Vztahy mladých lidí v roce 2021 - nevěra a podobně
Čest,
rád bych podebatoval o dnešních vztazích mezi mladší populací. Jde mi především o nevěru.
Přijde mi, že v téhle době je nemožný aby žena zůstala věrná - myslím teď věkovou skupinu žen 20-25.
Můj názor je, že za to můžou hlavně sociální sítě, které likvidují vztahy. Nejsem žádný odpůrce sociálních sítích, jen hledám nějakou příčinu proč v ČR aktuálně nevydrží ani 10% nových vztahů.
Teď mi je 21 let a mám přítelkyni. Nikdy mě holka nepodvedla nebo o tom alespoň nevím - to zmiňuju jen proto aby jste si nemysleli že jsem nevěrou nějak ovlivněn a proto tady obviňuju sociální sítě a tak.
Co si o tom myslíte vy? Dokážou být ženy v tomto věku věrné? Jak si udržet dlouhodobý vztah v této době? Má smysl ženy hlídat aby Vás někde nepodvedly?
Buď dotyčné věříš nebo ne, když už máš potřebu nějakou hlídat, jedná se o nedůvěru a není dobré v takovém vztahu setrvávat.
Takový vztah (kdy jeden funguje jak stíhačka) stejně na 100,00% nemá žádnou perspektivu.
To bezpochyb.
Tak narozdil od vetsiny diskuteru si myslim, ze ma tazatel pravdu v tom, ze je dnes nevery vic nez drive. Myslim, ze jsem to nekde zahledl i ve statistice, takze se tomu verit da.
Vysvetleni je podle meho nazoru takove, ze v minulych dobach bylo podstatne vetsi procento muzske nevery nez-li zenske. U muzu se nejaky ten vedlejsak nebral ani jako nevera, ale jako normalni vec. "Zrovnopravnenim" obou pohlavi v poslednich 20-30 letech doslo i k vyrovnani nevery ze strany muzu i zen. A nevera ze strany muze rozhodne nepoklesla natolik, aby se ta ze strany zeny nemusela navysit.
Zajímavé. A s kým byli asi ti muži nevěrní, když bylo mužské procento větší?
Nemůžeš počítat s tím, že nevěrný byl muž jen se svobodnou ženou.
Jak, nemuzes? Co to je za blbost?
Samozrejme, ze to tak je. Bylo nemyslitelne, aby vdana zena zahnula, zatimco zenaty muz zahnout mohl a pro spolecnost to nebyl problem.
Nemyslitelné neznamená nemožné.
Z tvé dedukce vychází, že s jednou ženskou muselo zahnout víc chlapů.
Nevychazi. Zenaty muz zahnul se svobodnou zenou, v tu chvili muz zahybal a zena ne.
Vdaná žena může zahnout se svobodným. Akorát třeba není tak blbá, aby se s tím chlubila.
Jiste, ale to se prave v minulosti stavalo mnohem mene casto nez v obracenem gardu, ted se to jen srovnalo.
A to vycházíš z čeho? Ze svých domněnek? Na to jsi taky mladý a s omezeným rozhledem, abys mohl říct, že dřív to bylo jiný. Nejen ty, ale každý, krom těch, co vedou už staletí nějaký statistiky.
Psal jsem, ze jsem to v nejake statistice videl, ze se nevera zvysuje. A vysvetleni historiku je vcelku logicke. Ale klidne si dal ver, cemu chces ty.
Zdá sa mi to veľmi veľmi zvláštne, že tu miestni odborníci na ľudské vzťahy v historickom kontexte tvrdia, že ženy kedysi zahýbali rovnako ako muži. To je proste blbosť. Jednak k tomu vydaté ženské ani moc nemali príležitosť - museli makať v domácnosti a von sa len tak nedostali, zatiaľ čo muž celý deň trávil vonku v robote a po robote si zašiel s kolegami do knajpy plnej prostitútiek, kde sa dialo čo sa dialo. Druhak v silno patriarchálnej spoločnosti bola mužská nevera skutočne oveľa viac akceptovaná ako dneska. Ak manžel svoju ženu podvádzal a ona sa to dozvedela, tak žena len odvrátila zrak, zapchala uši a svojho muža naďalej ľúbila, pokým doniesol jedlo na stôl. Ak jedlo na stôl nedoniesol, už ho neľúbila, ale moc toho nemohla spraviť, rozvod bol tabu. Ak len ženská podviedla muža a on sa to dozvedel, ten ju vymlátil jak žito a miestny farár mu k tomu ešte dal požehnanie a gróf mu predom udelil milosť. Podvádzať pre ženskú bolo veľmi riskantné.
O takomto spoločenskom usporiadaní máme množstvo dôkazov z literatúry, či to dokonca ešte doteraz dokážeme pozorovať na neeurópskych spoločnostiach, ktoré sú ešte stále o dosť viac patriarchálne ako európske krajiny.