Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
F1 sledujem len veľmi okrajovo (kedysi ešte ako malý chalan za Schumacherovej éry častejšie) a navyš…
haseimpfeffer 12.12.2021 21:55
haseimpfeffer
Prišlo mi divné, že najprv nepovolili "odpadlíkom" predbehnúť safety car a potom zrazu áno, ale nevi…
Ale 12.12.2021 22:20
Ale
Přesně to si myslím taky, Verstappen je mistr a mělo by to tak zůstat, využil pouze situace, kterou…
Hanyse.k 13.12.2021 07:11
Hanyse.k
Kamos rikal, ze spor je o tom, ze Verstappenova staj dostala echo, kolik bude pusteno zavodniku prvn…
RMX 13.12.2021 22:19
RMX
Jedná velká blbost. Přímo v přímém přenosu byla slyšet komunikace s Mercedesem i Red Bullem a věděli… poslední
sharkjd 15.12.2021 12:12
sharkjd

F1 sledujem len veľmi okrajovo (kedysi ešte ako malý chalan za Schumacherovej éry častejšie) a navyše sám nemám ani vodičák, takže nejakú expertnú analýzu odo mňa nemožno očakávať.

Ale pokiaľ ide o dnešok - podľa mňa súhra neskutočného šťastia pre Verstappena a divná taktika Hamiltona (jedno prezutie). Prial som skôr Maxovi, nemám na to žiadny špeciálny dôvod, jednoducho som preferoval zmenu majstra. :-)

Prišlo mi divné, že najprv nepovolili "odpadlíkom" predbehnúť safety car a potom zrazu áno, ale neviem, či to nie je bežná prax.

Preteky ako také som nevidel, iba som počul v rádiu o Lewisovom náskoku 17 sekúnd a o tom, že je na trati "virtuálny safety car", myslel som si, že je rozhodnuté.

Prišlo mi divné, že najprv nepovolili "odpadlíkom" predbehnúť safety car a potom zrazu áno, ale neviem, či to nie je bežná prax.

Práveže nie, a FIA týmto porušila vlastné pravidlá, pretože musí vždy povoliť "odpadlíkom" predbehnúť safety car, alebo ak nedovolí, nesmie dojsť k reštartu, tzv. safety car musí ísť až do posledného kola... problémom aj bolo že pustili len piatich odpadlíkov len tých čo boli medzi Verstappenom a Hamilttonom, taktiež problém bol, že safety car mal počkať kým odpadlíci neprejdú cieľovú čiaru, aby sa dostali do stejného kola,... bolo tu viacero pochybení a kvôli tomu Mercedes teraz aj zaútočil za porušenie pravidiel. https://sport.aktuality.sk/c/qpken7v/velka-cena-abu-zabi-mercedes-podal-oficialny-protest-proti-vysledkom-fia-rozhodla/
Avšak i tak by som určite nechal výhru Maxovi a aj si ju zaslúži, lebo to nebola jeho chyba, a za druhé v podstate reálne znevýhodnili jeho, nie Mercedes keďže pustenie odpadlíkov keby nastalo už na začiatku, tak by k reštartu stejne došlo skorej. Navyše Mercedesu sa prepieklo už veľa iných vecí, za čo mal byť aj Hamiltton potrestaný aj v tomto poslednom preteku minimálne raz 5 sekundami... takže som rád za výsledok... čo ma ale zaráža je ako niektorý ľudia tvrdia že toto strečkovanie so SC (čo i bola chyba FIA), že bolo úmyselné ovplyvnenie výsledku, a ešte niektorý písali že je to rasizmus (to som sa až zasmial, keďže sa už mnoho vecí Hamilttonovi prepieklo a navyše však koľko krát vyhral...)

Přesně to si myslím taky, Verstappen je mistr a mělo by to tak zůstat, využil pouze situace, kterou nastolilo ředitelství závodu. Druhá věc je, že ředitelství závodu, rozhodlo o tom, že pustí jen 5 jezdců, kteří byli o kolo zpět a zbytek ne. Asi chápu, že nechtěli aby byl závod dojet pod safety carem. Pravdila ale neznám natolik, takže nevím jestli takhle můžou rozhodnout nebo ne. Každopádně si myslím, že i kdyby takhle rozhodnout neměli, nemělo by to mít vliv na to, že Verstappen dojel první. Přijde mi to stejné, když ve fotbale rozhodčí nařídí penaltu, taky se kope a pokud tým vyhraje, tak prostě vyhrál. Ano, po zápase můžou potrestat rozhodčího, ale na výsledku to už nic nemění.

Co ale nepochopím, proč Hamilton jel stejně jako Verstappen v 15 kole do boxů, když startoval na žlutých pneu, mohl ještě 10 kol na těch pneumatikách jet a mohl eliminovat to, že se Perez dostane před něj. Taky by na konci závodu neměl tak staré pneumatiky. Takhle se dostal Perez před Hamiltona a dokázal ho 2 kola držet za sebou a přibrzdit natolik, aby ho Verstappen dohnal. To co předvedl Perez navíc na červených pneu, které už "přesluhovali" 10 kol, bylo ale neskutečné, moc pěkná podívaná.

Kamos rikal, ze spor je o tom, ze Verstappenova staj dostala echo, kolik bude pusteno zavodniku prvni a Hamiltonove to rekli az po kole a tudiz byl znevyhodnen.
Podle kamose byl zamer organizatoru jasny, udelat z toho drama, aby F1 na sebe upoutala vyssi pozornost.

To souhlasi s mym dlouhodobym pozorovanim, prestal jsem to sledovat, protoze to neni motosport, ale debilni reality show!

Jedná velká blbost. Přímo v přímém přenosu byla slyšet komunikace s Mercedesem i Red Bullem a věděli to ve stejný okamžik. Problém byl v tom, že změnili verdikt - nejdřív nepustit auta, potom pustit a nakonec pustili jen část. To je něco, co Mercedes teď napadá a možná napadne i u mezinárodního soudu.

F1 jsem také nesledoval, protože ano - je to obrovská politika. Ale poslední 2 závody, na které jsem se koukal, byly pecka pro diváka.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru