Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Státy a planety

Je to blbý přiklad ale pokud by byla ve vesmiru miliarda mimozemskych civilizaci co by pokládala za nelegální útočit na cizí planety a 600 milionů civilizaci to považovalo za legalní tak by celkově bylo ve vesmíru bráno že je to ilegální? Je to podobné s mezinárodním právem?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak nevím, jak by to ty civilizace ve vesmíru celkově zjištovaly a domlouvaly. I kdyby měly nějakou…
Karel04 22.12.2020 16:14
Karel04
při těch vzdálenostech by vyslání dotazu a získání odpovědi na nějaké hlasování trvalo i miliony let…
mif 22.12.2020 16:26
mif
Jaké radiové spojení? Já to počítal s rychlostí světla, i když možná nějaký telepatický přenos bude…
Karel04 22.12.2020 18:05
Karel04
Zatím nasloucháme jen EM vlnám. To je všecko, co umíme (RIP Arecibo). Naskýtá se otázka "why" - jsou…
mif 22.12.2020 18:24
mif
Ono je to stejně jedno.I kdyby ty civilizace komunikovaly online přes celý vesmír, tj. z planety kou… poslední
Karel04 23.12.2020 21:32
Karel04

Tak nevím, jak by to ty civilizace ve vesmíru celkově zjištovaly a domlouvaly. I kdyby měly nějakou společnou komunikaci a pravidla, při těch vzdálenostech by vyslání dotazu a získání odpovědi na nějaké hlasování trvalo i miliony let a mezitím by se některá civilizace na to vykašlala a klidně by začala útočit. Takže už na nás možná (nebo spíš asi určitě) nějaké vesmírné komando letí. Ale třeba nás jako primitivní tvory s planetou zatopenou vodou minou a zaútočí na sousedy ve vedlejší galaxii.:-)

při těch vzdálenostech by vyslání dotazu a získání odpovědi na nějaké hlasování trvalo i miliony let

A jak jsi přišel na to, že vyspělé civilizace používají něco tak archaického, jak elektromagnetické (radiové) spojení? Tím se vyznačujeme /zatím/ jenom my.

Zatím nasloucháme jen EM vlnám. To je všecko, co umíme (RIP Arecibo). Naskýtá se otázka "why" - jsou tam všichni tak blbí, aby používali podsvětelnou komunikaci? A proč ne telepatie? A proč ne kvantové provázání? A proč ne warp? Že to zatím nedokážeme ještě neznamená, že to neexistuje. Že nedokážeme vyprodukovat dostatek energie /na výše uvedené/ ještě neznamená, že jsme tukani.

Ono je to stejně jedno.I kdyby ty civilizace komunikovaly online přes celý vesmír, tj. z planety kousek před +∞ na planetu kousek před -∞, jestli tedy nemají uprostřed nějakou centrálu. Protože nějaké fialové chobotničky žijící na dně metanového moře se na nějaké galaktické útoky asi chystat nebudou a na hlasování a podepisování dohod s létajícími plasmovými koulemi ve vzdálené galaxii se rovnou jednoduše vykašlou. Nebo to odloží pro další generaci, aby si nekazily svůj krátký čas existence a tak vzhledem k různé délce života různých forem ve vesmíru se asi nedomluví nikdy. Těch 1 600 000 000 forem nedá souhlas dohromady nikdy a ještě hrozí nebezpečí, že když se dotaz dostane i na Zemi, tak se budeme roky dohadovat, jestli schválit nebo neschválit a pak to hlasování stejně někdo vetuje v Radě OSN nebo u nás Kalousek a Fiala.:-D

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru