Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Asi jsem už starej na to, abych pochopil současnou dobu

Tu si už troška odbočil k definovaniu kto je objektívne tupec a kto nie. Pre mňa je ale morálne povyšovanie to, keď nazveš niekoho s iným svetonázorom tupcom, a trebárs ním ani nie je, ale proste verí na nejakú vec, ktorá je z tvojho pohľadu hlúposť. Túto morálnu nadradenosť si práve predviedol aj ty, keď si síce uznal, že JaFi má nadpriemerné IQ, ale kvôli jeho svetonázoru si ho hodil do škatuľky k jednoduchým jedincom. Toto isté by mohol spraviť on s tebou. Ale morálne si sa tu povyšoval zatiaľ iba ty. Ale ty nevieš určiť, ktorý svetonázor je ten správny a ktorý nie, nič také ako správny svetonázor neexistuje, ale ak sa bude jedna skupina morálne vyvyšovať nad druhú a k tomu získa reálnu politickú podporu, tak je to extrémny problém pre tú druhú skupinu.
S tou demokraciou som ti dal za pravdu už v inom vlákne, že to nie je ideálne, ale keď preventívne nastolíme povedzme osvieteneckú totalitu len aby sme zabránili postupnému nástupu totality z iného tábora, tak to nie je riešenie, lebo nemáš garanciu, že tá osvietenecká totalita sa nezvrhne v rovnaký hnus, ktorému si chcel zabrániť. Navyše, v dnešných spoločenských zmenách ja žiadne osvietenctvo nevidím.

sranda prestava ked musi moje dieta chodit do skolky s inym, nezaockovanym lebo jeho matka je bio a citala, ze ockovanie skodi, takze ho zaockovat neda.

To je trochu iný problém. Ja nie som antivaxer, ale som proti povinnému očkovaniu. Neočkovať sa proti nebezpečným ochoreniam overenými, dekády využívanými vakcínami je aj z môjho pohľadu hlúpe, ale ostatní ľudia vnímajú vpichovanie si cudzích látok do tela z rôznych dôvodov negatívne a myslím, že majú na to právo. Ako to ale vyriešiť tak, aby tvoje dieťa nebolo takýmito jedincami ohrozované? No to by bolo na inú debatu, ale ďalším problémom súčasnej doby sú rôzne antidiskriminačné zákony a normy. Riaditeľ školy musí brať všetkých bez rozdielu, deti antivaxérov, cigáňov z osady, ortodoxných moslimov, grázlov, feťákov atď. a potom ostatné deti v takej spoločnosti trpia. Teraz to možno vyznelo tak, že popieram všetky moje idey na právo k pluralite názorov a rozmanitosti spoločnosti, ale vlastne opäť chcem len to, aby mal každý maximálnu slobodu robiť si čo chce (pokým sa tým samozrejme nedopúšťa agresie voči ostatným) a preto si myslím, že riaditeľ školy by mal mať takisto právo vybrať si žiakov, akých chce. Napríklad by mal mať právo v rámci záujmu ochrany vlastného zdravia ako aj zdravia svojich žiakov odmietnúť prijať deti antivaxerov. Tie by zas chodili do škôl, kde to riaditeľovi nevadí. To je ale v štátnom školstve nerealizovateľné...

Zober si, ze strana, ktora ma 10% tak jej vodca ti s vaznou tvarou tvrdi, ze ockovanie je tu na to, aby do nas vstrekli nejaky chip

Sám píšeš, že tá strana má len 10%, a to z tých 10% ju možno berie vážne ani nie 5%, len ju volia zo zúfalosti. To zas nie je až taký mainstream.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat