

Přesolená polévka - jak s ní naložit?
Zdravím,
přesolil jsem trochu polévku, kterou jsem si dělal k večeři. Bohužel zbyla už jen jedna porce, čili není možné si nabrat nový talíř. Mám to vylít (tím bych ale plýtval jídlem), nebo sníst (absence gurmánského prožitku)? Je to sice přesolené, ale ne tak, abych jedl sůl, spíše už to není moc chutné.
Děkuji vám.
vylít - sobě na hlavu, a tu svéprávnost bych taky OMEZIL (nikoliv odebral)
Doufám, že přitom sám koukáš do zrcadla..
Zapotit se fyzickou prací a po ní v rámci doplnění minerálů polívku sníst. Brambora už byla napsána. A nejlepší rada na konec " Hlad je nejlepší kuchař" (dej si 24 hodin půst a zblajzneš to jako malinu.
Po 24 hodinách by se mohla i "rozležet" a nemusela by působit přesolená.
Děkuji
Hlasoval jsem pro vylit a nechapu proc mu tu nadavate. Jindy pisete, ze na debatach je prostor pro podebatovani o cemkoli a najednaou vam tady hrozne vadi presolena polevka. V cem je tohle tema horsi nez idiotskej koronavir?
Hrnec přesolené polívky - námět na debatu.
Jedna porce přesolené polívky, zbytek už sežral - případ pro Chocholouška.
Tak nikde není psáno, že jsem vše snědl. Šlo mi o názor, jak byste k tomu přistoupili vy.
Ono je tahle konkrétní taková debata trochu zvláštní (ale nijak mi nevadí, i když pro radu co s přesoleným jídlem bych šel spíše na Život), takové jako by ses ptal, jestli je lepší se po stolici utírat levou nebo pravou rukou či nosit do obchodu modrou nebo zelenou igelitku - a dělat z toho zásadní téma. Nejprve mě napadlo, že jde o další z nekonečné řady "dinosarů v OSN" a "ústav států"
Udelej sekerkovou polivku :)
Prived k varu vodu (treba pul litru, nebo cely, nebo jak chces), vzni tam tu polivku a az to zase bude varit, tak tam vrzni jemne nudlicky, rozklepni jedno nebo dve vajicka, pokud mas zbytek zeleniny, nakrajej nadrobno a pridej taky, povar tak dve minuty, vypni plamen, pockej az trochu vychladne. Pokud se ti to bude zdat neslane nebo nevyrazne, pridej sul, pepr, jine koreni, masox, vyvar, solcanku, ...
Kdyz ti posledni talir bude prilis slany, postup opakuj. S jednim talirem takhle preckas klidne i tyden :)
Děkuju za dobrý tip
Trochu přesolenou je možné sníst, s tím, že to nebude ten pravý požitek (něco jako školní/závodní jídelna), ale to je všechno. Možná k tomu přibrat kousek chleba, záleží co to je za polivku.
Díky, nechci zbytečně plýtvat jídlem. Polévka jinak dobrá, jen mi to "ujelo".