Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co se na nás chystá - datové schránky "ex-offo"

OK, to co píšeš jako úsporu na straně poplatníka (čas, finance), to dává smysl.

Pokud i stát má reálnou úsporu, kde se to tedy projevilo? Ubylo úředníků? Prodaly se nepoužívaný budovy? Není potřeba platit nájmy, platy úředníků, jejich vybavení a věci s tím související?

Propustilo tedy ministerstvo financí zbytný úředníky, jelikož došlo k reálné úspoře? A mohl bych to vidět?

Zaráží mě, že právě ty to nedokážeš pochopit. Kdyby šlo o zapčklého prochlastaného a polodementního absolventa vysoké školy života někde v hospodě, budiž. To ty ale nejsi.

Na straně státu ty úspory reálně nevidím. Nevím o tom, jak se v praxi projevily. Co je na tom nepochopitelnýho?

Zrušením hotovosti by stát nejen ušetřil, ale hlavně vydělal, klidně 100 mld. ročně (praktická likvidace šedé ekonomiky).

No a napadlo tě, proč tu vůbec šedá ekonomika tak bují? Jestlipak to nebude tím, že stát není efektivní? Že je tu hlad po službách, který legálně nejsou výhodný? Není to tedy vysokou daňovou zátěží? Proč by někdo jel v šedé, pokud by se mu to nevyplatilo? A vyplatí se mu to z jakých důvodů? Že by selháním státu?

Určitě pamatuješ veksláky, ať užs jejich služby používal nebo ne. Proč se tady v ČSSR nejen objevili, ale byli extra úspěšní? Protože přinášeli služby, ke kterým se jinak legálně nešlo dostat. Naplňovali potřeby lidí, který stát nebyl schopen zajistit.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat