Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Netflix: Zaklínač

Akurát som sa pýtal kamaráta, ktorý mi tvrdil, že ten zaklínač nebol až taký zlý, či mi vie teda zhrnúť, o čom to vlastne bolo?
Chvíľu rozmýšľal a potom to vzdal - lebo to bolo presne o ničom. Scenár úplne hrozný, celý čas sa tam len žvásta ale nič si z toho človek neodnesie. Ja som mal fakt problém pamätať si, čo bolo povedané 5 minút dozadu, čo sa stalo v predošlej časti som si absolútne nepamätal, hoci som ju videl deň dozadu. To je najväčšie zlyhanie akéhokoľvek seriálu, keď si človek nepamätá z neho absolútne nič. Pred pozeraním som dokonca prokastrinoval, čo by sa pri dobrom seriály nemalo stávať.
Hodnotím to veľmi zle, hoci prvá časť veľmi dobrá a vyzeralo to nádejne, druhá a tretia ma totálne naštvala a potom som len musel vydržať do poslednej, ktorá bola svojim spôsobom fajn.
Je zaujímavé, že seriálu sa nepodarilo preniesť na plátno ani len zlomok zaklínačskej atmosféry, ktorú hra zvládla bravúrne. Najväčšia irónia je, že pri zaklínačovi sa vyvrátila Sapkowskeho téza, že videohra je zlý naratívny prostriedok. Práve jeho zaklínač ukázal, že hra dokáže priniesť vynikajúci zapamätateľný príbeh, kdežto seriál z toho istého univerza v tom úplne zlyhá a udalosti zo seriálu si neviem vybaviť spred dňa dozadu, pričom hru si pamätám docela detailne aj po niekoľkých rokoch.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat