Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Sčítání lidu 2021

Zdá se mi to nebo se o sčítání nikde nemluví a nepíše? Vzhledem k tomu, že termín se blíží - už za dva týdny - mi to přijde jako ticho po pěšině.

Oficiální info včetně termínů jsem zjistil na webu ČSÚ.

Sčítání začíná o půlnoci z 26. na 27. 3. 2021. Bezpečně a jednoduše se budete moci sečíst online. Elektronický sčítací formulář bude zpřístupněn na této stránce nebo v mobilní aplikaci. Pokud se do 9. dubna nesečtete prostřednictvím internetu, budete muset vyplnit listinný sčítací formulář.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jsou nový info ohledně vyhodnocení dotazníků od respondentů, občanů ČR: „Bydlím se 120letou osobou z…
Pavel 16.01.2022 15:44
Pavel
například u rozměru garsonky navíc nejde o údaj, který by si mohli statistici dohledat sami – z regi…
RedMaX 16.01.2022 20:10
RedMaX
No to je zase zkratkovitý soud o obtěžování :-) Statistici zcela logicky a správně nemají přístup d… poslední
L-Core 17.01.2022 09:35
L-Core

Jsou nový info ohledně vyhodnocení dotazníků od respondentů, občanů ČR: „Bydlím se 120letou osobou z Grónska.“ Za lži při sčítání lidu padnou pokuty

Povinnost zúčastnit se loňského sčítání lidu nedodržely řádově stovky tisíc obyvatel Česka, podněty ovšem bude Český statistický úřad podávat zejména na lidi, kteří se sice průzkumu zúčastnili, ale v odpovědích záměrně klamali.

například u rozměru garsonky navíc nejde o údaj, který by si mohli statistici dohledat sami – z registrů totiž nemají informace o velikostech bytů

Ty vole, a jak se asi vypocte dan z nemovitosti?

Samozrejme, ze stat ma tyto informace a nemusel nas s nima obtezovat, akorat si to jsou liny vytahnout.

No to je zase zkratkovitý soud o obtěžování :-)

Statistici zcela logicky a správně nemají přístup do dat finančních úřadů. A kdyby měli - což se na 100% nestane, nedokážu si vůbec představit, jak by se dala taková data nějakým způsobem z daňových přiznání (někdo podával naposledy v roce 1993, od té doby třeba nemusí!) a dat, které mají, přiřadit k jednotlivým obyvatelům či domácnostem. Co když máš 7 baráků a 35 bytů? Jak z toho vyvodit, kde bydlíš ty, co pronajímáš a komu? Museli by mít i přístup do účetnictví, smluv, kdoví čeho.

Nebo data ze stavebních úřadů… už vidím, jak nějaké 80 let staré stavební povolení a plány (bylo-li to vůbec potřeba) je digitálně zpracováno a metry jsou v nějaké databázi.

Mnohem jednodušší a levnější je přidat na formulář kolonku "metry čtvereční", ne?

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru