Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Politika vs socialne media

V poslednej dobe premyslam, preco sa politici tak strasne riadia naladami na socialnych sietach, ktore evidentne zavadzaju a su castokra odtrhnute od reality.
Typickym prikladom je nas byvaly superpremier Igor M., ktory este doteraz nepochopil, ze dopyt po Sputniku na Slovensku nikdy nebol a jeho sen o pol milione zaockovanych ludi Sputnikom vychadzal z mylnych predpokladov a zisteni nalad ludi z netu. Takze tento pan zijuci vo svojom svete doteraz obvinuje kadekoho z toho jeho kolosalneho neuspechu s touto vakcinou.
Mame tu dalsieho ekvilibristu, tiez byvaleho premiera Petra M., ktory momentlane citi zhorsujucu sa pandemicku situaciau a zacina ton svoja mackopsovy postoj otacat v prospech ockovania, ked kritizuje vladu za nizku zaockovanost, pricom sam zaockovany nie je. Pretoze ma protilatky;o). Svojich prizanivcov takisto jednoznacne na ockovanie nevyzval doteraz, vraj je to dobrovolne a kazdy nech si spravi ako chce. Tato jeho hra mi pride strasne trapna az smiesna.
Tretim panom do partie je nas sucasny preceda parlamentu Boris K., ktory chape 500 dezolatov, ktory sa dobyjaju do parlamentua rozumie ich potrebam speivat pred nasom parlamentom cesku hymnu (sak je celkom pekna), ci siir pravdu o chipoch vo vakcinach. Vydavat dav o pocte 500ks za volu ludu moze len clovek s nizkou rozlisovacou schopnostoum alebo populista, co to hra na vsetky svete aj vesmirne strany.
Mohol by som pokracovat idiotskymi skutkami typu, som hlavny hygienik, odporucam ludom nikam necestovat nech sa nesiri nakaza a hned na druhy den odidem na dovolenku do Chorvatska....to je typicky debilizmus, kotry predviedlo par ludi aj v CR (vid Prymula niekolkokrat).
Nechapem to...na jednej strane strasne precenovanie nalad na diskusnych forach, socialnych sietach, kde sa ozyvaju najhlasnejsie spolocenske minority, na druhej strane totalne podcenenie faktu, ze ked odporucim ako verejna autoriata napriklad, aby ludia nikam necestovali tak sa nemozem oddrbat hned na druhy den do zahranicia, ci ked som za ockovanie musim ludom to ockovanie jednoznacne odporucit a sam sa dat zaockovat (aj ked mam protilatky) a nelavirovat ako slizky had nazorov medzi totalne protipolnymi tabormi.

Zlaty Zeman, ktory povedal, ze kazdy 7 Cech je debil podla statistiky psychiatrov a preslo mu to u ludi.
Keby som v politike ja poviem ako prve...ste debily a ked ste v stade ste dokonca idioti, akze preto to tu tak vypada ako vypada....a na druhy den by ma odvolali, ci vyhodili z okna budovy;o).

Inak krasnym prikladom ako sa neriadit hlasovaniami na nete je aj poradna...mali sme tu niekolko ankient ohladom volieb a doteraz sa ani jedna jedina neblizila skutocnosti, takze je asi naozaj chyba riesit politiku cez netove media a nechat sa nimi ovplyvnovat.

Předmět Autor Datum
Kto je Peter M.,bývalý premiér ? Mellegrini ? Xichtokniha a spol je pre politikov dobrá vec,v prípad…
audax mobile 29.07.2021 10:08
audax mobile
M ako P, nie je to jedno;o)? Zaujimave je, ze su dost rozdielny, ale ich prinos je z mojho pohladu r… nový
fleg 29.07.2021 10:25
fleg
Je to úplne jedno,obaja sú v podstate len reproduktory ich šéfov,akurát pelle má ako svoju stranu a… nový
audax mobile 29.07.2021 14:24
audax mobile
Aaaaa to si zase tak celkom nemyslim. nový
fleg 29.07.2021 14:51
fleg
V poslednej dobe premyslam, preco sa politici tak strasne riadia naladami na socialnych sietach, kto… nový
HPET 29.07.2021 10:21
HPET
Lenze to zdaleka nie je verejna mienka, su to len krikluni schovani za pc, vacsinou ti co najviac kr… nový
fleg 29.07.2021 10:28
fleg
su to len krikluni schovani za pc, To jsou, ale tito luzeři chodí taky k volbám. Ale vrátil bych se… nový
HPET 29.07.2021 10:39
HPET
ted Covid komentuje kde kdo, třeba i pokrývač strech na Youtube nebo sociálních siti a lide tomu co… nový
IQ37 29.07.2021 13:49
IQ37
U nas je to to samy. Vlada neco vypusti, pak sleduje, jak na to lidi reagujou a pak "to byl omyl, sa… nový
merlouska 29.07.2021 10:26
merlouska
Já mám pocit že naše vláda dělá přesný opak toho, co je na sociálních sítích. Ale samozřejmě záleží,… nový
Moas 29.07.2021 11:31
Moas
Potom mam dojem, ze vasa vlada ide spravnym smerom. nový
fleg 29.07.2021 11:58
fleg
To si netroufám posoudit, ale minimálně jde proti tomu, co vidím jako převažující názor na FB. Ale t… nový
Moas 29.07.2021 12:51
Moas
Ono dost záleží, v jaké společnosti se člověk pohybuje, jak ve skutečnosti, tak na netu. Tady na por… nový
Prasak 29.07.2021 12:02
Prasak
nový
Prasak 29.07.2021 11:58
Prasak
Dnes mi volala kamoska, zijucu v Rumunsku. Je doma na SK uz par tyzdnov po velmi dlhej dobe a pytala… nový
fleg 29.07.2021 12:01
fleg
Chceš říct - blbci s přístupem k informacím. Sice o tom hovno vědí, ale vytvoří si názor a najdou si… nový
Prasak 29.07.2021 12:05
Prasak
Skor je to akoby stata ucty pred autoritami. Kedysi, ked nebol net, co povedal doktor bolo svate, ni… nový
fleg 29.07.2021 12:08
fleg
Když ti jako autority dávají dvojtvářný politiky, nebo herečky a zpěváky, tak se nedivím, že jim nec… nový
Prasak 29.07.2021 12:17
Prasak
Akoze suhlasim, ze zrovna Prymula si nasral tolkokrat do huby, ze by mal chodit po kanaloch a nie me… nový
fleg 29.07.2021 13:37
fleg
Problém je v tom, že oni ani nehledají. Každý z nás žije v sociální bublině. Je velká pravděpodobnos… nový
Sharkjd 29.07.2021 12:13
Sharkjd
Ludia sa prirodzene obklopuju ludmi s podobnym nazorom okolo seb, co je vsak nebezpecne, pretoze ak… nový
fleg 29.07.2021 13:40
fleg
Ja si myslim, ze je velky omyl si myslet, ze politici neco rozhoduji podle nalad na socialnich sitic… poslední
RedMaX 29.07.2021 22:44
RedMaX

Kto je Peter M.,bývalý premiér ? Mellegrini ? Xichtokniha a spol je pre politikov dobrá vec,v prípade potreby sa veľmi rýchlo môžu odvolať na vôľu ľudu ale aj na to,že to nieje ich reálny profil,ťažšie by sa z niečoho vyhovorili,ak by existoval len oficiálny záznam z nejakej tlačovky alebo verejného vystúpenia…keď niečo existuje,prečo by to nevyužili a nezneužili a že politici vodu kážu a víno pijú je stará známa vec,nad tým je zbytočné polemizovať…

Je to úplne jedno,obaja sú v podstate len reproduktory ich šéfov,akurát pelle má ako svoju stranu a je akože samostatná jednotka,ale je rovnako ako hever len reproduktor myšlienok niekoho iného,za špagaty ťahá fiko a plačko a oni len vydávajú zvuk….

Lenze to zdaleka nie je verejna mienka, su to len krikluni schovani za pc, vacsinou ti co najviac kricia su najvacsi luzeri.
V pionierskych dobach, ked este fungovali IRC session sa mi viackrat potvrdilo pravidlo, ze ludia, co boli najhustsi na chate sedeli v reale v krcme v kute a mal si problem z nich dostat co i len slovo. Pri pisani sa tvarili ako majstri sveta.
Keby posudzujem ludi podla toho ako sa vyjadraju cez net tak sa seknem 9/10 pripadov.
Este stale sa mozeme spolahnut na mlciacu acsinu, takze nalady na FB a spol zdaleka neodzrkadluju verejnu mienku.

su to len krikluni schovani za pc,

To jsou, ale tito luzeři chodí taky k volbám.
Ale vrátil bych se i k tomu Covidu, předtím v TV zpravidla vystupovali vzdělaní lidé kteří problém popisovali, ted Covid komentuje kde kdo, třeba i pokrývač strech na Youtube nebo sociálních siti a lide tomu co jim říká věří.
Politici dnes už neoslovuji invidualisty, ale celé skupiny lidi, kde je jich nejvíc ? Sociální sítě, více lidi, větší vliv, lehce manipulovatelní, levnější jak lepit billboardy a platit koňské vozy.

Televize už je passé, ta slouží jen k minovaní peněz z reklam. Za mého mládí bylo snad jen 5 kanálu, z toho šla chytit i OK3 a SK1.
Dnes 50 kanálů, kde je stejně hovno a jediné co vidíš jsou reklamy, politiku a Covid. Čumílci si platí stream služby, ale to už je trochu jiná spíše marketingová povídka.

ted Covid komentuje kde kdo, třeba i pokrývač strech na Youtube nebo sociálních siti a lide tomu co jim říká věří

Jenže problém je v tom, že ty věříš tomu, co napíšou lidi na sociálních sítích (i jejich "lajkům") a vydáváš to za veřejné mínění.
To je samozřejmě nesmysl..

Já mám pocit že naše vláda dělá přesný opak toho, co je na sociálních sítích. Ale samozřejmě záleží, koho máme každý v bublině.
Já mám pocit, že v posledních týdnech všichni lidi na sociálních sítích šili do vlády, aby už na léto odstranila komedie s testy a rouškami... a naše vláda naopak přitvrdila a přestala uznávat domácí samotesty a čestná prohlášení pro vstup třebas do restaurací....

Dnes mi volala kamoska, zijucu v Rumunsku.
Je doma na SK uz par tyzdnov po velmi dlhej dobe a pytala sa ma, co sa tu deje s ludmi, ze to co sa deje u nas nezazila v zahranici a tolko antivaxerov s roznymi teoriami a samostudovanych odbornikov na medcinu este v zivote nevidela.
Vysvetlit som jej to presne nevedel, zhodli sme sa iba na tom, ze je tam ista analogia so vzdelanim...cim nizsie, tym vacsi antivaxer a doktor teoretik je dany jedinec.
A este funky prihoda, ktora tento komicky obraz dokresluje.
Sedim s kamoskou na party, fajcime a zrazu huci na svoju 18 rocnu dceru.
Neopovaz sa, pokial zijes pod mojou strechou tak neexistuje, ze to spravis.
Zistil som, ze dcera sa chce dat zaockovat, z praktickych dovodov, aby nemusela chodit tolko na testy a mala lahsi zivot.
Jej matka je proti evidentne.
Potialto je to celkom nezazivne.
Ale co ma zaujalo bol fakt, ako mi ona zdovodnovala, ze vakcine neveri, ze ale neodsudzuje nikoho kto sa chce dat zaockovat, je to jeho vec a jeho sukromne rozhodnutie, aby vzapati na to chcela vyhadzovat vlastne dieta z domu len preto, ze sa slobodne ako zakonne dospely clovek rozhodlo, ze tu vakcinu chce. Troshu schizo nie?
Straste mi to pripomina tu Pelegriniho rozpoltenost, kde sa v jednej vete tvrdi A a v druhej poprie vyznam toho tvrdenia z predchadzajucej vety.

Když ti jako autority dávají dvojtvářný politiky, nebo herečky a zpěváky, tak se nedivím, že jim nechtějí věřit. Doktoři a vědci slouží jen jako nástroj propagandy politikům.
Díky internetu (a zatím ještě svobodě slova) má však "plebs" větší přehled nad činy svých politiků i mimo jejich oficiální vyjádření. A když vidíš třeba Prymulovy činy, tak jak pak můžeš mít důvěru, když tě posílají na očkování? Jinak mluví, jinak myslí, jinak koná a takový bys měl respektovat a jít se nechat očkovat na jejich pokyn?

Akoze suhlasim, ze zrovna Prymula si nasral tolkokrat do huby, ze by mal chodit po kanaloch a nie medzi ludi, ale preco by som sa mal ockovat na jeho vyzvu?
Ved na ockovanie vyzyvali aj ludia, ktori si do huby nesrali, neboli politici, boli to odbornici, a preto je ten argument, ze sak Prymula povedal, ze sa mam ockovat a kedze je to kreten co si sere do huby tak sa just nepojdem scestny.
Vcera som videl u Krausa bol Dan Vavra a propagoval si tam ten svoj boj proti cenzure FB a spol, ktory je torsku kontroiverzny (suhlasim s nim tak splovice ja osobne). Ale odznela tam zaujimava myslienka.
vraj jeho inicitiativu podporuju niektori politici a zeby bolo spatne si teraz povedat, ze ked takuto vec podporuje politik, ktoreho ja nemusim tak ja ju nepodporim, aj ked s nou inak suhlasim.
A s tym suhlasim, nemali by sme sa pozerat na to, kto nam tlaci ockovanie, kto je za a proti a rozhodovat sa podla nasich sympatii, ale mali by prevladat ine kriteria.

Problém je v tom, že oni ani nehledají. Každý z nás žije v sociální bublině. Je velká pravděpodobnost, že okolo sebe budeš mít lidi podobného ražení. A pokud máš okolo sebe běžné obyvatelstvo se školou života, tak tě holt každý druhý příspěvek na sockách přesvědčuje o tom, že nás chtějí vlády očkováním vyhladit a tak podobně.

Sociální sítě jsou dnes největší zlo, projevuje se zde stádový efekt v extrému. Stačí si něco přečíst o kauze Cambridge Analytica a hned si člověk uvědomí, jak obrovský problém to je a bude ještě větší.

Ludia sa prirodzene obklopuju ludmi s podobnym nazorom okolo seb, co je vsak nebezpecne, pretoze ak mam nespravny nazor a obklopim sa ludmi s rovnako zlym nazorom budem zit pocas svojho zivote v omyle a tazko sa z neho dostanem.
Navyse mna osobne napriklad debata s clovekom, ktory ma rovnaky nazor ako ja moc neobohacuje, pretoze sa od neo neodzviem nic nove. Iba mi bude pritakavat a hovorit to iste co je.
Clovek s opacnym nazorom mi moze rozsirit obzoroy svojim pohladom na vec, pripadne ma vyviest z omylu, co je urcite prinosnejsie ako ta predchadzajuca varianta.

Ja si myslim, ze je velky omyl si myslet, ze politici neco rozhoduji podle nalad na socialnich sitich.

Politici aspon v CR rozhoduji na zaklade toho, z ceho jim kape k nim domu, proste prachy, prachy, prachy. A obcas se jim to povede obhajit pomoci socialnich medii. Nebo a to je taky dost caste si jakakoli media za ty nakradene prachy koupi a pak pomoci nich ovlivnuji nazory lidi, aby mohli nakrast jeste vic.

Proste si myslim, ze ty tanecky, ze to delali proto, ze to na socialnich sitich lidi chteli, jsou jen vyhovorka, protoze se to hodilo jejich ekonomickym zajmum. Ale samozrejme asi se i v politice muze najit uplnej blbec, kterej to nepochopil a fakt si mysli, ze ma delat to, co mu lidi pisou na facebooku, ale to bude spis vyjimka, ne?

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru