Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Finální dotaz

Za chvili stejně půjdu do školy, ale jak se tady furt zajimam o to mezinárodní právo, tak sem si koupil knížku, a určitě to už celkem chápu jen by mě zajimala ještě jedna věc, co sem našel na internetu.

"Autor naznačuje, že tradiční dualistický pohled, ve kterém závazky mezinárodních smluv nemají domácí účinek, dokud nebudou začleněny do domácího legislativního procesu dualistického státu, oslabuje. Tento příspěvek začíná přehledem rozdílu monist-dualismu v mezinárodním právu a vysvětluje přístup dualismu vztahu mezi vnitrostátním a mezinárodním právem. Tento dokument dospěl k závěru, že dualismus upadá, zejména v případech, kdy domácí právo nedosahuje mezinárodních standardů v oblasti lidských práv, protože soudy prokazují zvýšenou ochotu používat smlouvy o nezapsané v domácím právu jako interpretační pomůcky při vytváření a uplatňování vnitrostátního práva."
Jasně, rozumím tomuto psanému textu, jenže jak je možné aby soudy aplikovaly něco co není v jejich zákoníku, když jsou vázany tím co je součástí právního řádu?

Předmět Autor Datum
V anglosaském právu je to zcela normální, dokonce je na tom založené.
Wikan 11.07.2021 16:32
Wikan
Ale tak nemůže soud jednat ale proti ústavě ne? Pokud tam je napsáno že nemůže aplikovat mezinárodní…
Dotaus 11.07.2021 18:41
Dotaus
O ústavě se v dotazu vůbec nepíše. nový
Wikan 11.07.2021 18:45
Wikan
určitě to už celkem chápu Ani náhodou. nový
L-Core 11.07.2021 22:07
L-Core
Já pouze nechápu jeho myšlenkové pochody. A pokud si nepamatuje pod jakou přezdívkou se přihlašoval… poslední
nerady 12.07.2021 22:30
nerady

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru