Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Netflix Death note - serial

Death note je stara klasika z roku 2006, ale....skoro nemam slov.
Asi najlepsi scenar aky som kedy videl aj ked v poslednej stvrtine uz straca tempo. Bohuzial klasicke anime poplatnej tej dobe, cize graficky ziadne orgie, ale ten scenar to vsetko vynahradzuje
Tento serial som skusol za asi 2 dni a kedze ide o cca 40 dielov po 20-25min, je to hutnych 14h a 11min zazitkovych orgii.
O co ide?
[92290-death-note-zapisnik-smrti-movie-jpg]
Jeden z bohov smrti (Shinigami) sa nudi a tak "strati' svoj zapisnik (Death note) a ten na zemi najde mlady student Light. Nadpriemerne inteligentny chlapec rychlo pochopi ako vyuzivat zapisnik (koho meno tam zapise ten zomrie) a zacne trestat zlocincov ako samozvany sudca.
Situacia sa mu vsak vymkne coskoro z ruk a mrtvych pribudu a zdaleka uz nejde len o zlocincov.
Oproti geniusovi Lightovi sa vsak postavi rovnako genialny a tajomny L a suboj macky s mysou sa zacina.
Ako som povedal na zaciatku neuveritelny scenar vyniesol u mna nadpriemernych 90% a keby niet tej infantilnej grafiky dam mozno aj 100%...vlastne asi nie, ten zaver bol uz trosku vlaznejsi, tak 99;o).
Na CSFD nadpriemernych 88%.

Pozor na pokus o natlacenie tychto 14h neskutocnej zabavy do 2h filmu z roku 2017...samozrejme to robili amici a dopadlo to velmi nestastne (Na CSFD 44%, u mna 30-40% tiez len), takze ak si to pozriete tak urcite ako anime serial z rokov 2006-2007.

Předmět Autor Datum
cize graficky ziadne orgie, Mam celou kolekci Death Note a 'graficky' je to podle toho, jak je nak…
HPET 13.02.2021 13:20
HPET
Death Note je vazne dobry serial, ale myslim ze ta grafika je vyrazne lepsi, nez moderni 3D rendery.…
gilhad 13.02.2021 14:21
gilhad
Poprvé slyším o tomto, ale vyuerá to opravdu úžasně, někdy když si najdu čas, tak se na to podívám :…
Jozeffk 22.02.2021 12:08
Jozeffk
Já to shodou náhod viděl poprvé cca před 1 měsícem, kdy mi kamarád "půjčil" login do netflixu. A za… poslední
Araneus84 22.02.2021 12:14
Araneus84

Death Note je vazne dobry serial, ale myslim ze ta grafika je vyrazne lepsi, nez moderni 3D rendery. (V podstate je to okolo vrcholu klacickeho anime.)
Anime je zanr, ktery umoznuje prave diky umeni zkratky vypichnout to dulezite a potlacit zbytecne a nepodstatne detaily.

Pravda je, ze davam prednost obsahu pred formou, zatimco ve vetsine soucasne produkce dost vitezi efekty nad zbytkem dila. Me dokonale efekty samy o sobe fakt nestaci.
Na druhou stranu dobre podany obsah je lepsi, nez stejny obsah podany hur a v tomhle 3D render jeste na kreslene anime zdaleka nedotahnul.
Realny film jde zcela jinou cestou a co se vyrazovych moznosti tyce ma zase zcela jine moznosti a omezeni. (Jsou veci, ktere jde skvele nakreslit, ale natocene proste nefunguji, musely by se natocit zcela jinak. Jsou veci, ktere jde skvele natocit, ale nakreslit by se musely uplne jinak, aby fungovaly. A ve 3D renderu jeste tak daleko nejsme a kdovi, zda se toho dozijeme - a svou cestu si stale jeste hleda a ma porad jeste kam jit)

(A samozrejme, ze se vsechny tyto veci navzajem ovlivnuji a ruzne prolinaji, nekdy ku prospechu veci, jindy ke skode. )

Pokud vezmu treba stejny pribeh vyjadreny postupne jako mangu, klasicke anime, 3D render a s zivymi herci - tak anime to dokazalo podat nejlip, manga v tesnem zavesu (nutno uznat, ze anime melo vyrazne vetsi rozpocet a lepsi studio). 3D render a zivi herci s vyraznym odstupem a trcelo z toho, ze je to proste kopie.
Na druhou stranu dobry film prekreslit na anime by taky moc nefungovalo - proste to pouziva jine "vypraveccske postupy" a je potreba to udelat uplne jinak, aby to fungovalo srovnatelne dobre.
Dobre to skloubil napriklad Tarantino v "Kill Bill".

Konverse knihy na film, ci naopak taky malokdy dopadnou dobre, pokud se autori "drzi scenare". Na druhou stranu takto mohou vzniknout dve pomerne rozdilna dila, ktera jsou opravdu skvela, kazde svym vlastnim zpusobem, pokud se pouzije pro kazdy zanr jeho specificky pristup.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru