľko dní sedeli v tábore a čakali by na vakcínu, ono to išlo dosť fofrem.
Sorry, ja viem, že ty nemáš rád UKčka a ja právo niekoho nemať rád nikomu neupieram, ale už mi to príde také detinské - keď napichali nás, tak musia aj ich! Buď rád, že táto téma išla aj vďaka ním do úzadia a modlime sa za ten jadrový holokaust, aby sa už píčovina menom covid nikdy netématizovala...

POTVRZENO: CHYTRÁ KARANTÉNA BYL JEDEN VELKÝ STÁTNÍ PODVOD

“Vznik a rozvoj informačních systémů pro řízení epidemie covidu-19 ministerstvo zdravotnictví neřídilo. Systém služeb Chytrá karanténa, který se stal novou informační podporou pro zvládání epidemie a za který resort vynaložil 387 milionů korun, byl v průběhu svého budování zatížen vysokou mírou improvizace a živelného rozvoje. V praxi se pak ukázalo, že s rostoucím počtem nakažených se nedařilo trasovat kontakty pozitivně testovaných osob,” stojí v aktuálním kontrolním závěru.

Samotní hygienici se v rozhovorech s Neovlivní.cz bránili shodným argumentem: tuzemská hygiena nebyla na akce typu Chytrá karanténa vůbec zařízená.

„Říkali jsme ministerstvu zdravotnictví už v březnu, že v tomhle početním stavu a personální situaci nejsme schopni tento projekt naplnit. Nikdo nás ale neposlouchal,“ uvedla šéfka jedné z regionálních hygienických stanic.

A i těmto hlasům dal nyní NKÚ za pravdu: “Informační podporu určenou pro řízení epidemií MZd nepřipravilo. V praxi to znamenalo, že Krajské hygienické stanice (KHS) nebyly z hlediska ICT podpory připravené na zvládání epidemických situací. Až do druhé poloviny roku 2020 jim chybělo přes 900 pracovních stanic a notebooků.”

A opět: Babišova administrativa to v té době už tři roky věděla. A neudělala nic. “O chybějící IT technice u KHS vědělo ministerstvo zdravotnictví minimálně od poloviny roku 2017,” poznamenali si kontroloři.

Další info v článku se týká i eRoušky.

Tak tohle se státní správě opravdu nepovedlo. Jestlipak bude někdo z vyšších úředníků soudně stíhán za způsobenou škodu?

...„Říkali jsme ministerstvu zdravotnictví už v březnu, že v tomhle početním stavu a personální situaci nejsme schopni tento projekt naplnit. Nikdo nás ale neposlouchal,“ uvedla šéfka jedné z regionálních hygienických stanic...

Asi takhle?
Kdysi jsem pracoval na nějakém projektu, řešili to v jednom výzkumáku, jednou za půl roku přijeli, jednu chybu odstranili, další dvě nadělali a pak zase na nás půl roku neměli čas. Mně se zdálo, že celý ten projekt jde dopryč a až dojde na lámání chleba, já budu první na ráně.
Tak jsem u nich jednou byl a do cestovní zprávy jsem napsal, že by bylo vhodné uvážit, zda má význam v tom projektu pokračovat, že podle mého názoru co vychází z technické úrovně, dosavadního postupu prací (a ještě z něčeho jiného co už si teď neybavuji) to význam nemá. I byl jsem povolán na kobereček k vedoucímu oddělení, že to musím přepsat, protože on by někoho musel finančně postihnout. Protože mi šlo o to, aby to šéfstvo vzalo na vědomí a to se stalo, tak jsem napsal, něco jako že stav prací budu sledoval a v potřebné míře na řešení spolupracovat. I byl jsem opět povolán na kobereček, že to musím přepsat, že papírově je ten projekt už úspěšně vyřešený. Tak jsem to zase přepsal.
Zajímavé bylo, že jsem třeba šel do jiného kanclu a když jsem se zmínil, že spolupracuji s oním výzkumákem, oni se zmínili, že oni s nimi taky něco mají, načež mezi námi zavládlo ovzduší plné pochopení a vzájemného porozumění, jak jsme svorně začali nadávat, co je to tam za lemply a debily.
Krátce na to začal zuřit plyšák, ve fabrice se ustavil závodní výbor OF a chtěli mimo jiné přezkoumat spolupráci s oním výzkumákem, tak jsem jim taky poskytl podklady. Mám dojem, že se to zametlo pod koberec. Pak se začalo šuškat, že náš ředitel měl nějaké techtle s ředitelem onoho výzkumáku, potřeboval mu lifrovat nějaké prachy a celkem nezáleželo na tom, jestli za ty prachy naše fabrika něco užitečného dostane.

Zpět do debat Nahoru