Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Afera Tkacenko

Okrem Covidu sa u nas momentalne riesi aj afera 2 ludi zo SME (zname noviny na SK), jeden je redaktor/komentator a jeden znamejsi bloger, ktory pre SME nepracuje (Cynicka obluda).
Rozoberat budem len Tkacenka, pretoze na jeho priklade sa da ukazat na nedostatok slovnej zasoby vlastneho materinskeho jazyka.
Okrem inych bludov (Tkacenka ja osobne moc nemusim) napisal Tkacenko vo svojej uvahe na adresu nasej spevacky Simy Magusinovej (pred vydajom Martausovej) toto..."...by ju mohli aspon zasit a aspon by sa zastavila nova produkcia".
Pri tejto vete sa chcem zastavit a poukazat na ludsku hlupost (v tomto pripade nie Tkacenkovu), s ktorou sa stretavam aj tu na debatach.
Rozhorceny dav (drviva vacsina komentov Tkacenka hejtuje) si vetu prelozil, ze milu Simu by mohol niekto sterilizovat, aby nemala deti.
Tomu ja hovorim, ze neznalost vlastneho jazyka neospravedlnuje, alebo ako sa uplieta z hovna bic.
1. Sterilizacia zien sa nevykonava zasitim vaginy. Pod zasitim samozrejme Tkacenko myslel zavretie niekam, pretoze expresivny vyraz pre zavretie niekoho (do basy napriklad) je zasitie. Je smutne, ze si niekto nepozna vlastny jazyk.
2. Produkcia nie je v ziadnom pripade plodenie deti. Rozmnozovanie vseobecne sa nazyva reprodukcia, produkcia je vyroba(premena) vstupv na hmotne statky. Opat smutne, ze 2 podobne slovicka a slaba slovna zasoba sposobila, ze Tkacenkov hejt pochopil len malokto.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A ty tu zas riešiš úplné hovno a nechápeš, že výrazy môžu mať aj nedoslovný význam a že keď sa niekt…
Hastrman 20.11.2021 10:42
Hastrman
Taky bych rekl, v Cechach mame vyslovene tradici v tom, neco rict jinak a jinak to myslet. Pricemz j…
RedMaX 20.11.2021 11:34
RedMaX
"Jebem ti čačinu" je pěkný výraz. :-D
IQ37 20.11.2021 13:36
IQ37
A teraz mi vysvetli vyznam. V zivote som take spojenie nepocul...
palos2 22.11.2021 19:24
palos2
Ani si nemohol, mozno myslel cecinu, ale v tom spojeni som to nepocul ani ja nikdy.
fleg 22.11.2021 19:26
fleg
Já znám výraz "čačina" a znamená to "jehličí". Manželka SK. Ale "prcat jehličí" je vskutku podivné s…
Prasak 22.11.2021 19:55
Prasak
Spisovne je to cecina. Cacina mozno niekde v nareci, ale spytaj sa pre istotu este raz;o).
fleg 22.11.2021 20:38
fleg
čačina poslední
RedMaX 22.11.2021 22:43
RedMaX

A ty tu zas riešiš úplné hovno a nechápeš, že výrazy môžu mať aj nedoslovný význam a že keď sa niekto o niekom expresívne a hnusne vyjadruje, tak nech ráta s tým, že si ľudia budú jeho slová vykladať po svojom - pritom tí ľudia nie sú až takí hlúpi ako si ty myslíš (a ty nie si až taký génius, ako si ty myslíš), vedia predsa, že sterilizácia sa nevykonáva zašitím vagíny, ale pripisujú jeho slovám práve tento význam, keďže nie je to žiadna novinka, že takíto ľudia ako Tkačenko (kto to vlastne je?), šíriaci lásku, porozumenie a osvetu, sa netaja tým, že by ľudí nezdieľajucich ich "liberálny" výklad lásky a porozumenia najradšej vykastrovali a zavreli do koncentrákov.

Btw, celú kauzu som moc nesledoval, o čo vlastne ide? Sima vyjadrila náklonnosť ku kresťanskej viere a ten kripel ju za to teraz ide v tom šorošovskom hajzlovom plátku SME ide lynčovať? Ak je to tak, kam sme sa to teda dostali, keď za svetonázor budú verejne známe osobnosti takto hanené? Nemyslíš, že skôr toto je problém, ktorý by sme mali riešiť?

Taky bych rekl, v Cechach mame vyslovene tradici v tom, neco rict jinak a jinak to myslet. Pricemz jde o to, aby ostatni porozumeli a pritom to nebylo napadnutelne. Takze neschopnost vykladu slov bych nesvadel na nedostatek slovni zasoby. :-) Jiste se ale muze stat, ze dotycny ty slova myslel primo, jak je rekl, coz je zaludnost onech vykladu. Je teda nutne formulovat slova tak, aby z nich byl vyklad jasny. Nevim jak slovenstina, ale u cestiny v tomto lze naopak obdivovat siri slovni zasoby, ktera ponechava prostor pro tyto jazykove hieroglyfy.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru