Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ministr lhářem, resp. lhář ministrem

Tak máme nového ministra zdravotnictví. Po nějakém prof. MUDr. Romanu Prymulovi, CSc., Ph.D., který byl roky ředitelem FN Hradec Králové, aby byl v roce 2016 odejit kvůli střetu zájmů právě ve chvíli, kdy s Jardou Tvrdíkem a čínskou CEFC rozjížděl "Kliniku čínské medicíny" na Ministerstvo zdravotnictví coby náměstek ministra, které mu vydrželo až do roku 2020, kdy byl po nezvládnuté první vlně COVID-19 (lidé si roušky nakonec ušili sami a protože ministr Vojtěch nedokázal koupit roušku ani v Číně, zachraňoval to červený mikina Hamtáček) povýšen na ministra. Na pozici vydržel rovných 38 dnů, po kterých byl odvolán oficiálně proto, že se sešel s místopředsedou ANO Faltýnkem v hospodě, která měla být zavřena. Odvolání protahoval prezident, neboť chtěl Prymulu nejdříve dekorovat. To se mu povedlo, oba se té chvíle dožili a Prymula obdržel 28. října Řád Bílého lva. Den poté jej prezident konečně odvolává, čímž se oba dva zapisují do historie, neboť je Prymula prvním laureátem Řádu Bílého lva odvolaným z ústavní funkce.
29. října poté prezident jmenuje nástupce, kterým je Doc. MUDr. Jan Blatný, Ph.D. Člověk z praxe, primář Oddělení dětské hematologie FN Brno, padesátiletý rodák z Prostějova. Ten, vědom si největší slabiny předchůdce, slibuje větší otevřenost hned při nástupu do funkce, kdy mimo jiné uvádí:
"Chci vám slíbit, že další rozhodování, která bude ministerstvo provádět v souvislosti s touto složitou situací, budou vždy založená na datech, která budou sdílená, která budou všem srozumitelná a která budou diskutována odborníky napříč politickým spektrem a profesními organizacemi,"
Hned na první tiskové konferenci dostal nepříjemnou otázku - Deník N totiž upozornil na to, že jeho jméno je uvedeno pod peticí, která v roce 2018 vyzývala k odstoupení premiéra Andreje Babiše. "My, níže podepsaní, pokládáme za nepřijatelné, aby 71 let po komunistickém puči a 30 let po sametové revoluci byl premiérem naší země trestně stíhaný člověk, vedený jako agent StB. Nebudeme dělat, že je to normální. Chceme, aby se Andrej Babiš vzdal funkce!" stojí v plném znění petiční výzvy, pod kterou je také Blatného podpis.
https://www.milionchvilek.cz/?stranka=podepsali&hledat=Jan+Blatn%C3%BD&send=Hledat

Když na tiskové konferenci dostal od redaktorky Seznamu dotaz, zda může svůj podpis pod peticí proti premiérovi potvrdit, či vyvrátit, reagoval: "Prosím, pod jakou peticí?" zeptal se nejprve novopečený ministr. Po zopakování a upřesnění dotazu pak pokrčil rameny, zakroutil hlavou a řekl velmi nevýrazně jediné slovo: "Ne."
V dnešním rozhovoru pro Právo pak uvedl: "Neumím vám k tomu nic říci, prostě neumím. Obecně se k tomu vyjádřím tak, že jste viděli například můj údajný twitterový účet, který také není můj,". Potíž je, že podpis pod peticí je dle informací Deníku N potvrzen z e-mailové adresy, kterou skutečně nový ministr dodnes používá.
Mezitím přispěchal s příspěvkem do diskuze i premiér: "Do vlády se snažím vždy vybírat odborníky a nevybírám je podle sympatií vůči mně," reagoval pro iDNES.cz Babiš. "Pana Blatného vnímám jako odborníka ve zdravotnictví," dodal.

Otázky, které mne napadají:
1. Proč Blatný prostě neřekne, že ministerskou funkci převzal proto, aby zemi pomohl dostat ze současné krize?
2. Budou lidi věřit někomu, kdo jim lže od prvního dne?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dokud ten podpis nepřizná, tak mu media nedají pokoj a budou ho lustrovat a sledovat pořád.Až ho mož…
Karel04 30.10.2020 16:56
Karel04
Pokud ten podpis přizná (a on už ho přiznal), tak se sám uzná za lháře. Takovým lidem naprosto nefan… poslední
IQ37 31.10.2020 17:26
IQ37
Hm, tak dneska se k tomu konečně postavil čelem a poměrně obsáhle odpověděl: https://ct24.ceskatelev…
Kurt 30.10.2020 21:16
Kurt
Hura. Tak snad se zacne zase resit korona a ne nejaky vytacky a lhani :-) nový
merlouska 30.10.2020 22:09
merlouska
Jen technická: nešla by tu udělat sekce "politika", kterou bych si vypnul? A teď mě zabijou...
mif 30.10.2020 21:33
mif
Ja jsem jen pro. nový
merlouska 30.10.2020 22:00
merlouska
Neznám vrcholového politika, který by nelhal nebo nehrál malou domů. Ono je to pořád stejné jak před… nový
nerady 30.10.2020 23:31
nerady
On ale Bures nerekl KOMU bude lip. Takze nelhal, jemu a jeho patolizalum je lip. nový
Dwane Dibbley 31.10.2020 11:10
Dwane Dibbley
Tahle otázka už nějaký čas zaznívá ve společnosti: [91467-img-20201031-111838-jpg] nový
Kurt 31.10.2020 11:19
Kurt
https://debaty.net/discussions/3036206-ministr-lharem-resp-lhar-ministrem#r3036251 nový
Prasak 31.10.2020 13:26
Prasak

Dokud ten podpis nepřizná, tak mu media nedají pokoj a budou ho lustrovat a sledovat pořád.Až ho možná znechutí a on se na všechno vykašle a vrátí se ke své práci doma.Tipuji do měsíce.Prý je podepsán nejen pod peticí za Babišovo odstoupení s názvem "Chvilka pro rezignaci", ale figuruje také jako signatář iniciativy "Milion chvilek pro demokracii".Jde o dva podpisy na dvou různých místech.A ti chvilkaři si nějaké obvinění z falšování podpisů nenechají líbit a předloží důkazy, i když to teď zatím odmítají.Takže se bude muset vykrucovat hned dvakrát.Jeho žena to taky nevetovala, jen odmítá rozhovory.Tak kdyby se s ní domluvil a trochu to "svedl" na ni, že se k těm jejím podpisům jen přidal, aby ji podpořil, vypadalo by to líp než to zapírání.Babiš to řešit nebude, je rád, že někoho na ministra sehnal a něčí dva roky staré názory ho nerozhodí.Když vydrží i útoky Kalouska a Fialy.:-)

Neznám vrcholového politika, který by nelhal nebo nehrál malou domů. Ono je to pořád stejné jak před rokem 1990 "Kdo nekrade okrádá rodinu". On je i premiér lhář a to vezmu jen co před lety prohlašoval. Pokud si pamatuji šel do politiky se sloganem "ANO bude líp". Domnívám se, že líp není a už nebude a to i kdyby nebyl Covid 19. Je to prostě jednoduché, nikdo totiž nemládneme a se stářím přichází neduhy a to jistě není lepší. :-)

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru