Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem ČR: pochybnosti o pravosti podpisu prezidenta

Já nemluvil o rozkrádání státního majetku hlavounama, ale díky, žes to připomenul, to je validní argument. Já mluvil o tom, že za naše peníze vymýšlí stát (ehm...) skutky, který nám nejen ničím neprospějou, ale jsou často namířený proti nám. Z daní si platíme státní aparát, kterej nám nezřídka prokazatelně škodí.

... ak chces zmenit tento stat zacni od seba, prestat kradnut a odrbavat ty a potom to pozaduj od druhych...

Jůj, a to si mám brát osobně? Hmmm, celkem se stydím, jako běžnej zaměstnanec nemám žádnou možnost obcházet pravidla a neplatit či šidit na daních; neboť: dřív, než svoje peníze vůbec uvidím jsou už daně dávno odvedený.

... ze on si vyvaza svoj kapital za hranice, aby nemusel platit dane na uzemi CR...

Četl jsem jednou nádhernou větu: daňové ráje jsou odpovědí na daňové peklo; to je docela trefný, že jo? Taky je fajn vědět, že v té přetěžké středověké době lidi trpěli tím, že 10 % z jejich šlo církvi a 11 % šlo panstvu; zatímco dnes, v moderní době a moderní Evropě máme daňový zatížení mezd/platů kolik (?), přes 40 procent to bude. No a z těch jednou zdaněných peněz pak kupujeme služby a výrobky a vše je to zatíženo daní. Pak si z těch peněz postavíme domy a z nich zase platíme daně, co by ne? Koupíme si auto, do něj tankujeme pohonný hmoty a bác ho (!), platíme další daně.

A tohle všechno nám připadá normální.

Takze ja sa chcem pozerat na seba do zrkadla a ak ked ma tento stat a jeho predstavitelia neskutocne seru ziadne danove optimalizacie robit nebudem.

Stát dostává na daních obrovský sumy, ale v podstatě nikdy mu to nestačí a seká deficity jak Baťa cvičky. Co takhle to vzít z jinýho úhlu: daňová zátěž minimální, stát nebude utrácet za kraviny a bude si hledět svýho. Lidem/firmám zbude dost peněz na to, aby si služby pořídili na volným trhu, ve vyšší kvalitě a bez buzerace.
Hmmmm?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat