Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ockovanie deti

Par tyzdenov dozadu sme mali s JaFim vyzivnu debatu o ockovani deti. Kym JaFi bol jasnym odporcom, ja som bol skor vahavym (mozno skor odporcom), pretoze deti su...deti. Kto ich ma pochopi;o).
Situacia sa vsak zmenila. USA(CDC) ockovanie deti povolilo, v Madarsku od 1.12 je na dobrovolnej baze, ale co je pre mna podstatne je ako sa zmenila situacia ohladom sirenia Covid.
Detmi.
Kym minuly rok v spicke nemali v skolach ziadne pripady (v mojom okoli), tento rok som uz zazil par zavretych tried, ci skol kvoli Covidu(v kombinacii s chripkou).
Co vak zazivam posledne 2 tyzdne su pripady z mojho okolia kedy dieta donieslo Covid domov a uspesne ho predalo svojim rodicom...co som predtym tiez neregistroval.
Vyzera to, ze deti sa stali velmi uspesnymi prenasacmi (to sme pred rokom len odhadovali, ze su) a teraz nastava otazka co s tym.
Doma ich zavriet nikto nechce, ale ked budu do skol sirenie Covidu sa v ich komunite nezastavi, takze jedina sanca ako ho zbrzdit je ich ockovanie(?).
Davam otaznik sam na toto zatial este nemam ustaleny nazor, ale situaciu uz povazujem za vaznu.

Předmět Autor Datum
Musím přiznat, že jsem se v předpovědi trošku seknul. Říkal jsem, že se v prosinci bude očkovat a u…
Jan Fiala 23.11.2021 07:37
Jan Fiala
Teda že vás to kecání o koronaviru ještě pořád baví... :-? Jako by toho nebylo dost v televizi, inte…
host 23.11.2021 07:49
host
Nemam televizi, nectu noviny, na internetu chodim ze zpravodajskych webu pouze na Seznam (kvuli emai…
RMX 23.11.2021 17:43
RMX
Možností, co s dětmi, je několik. Zavření škol, distanční výuka - asi nejrychlejší, ale jen dočasné…
L-Core 23.11.2021 07:56
L-Core
Asi se tu někdo ozve, že CDC, EMA a další jsou jen podplacené instituce, které jako loutky dělají to…
fleg 23.11.2021 08:17
fleg
Pokud L_core věří, že prodá doplňky stravy víc jak polovině světové populace, k tomu opakovaně a ješ…
Jan Fiala 23.11.2021 12:42
Jan Fiala
Doplnky stravy a ine placeba su naklady na vyrobu v centoch (jednotkach centov), predaj je v eurach…
fleg 23.11.2021 13:00
fleg
Dokážu si představit ty drakonické/likvidační pokuty, které by pharma firmy mohly nafasovat, kdyby s…
IQ37 23.11.2021 14:30
IQ37
Ja jsem pro povinne ockovani vcetne deti: konkretne kazdy clovek jedno jestli dospely nebo dite, po…
RMX 23.11.2021 17:52
RMX
Nebýt toho psychického feťáka, co si sem na Debaty občas přijde pro svou dávku, tak jsou tyhle debat…
Prasak 23.11.2021 20:40
Prasak
Deti by som neockoval. Jedine snad pripady, ked mate v rodine niekoho, kto sa skutocne nemoze ockova… poslední
palo2 26.11.2021 14:43
palo2

Musím přiznat, že jsem se v předpovědi trošku seknul. Říkal jsem, že se v prosinci bude očkovat a u nás to slibují povolené "až" v druhé polovině prosince.

Teď zpět k tvému příspěvku.
Pokud by vakcíny fungovaly, jak mají, tak by k přenosu z dítěte na očkované rodiče doma nedošlo, nebo minimálně ne v takovém rozsahu. A současně by docházelo k daleko menšímu počtu nakažení dětí. A opět se vracíme k tomu, že už se dávno mělo očkovat upravenými vakcínami. Děti by covid bezpříznakově prodělaly, vytvořili by si protilátky a byly by v pohodě. Rodiče doma by byli chránění, takže by k přenosu nedošlo.
Ale to by nesměly být na prvním místě peníze a další zájmy.

Nemam televizi, nectu noviny, na internetu chodim ze zpravodajskych webu pouze na Seznam (kvuli emailu), kde mam sice povoleny box s peti novinkami a obcas tam teda nejake info chytim, nicmene bez zdejsich debat bych nebyl v obraze a myslel bych, ze lidem definitivne hrablo. Pritom je to vsechno covidem. :-)

Možností, co s dětmi, je několik.

Zavření škol, distanční výuka - asi nejrychlejší, ale jen dočasné řešení
Očkování dětí - bude to trvat dlouho, efekt bude sice dlouhodobější, ale jeho vliv se dá čekat až někdy na konci zimy, kdy bude tahle vlna na ústupu
Nedělat nic - což se vlastně děje.

A pak ještě nepřímé řešení, povinné a rychlé očkování (či přeočkování posilující dávkou) lidí nad určitý věk. S antivaxery v Česku to moc nevidím. Oč jednodušší to mají třeba v Číně, kde se nějaké protesty moc očekávat asi nedají.

Názor na to nemám, chováním se držím toho nepřímého. Jsem očkovaný, jakmile budu moci, jdu na booster, s dětmi se nestýkám - vyjma vnučky (13), která s covidem začala marodit někdy před dvěma týdny… tak snad to podruhé hned nechytne znova.

Loni děti neměly jak rodiče nakazit, když seděly doma, školy byly zavřené. Mezi nimi se to nešířilo jako dnes.

----
Asi se tu někdo ozve, že CDC, EMA a další jsou jen podplacené instituce, které jako loutky dělají to, jak si Pfizer a spol písknou. Já tomu nevěřím, obzvláště v případě CDC. Dokážu si představit ty drakonické/likvidační pokuty, které by pharma firmy mohly nafasovat, kdyby se ukázaly nějaké podvody, mající za vliv třeba úmrtí, trvalé následky. Pořád si myslím, že nejvíce vydělají na lécích, které neléčí (jen udržují stávající stav - cukrovka, hypertenze) a hlavně na placebo doplňcích stravy. Nemyslím si, že jejich cíl je jen píchat a píchat, že nechtějí najít/vypustit trvalé řešení.

Asi se tu někdo ozve, že CDC, EMA a další jsou jen podplacené instituce, které jako loutky dělají to, jak si Pfizer a spol písknou. Já tomu nevěřím, obzvláště v případě CDC. Dokážu si představit ty drakonické/likvidační pokuty, které by pharma firmy mohly nafasovat, kdyby se ukázaly nějaké podvody, mající za vliv třeba úmrtí, trvalé následky. Pořád si myslím, že nejvíce vydělají na lécích, které neléčí (jen udržují stávající stav - cukrovka, hypertenze) a hlavně na placebo doplňcích stravy. Nemyslím si, že jejich cíl je jen píchat a píchat, že nechtějí najít/vypustit trvalé řešení.

Uvaha stareho sedliaka, ktory odolal pokuseniu konspirovat.

Doplnky stravy a ine placeba su naklady na vyrobu v centoch (jednotkach centov), predaj je v eurach az desiatkach eur.
Marze su tam cez 1000%.
Toto ti ziaden liek ani produkt s drahym vyvojom neda.
A pokial si myslis, ze objemovo sa toho vela nepredava skus oslovit nejakeho lekarnika. Moj uctovnik spravuje asi 15 lekarni, takze viem co im tvori gro ich predaja.

Dokážu si představit ty drakonické/likvidační pokuty, které by pharma firmy mohly nafasovat, kdyby se ukázaly nějaké podvody, mající za vliv třeba úmrtí, trvalé následky.

Já si zase nedovedu představit někoho, kdo by tyhle firmy k tomu odsouzení a zaplacení donutil.
A komu vlastně většinově tyhle pharma monstra patří? Od těch lidí či společností nikdo neuvidí na pokutách ani vindru.

Ja jsem pro povinne ockovani vcetne deti:

konkretne kazdy clovek jedno jestli dospely nebo dite, pokud prodela tezkou formu covidu a byl s tim v nemocnici, by mel byt nasledujicich 5 let povinne ockovan. Jinak se ta nemoc bude temhle lidem vracet a budou zasirat ty nemocnice porad, pokud teda neumrou.

Hlavne prosim vas porad nechtejte ockovat lidi vcetne deti, kteri jsou na covid imunni nebo prosli lehkou formou a meli rymicku! Vyhazovani penez z buhdarma oknem nam zpusobi krizi, ze proti tomu covid bude jeden velky vtip!

Nebýt toho psychického feťáka, co si sem na Debaty občas přijde pro svou dávku, tak jsou tyhle debaty stejně opruzující, jak zprávy na ČT24. Všude jen Covid a nic jinýho. Do řiti, Flegu, umíš se bavit i o něčem jiným? Jste z toho už fakt vygumovaní.

Deti by som neockoval. Jedine snad pripady, ked mate v rodine niekoho, kto sa skutocne nemoze ockovat zo zdravotnych dovodov. V takom pripade ano, z ohladuplnosti voci ostatnym v rodine.

Kvoli ludom, co sa mozu ockovat, ale sa z roznych pricin nechcu, by som deti rozhodne neockoval. Prave naopak, cim skor to deti roznesu po rodinach, tym rychlejsie sa premorime.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru