Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kuskus jako domácí strava

Pojďme nahodit neutrální téma: kuskus jako domácí strava.

Na kuskus jsem narazil (verbálně) už před léty; poslední dobou jsem o něm slyšel nejen od veganů a netradičně se stravujících, ale i od chlapů typu: obědvám v levé ruce řízek a v pravé přikusuju řízek.

Vyzkoušel jsem ho, zatím se s ním sžívám. Co mne fascinuje: jeho žádná chuť. Kuskus nechutná slabě, mdle, nevýrazně, on žádnou chuť nemá. To je u potraviny dost zásadní věc. :-)

Co jsem tak pochopil z receptů, video návodů a blogů: neexistuje správnej postup, jak si udělat jídlo s kuskusem; prostě se udělá tak, aby to dotyčnýmu chutnalo.

Pokud si chcete kuskus poprvé vyzkoušet a zásadně nečtete návody: nevaří se; kápne se do něj trochu oleje, důkladně se promíchá, osolí se, pak se jen zalije vařící vodou (lépe vývarem) v poměru 1:1.6 (kuskus : voda) a nechá se odstát pod pokličkou.

Jo a pro ranaře: udělejte si tak půl hrníčku (syrový, nezalitý kuskus), protože hodně nabude.

Balení kuskusu o váze 500 g se dá koupit do třiceti korun (jak kde, někde je podstatně dražší).

No a co vy a kuskus?

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat