Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem KLDR a jaderné zbraně

Občad tu čtu o tom že kldr má jaderné zbraně. Údajně je tk špatně. Jsou uplatňovány sankce USA, NATO, OSN, ČR, EU atp. Ale všechno jsou to sankce typu že se nesmí prodávat uhlí atp. Proč se prostě nedá "jednoduše" jednorázová pokuta např 10 miliard dolarů a za každý den prodlení třeba jednu miliardu. Pak KLDR na žádný jaderný program mít nebude!

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A kdopak předpis té pokuty vystaví? Můžeš klidně i ty, bude to mít na rozpočet KLDR naprosto stejný…
L-Core 11.11.2020 11:12
L-Core
To jsi nepochopil, ta pokuta se jim da prece sama od sebe a taky se sama od sebe vymuze ]:) nový
gilhad 12.11.2020 19:13
gilhad
Většina zemi ma jaderný výzkum a vlastní jadernou zbraň, je to taková pojistka suverenity které se n…
HPET 11.11.2020 14:14
HPET
Většina zemí jadernou zbraň rozhodně nevlastní.
Wikan 11.11.2020 14:16
Wikan
Většina zemí jadernou zbraň rozhodně nevlastní. To ty rozhodně nemůžeš vědět. Ano, všechny kupříkl…
HPET 11.11.2020 14:17
HPET
No nevím, kdo kam spadnul. Já psal o jaderných zbraních, ne o jaderném výzkumu. V tom je pořádný roz…
Wikan 11.11.2020 14:38
Wikan
Kdoví, jak to bylo v dobách Varšavské smlouvy. Jasně, ČSSR nemělo vlastní hlavice; otázkou je, zda j…
L-Core 11.11.2020 17:32
L-Core
zda je tady neměl rozmístěné Sovětský svaz Zdroj. Objekt JAVOR pro uložení jaderné munice Je tvořen…
čumil old 11.11.2020 18:50
čumil old
jj, mluvilo se tenkrát o tom, že lokalita byla vybrána taky z důvodu, že tam je přirozené zvýšené ra… nový
jirka44 12.11.2020 07:46
jirka44
Spolužák byl zkraje 80. let na vojně v Hranicích na Moravě, za celé dva roky nedostal ani jeden opuš… nový
Zdenál 12.11.2020 08:32
Zdenál
V roce 1977 jsem se cvičil v pokládání jaderných min. Tyto miny se pokládaly do "studní". Bylo nám v… nový
nerady 12.11.2020 23:12
nerady
Pokud máš finance a zájem, bývalý sklad sovětských jaderných hlavic u Teplic je k mání: https://tn.n… poslední
Karel04 12.11.2020 23:14
Karel04

Většina zemi ma jaderný výzkum a vlastní jadernou zbraň, je to taková pojistka suverenity které se nikdo nevzdá a pokutovani by nemělo význam . Krome toho by se muselo dokazat, ze nejakou dalsi jadernou zbran vyrabi. Krome to tusim, ze Severni korea od smlouvy o nesireni jadernych zbrani dokonce odstoupila.

Nevim kolik ti je, ale pravda se na najit i v pohadkach ve kterych to pochopis treba lip : "Vsude byl mir, do doby, nez se jednomu kralostvi zdalo, ze to druhé ma toho vic".

Většina zemí jadernou zbraň rozhodně nevlastní.

To ty rozhodně nemůžeš vědět.

Ano, všechny kupříkladu vojensky nevyznamné staty jaderný arsenal nemají jako Vatikán tak jako Lichtenštejnsko, nebo Kongo, Nauru a ostrovy Svatého Kryštof a Nevis, velmi průzračný pohled, vidím že padáš na úroveň tazatele, ale můžou mit stale jaderný vyzkum, tak jako Švýcarsko, tak jako "spusta" dalších zemí.
Jestli máš problém se přes to přenést, tak si pod písmenem 'a' představ 'nebo' : ma jaderný výzkum nebo vlastní jadernou zbraň

No nevím, kdo kam spadnul. Já psal o jaderných zbraních, ne o jaderném výzkumu. V tom je pořádný rozdíl.

V Evropě nemá JZ nikdo kromě Velké Británie, Francie a Ruska.
V Asii nikdo kromě již zmíněného Ruska, Číny, Indie, Pákistánu, Severní Koreje a Izraele (byť ten to nikdy oficiálně nepřiznal).
Pak už má JZ pouze USA, které je má sice rozmístěné i v jiných zemích, ale rozhodně se nedá říct, že by to těm zemím patřilo.
Kromě toho měla JZ i Jihoafrická republika, ale ta se jich vzdala.

To máme 10 ze skoro 200 zemí, které buď mají nebo měly JZ. Většinou bych to teda nenazýval.

Kdoví, jak to bylo v dobách Varšavské smlouvy. Jasně, ČSSR nemělo vlastní hlavice; otázkou je, zda je tady neměl rozmístěné Sovětský svaz (nepátral jsem). Někdy na podzim 1983 došlo k výraznému zhoršení vztahů NATO - VS (byl jsem tehdy na vojně a jako "potenciálním důstojníkům" mám jakýsi papaláš z divize vykládal, že SSSR v odvetě na akce NATO v SRN výrazně posiluje své "technické" pozice i v ČSSR a NDR).

Možná nějaké informace, jak to tehdy bylo, existují. Otázkou, jak jsou úplné či pravdivé. Nemyslím si, že by se ČSSR tehdy sověti ptali, co mohou rozmístit a co ne.

zda je tady neměl rozmístěné Sovětský svaz

Zdroj.
Objekt JAVOR pro uložení jaderné munice Je tvořen dvěma nezávislými podzemními sklady, postavenými v roce 1966 na základě tajné dohody představitelů Varšavské smlouvy o výstavbě speciálních objektů pro uložení jaderné munice na území ČSSR. V roce 1968 je převzala speciální jednotka SA podřízená Moskvě. Zástupci naší armády, ale ani Střední skupiny sovětských vojsk neměli do skladů přístup! Předpokládalo se, že zde budou uloženy jaderné hlavice pro rakety R-170 (SCUD A) a R-300 (SCUD B) případně SS-23 a FROG 7, které byly rozmístěny na různých místech československa jak v ruských tak i československých raketových brigádách. Rusové sklady vyklidili už v roce 1990 v první etapě stahování vojsk z bývalé ČSSR. Dnes jsou zcela vyrabovány a vstupy zavezeny zeminou...
To, že zde byly jaderné zbraně skutečně uloženy přiznal v jakémsi rozhovoru v roce 2007 v Moskvě gen.Vorobjov (býv.velitel střední skupiny vojsk v ČSSR) a zcela nedávno to v jiném rozhovoru potvrdil i gen.Vacek...
Ještě před zničením skladů jsme zde stihli natočit hraný dokument Ralsko - jaderné sklady, který je ke stažení ve webové kvalitě na webu firemnividea

V roce 1977 jsem se cvičil v pokládání jaderných min. Tyto miny se pokládaly do "studní". Bylo nám vysvětlováno, že budou uloženy v našich hraničních horách a pokud vojska NATO překročí hranice a zatlačí naší armádu tak se jim to odpálí pod zadkem. Co vím tak ty cvičné jaderné miny, byly u armády 3 (někde píšou dvě ale věděl jsem o třech). Ostrou jsem však během vojny 1975-77 neviděl.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru