Máme nejlepší zdravotnictví na světě (jen zabíjí lidi)
Přečtěte si článek o tom, jak to reálně chodí v nemocnici na pohotovosti. Je to fakt síla! Jo a napsal to lékař, je to info z první ruky.
Máme nejlepší zdravotnictví na světě (jen zabíjí lidi)
Přijde mi hodně smutný, že pro některý typy problémů (popsaných v článku) nemáme vlastně systémový řešení. Chudáci pacienti v takové situaci. Netušil jsem, že je to u nás tak zlý.
Problem vidim jinde. V clanku i jinde zmineny, presto tomu nikdo nevenuje pozornost. Doktori slouzi 24h sluzby. Nic takovyho jako 24h smena zakonik prace nezna, dokonce ani v pripade katastrof, kdy je maximum 16h. Jak je to mozny? Zakonik prace zna pohotovost na pracovisti - a to je prave ta sluzba, o ktery doktori mluvi. Jenze u toho se pocita s tim, ze ten clovek tam vicemene nic nedela, jenom je pripraven pracovat, kdyby to bylo nutny. Tohle je koser napriklad u doktora v laznich, kterej tam pres noc jenom tak zevluje, spi, ale je tam pripraven, kdyz se vyjimecne neco stane. Ale neni mozny takhle resit prijem velky nemocnice! Coz se ale deje. A prave tady vidim ten problem, to systematicky pretizeni (nekterych) doktoru.
To je v poradku, nemocnice preci z povahy veci nemuze byt tim zlym kapitalistou, ktereho by Malacova (nebo jakakoli jina ministryne soc. veci) jezdila kontrolovat a delala na tom politickou karieru. Takze maji lekari smulu.
Ještě jsem neviděl doktora, který nemá co do huby.
A to i přesto, že stále brečí, že mají málo. Takže nemají smůlu, ale jen málo.
Este som nevidel tazko choreho cloveka coby neskemral o to, aby dostal co najlepsiu lekarsku starostlivost.
Takze ano nepoznam doktora, co je chudobny, ale kludne im doprajem viac, pretoze je to jedno z najnedocenejsich povolani na svete.
A víš proč? Protože praxi dělají tak od sedmi do jedné (navíc případy nepřípady - důchodci, co si chtějí pokecat), zbytek dne (do deseti i jedenácti večer) jim zabere administrativa a cifršpionství. Vím to, protože bejvalka obvoďačka. No nevysral by ses na to? Já jo.
Jj. Doktoři nejsou špatně placený, když se člověk kouká jen na konečnou částku. Na skutečně odpracovaný hodiny to ale žádná velká sláva není.