Prišlo mi divné, že najprv nepovolili "odpadlíkom" predbehnúť safety car a potom zrazu áno, ale neviem, či to nie je bežná prax.
Práveže nie, a FIA týmto porušila vlastné pravidlá, pretože musí vždy povoliť "odpadlíkom" predbehnúť safety car, alebo ak nedovolí, nesmie dojsť k reštartu, tzv. safety car musí ísť až do posledného kola... problémom aj bolo že pustili len piatich odpadlíkov len tých čo boli medzi Verstappenom a Hamilttonom, taktiež problém bol, že safety car mal počkať kým odpadlíci neprejdú cieľovú čiaru, aby sa dostali do stejného kola,... bolo tu viacero pochybení a kvôli tomu Mercedes teraz aj zaútočil za porušenie pravidiel. https://sport.aktuality.sk/c/qpken7v/velka-cena-abu-zabi-mercedes-podal-oficialny-protest-proti-vysledkom-fia-rozhodla/
Avšak i tak by som určite nechal výhru Maxovi a aj si ju zaslúži, lebo to nebola jeho chyba, a za druhé v podstate reálne znevýhodnili jeho, nie Mercedes keďže pustenie odpadlíkov keby nastalo už na začiatku, tak by k reštartu stejne došlo skorej. Navyše Mercedesu sa prepieklo už veľa iných vecí, za čo mal byť aj Hamiltton potrestaný aj v tomto poslednom preteku minimálne raz 5 sekundami... takže som rád za výsledok... čo ma ale zaráža je ako niektorý ľudia tvrdia že toto strečkovanie so SC (čo i bola chyba FIA), že bolo úmyselné ovplyvnenie výsledku, a ešte niektorý písali že je to rasizmus (to som sa až zasmial, keďže sa už mnoho vecí Hamilttonovi prepieklo a navyše však koľko krát vyhral...)