Ockovanie deti
Par tyzdenov dozadu sme mali s JaFim vyzivnu debatu o ockovani deti. Kym JaFi bol jasnym odporcom, ja som bol skor vahavym (mozno skor odporcom), pretoze deti su...deti. Kto ich ma pochopi;o).
Situacia sa vsak zmenila. USA(CDC) ockovanie deti povolilo, v Madarsku od 1.12 je na dobrovolnej baze, ale co je pre mna podstatne je ako sa zmenila situacia ohladom sirenia Covid.
Detmi.
Kym minuly rok v spicke nemali v skolach ziadne pripady (v mojom okoli), tento rok som uz zazil par zavretych tried, ci skol kvoli Covidu(v kombinacii s chripkou).
Co vak zazivam posledne 2 tyzdne su pripady z mojho okolia kedy dieta donieslo Covid domov a uspesne ho predalo svojim rodicom...co som predtym tiez neregistroval.
Vyzera to, ze deti sa stali velmi uspesnymi prenasacmi (to sme pred rokom len odhadovali, ze su) a teraz nastava otazka co s tym.
Doma ich zavriet nikto nechce, ale ked budu do skol sirenie Covidu sa v ich komunite nezastavi, takze jedina sanca ako ho zbrzdit je ich ockovanie(?).
Davam otaznik sam na toto zatial este nemam ustaleny nazor, ale situaciu uz povazujem za vaznu.