Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Používáte slevové karty?

Mám tím na mysli věrnostní slevové karty v drogerii, potravinách, službách atd.

Zažil jsem totiž rozhovor dvou kolegů, začalo to tím, že jeden se zmínil: "Kdekoli platím, automaticky říkám: kartičku nemám a nechci." Načež druhýmu kolegovi spadla čelist a ptá se: "To všude platíš plnou cenu?"

Je to zajímavá záležitost: prvnímu přijde naprosto logický platit plnou cenu, neprodává svoje data/zvyky za slevu; platí hotově, čili jeho konkrétní nákupy nejdou trackovat. Naproti tomu druhýmu kolegovi přijde naprosto logický mít slevu při každým nákupu, že těch dat, co o něm vede obchod je fakt málo.

Jak to máte vy? Anketu nedávám bo je lepší se vyjádřit písemně. :-)

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Používám akorát program v Lidlu, kterýžto to má přes telefon, což je prakticky stejný, jako ta karta…
Prasak 27.12.2021 22:37
Prasak
Co beru jako velky plus lidl aplikace tak nejsou slevy, ale ze mi to archivuje uctenky. Takze kdyz s… poslední
bahno 03.01.2022 21:11
bahno
Ne. Nestojí mi za to se se zařizováním té karty drbat, abych pak ušetřil dvacku a jednou za týden mi… nový
Mamko Tatić 01.01.2022 21:28
Mamko Tatić
Většina slevových karet ti vygeneruje při nákupu běžných potravin měsíčně slevu cca do 200,-Kč. Ty j… nový
nerady 02.01.2022 11:55
nerady
U slevových karet v lékárnách mám obavu, že pokud se vyskytne nový lék na tvoji chorobu staneš se cí… nový
haseimpfeffer 02.01.2022 22:38
haseimpfeffer
Nevím co na to říci. Živě si pamatuji kdy se při vyplácení mezd zakrývaly jména a částky abych nevěd… nový
nerady 03.01.2022 19:02
nerady
Ne. nový
jirka44 02.01.2022 14:48
jirka44
Ne, nestojí to za to. nový
sharkjd 02.01.2022 15:53
sharkjd
Mít za tři měsíce 700,- Kč v hotovosti (odečteno z účtenky) + body na slevu na zboží, nebo nemít? Ně… nový
IQ37 02.01.2022 21:25
IQ37
Muzes se i pochlubit, kde ti jeste neco z uctenky po nakupu odectou? Jak jsem tu jiz psal, na tohle… nový
RedMaX 03.01.2022 00:09
RedMaX
Muzes se i pochlubit, kde ti jeste neco z uctenky po nakupu odectou? Tesco. nový
IQ37 03.01.2022 02:08
IQ37
Ok, Tesco prilis neznam, ne ze by v Praze zadne nebylo, ale me tenhle obchod absolutne neoslovuje, j… nový
RedMaX 03.01.2022 20:56
RedMaX
Mám ofocený cizí QR kód pro LIDL a pro KAUFLAND (v hloupé tlačítkové NOKII) a sem tam (asi 6x do rok… nový
JoPe 03.01.2022 17:52
JoPe
Já věrnostní program využívám jen u Mountfieldu. Karta je přenositelná, takže ji dávám k dispozici c… nový
Lukas1982 03.01.2022 20:01
Lukas1982

Používám akorát program v Lidlu, kterýžto to má přes telefon, což je prakticky stejný, jako ta karta. Do ostatních obchodů nechodím až tak často a ta Lidl aplikace v telefonu mi přijde praktičtější, než tahat nějakou plastovou kartičku a furt ji vyndávat z futrálu z kapsy. Telefon mám u sebe furt a taky už s ním i platím, takže to mám zajedno. Jejich akce na dárky jsou celkem zajímavý, aktuálně jsou to hrnky, který jsem přesně potřeboval (vhodný objem).

Kdybych měl mít kartičku od každýho kvelbu, do kterýho občas vlezu, tak bych měl v kapse pěknej pakl těchto věciček. Akorát mi je občas líto těch prodavačů v pokladně, kteří musí jak trotli omílat tu stejnou pitomou frázi - "Kartičku/aplikaci máte?". Občas to automaticky zopakují, i když se právě dívá na můj mobil, kterak z něj skenuji kód, tak jsou z toho zpitomělí.

Většina slevových karet ti vygeneruje při nákupu běžných potravin měsíčně slevu cca do 200,-Kč. Ty jsi souhlasem s touto kartou dal také souhlas se zpracováním tvých osobních údajů a možností na tvoji osobu cíleně působit (letáky, e-maily atd.). U slevových karet v lékárnách mám obavu, že pokud se vyskytne nový lék na tvoji chorobu staneš se cílem jejich reklamy na tento nový přípravek. Dále vědí jak seš starý a jistě ti budou nabízet produkty odpovídající tvému věku. U průmyslového zboží bych to asi moc neřešil a záleží s čím pracuješ nebo jaké máš koníčky a zda je pro tebe sleva výhodná.

U slevových karet v lékárnách mám obavu, že pokud se vyskytne nový lék na tvoji chorobu staneš se cílem jejich reklamy na tento nový přípravek.

To nič nie je oproti tomu, čo platí od Nového roku na Slovensku. Tam lekárnik vie nielen to, čo užívaš, ale aj to koľko zarábaš, a netreba na to ani zľavovú kartu.

Podľa nového zákona sa istým nízkopríjmovým skupinám odpúšťajú doplatky za lieky. Doplatok sa ti odpočíta priamo v lekárni, čiže výšku svojho príjmu (aspoň orientačnú) už nebudeš zdieľať len so svojou milou zdravotnou poisťovňou, ale aj s viac alebo menej milou pani magistrou za okienkom.

Nevím co na to říci. Živě si pamatuji kdy se při vyplácení mezd zakrývaly jména a částky abych nevěděl kolik si vydělávají kolegové. Pak se zavede GDPR či jak se to vlastně jmenuje. A nyní když budeš brát málo tak to bude vědět i lékárník. Možná ti bude na základě toho nabízet neoriginální léky z třetích zemí, nebo levnější varianty.:-)

Muzes se i pochlubit, kde ti jeste neco z uctenky po nakupu odectou?

Jak jsem tu jiz psal, na tohle jsem narazil jen v Icelandu, kde to ale zrusili, tudiz zadne slevove karty uz nevedu. Pokud se teda jedna o slevu za nakup. Sleva za jednotlive polozky nakupu jako to maji v Bille, je vcelku naprd, alespon teda pro me, protoze tam za prve chodim nakupovat malo a za druhe jsem snad nikdy nenarazil na slevu na zbozi, ktere kupuju. Abych si kupoval neco jineho jen kvuli sleve, ikdyz bych to vlastne nechtel, na to bych se mohl ....

Mám ofocený cizí QR kód pro LIDL a pro KAUFLAND (v hloupé tlačítkové NOKII) a sem tam (asi 6x do roka) ho použiju. Všude platím jen hotově. Kašlu na to, dávat někomu své osobní údaje. Dokonce i občanku jsem loni vyměnil úmyslně dříve (před skončením platnosti původní), abych pro příštích 10 let získal ještě model bez zaznamenaných otisků prstů.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru