Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ockovanie deti

Par tyzdenov dozadu sme mali s JaFim vyzivnu debatu o ockovani deti. Kym JaFi bol jasnym odporcom, ja som bol skor vahavym (mozno skor odporcom), pretoze deti su...deti. Kto ich ma pochopi;o).
Situacia sa vsak zmenila. USA(CDC) ockovanie deti povolilo, v Madarsku od 1.12 je na dobrovolnej baze, ale co je pre mna podstatne je ako sa zmenila situacia ohladom sirenia Covid.
Detmi.
Kym minuly rok v spicke nemali v skolach ziadne pripady (v mojom okoli), tento rok som uz zazil par zavretych tried, ci skol kvoli Covidu(v kombinacii s chripkou).
Co vak zazivam posledne 2 tyzdne su pripady z mojho okolia kedy dieta donieslo Covid domov a uspesne ho predalo svojim rodicom...co som predtym tiez neregistroval.
Vyzera to, ze deti sa stali velmi uspesnymi prenasacmi (to sme pred rokom len odhadovali, ze su) a teraz nastava otazka co s tym.
Doma ich zavriet nikto nechce, ale ked budu do skol sirenie Covidu sa v ich komunite nezastavi, takze jedina sanca ako ho zbrzdit je ich ockovanie(?).
Davam otaznik sam na toto zatial este nemam ustaleny nazor, ale situaciu uz povazujem za vaznu.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Deti by som neockoval. Jedine snad pripady, ked mate v rodine niekoho, kto sa skutocne nemoze ockova… poslední
palo2 26.11.2021 14:43
palo2

Deti by som neockoval. Jedine snad pripady, ked mate v rodine niekoho, kto sa skutocne nemoze ockovat zo zdravotnych dovodov. V takom pripade ano, z ohladuplnosti voci ostatnym v rodine.

Kvoli ludom, co sa mozu ockovat, ale sa z roznych pricin nechcu, by som deti rozhodne neockoval. Prave naopak, cim skor to deti roznesu po rodinach, tym rychlejsie sa premorime.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru