Koronavirus - VII. část
backlink: https://debaty.net/discussions/3030522-koronavirus-cast-vi
Další pokračování.
backlink: https://debaty.net/discussions/3030522-koronavirus-cast-vi
Další pokračování.
Předmět | Autor | Datum |
---|---|---|
ČR: Počet zemřelých (aktualizace týdenních časových řad) - časové řady
Český statistický úřad zveře… nový Pavel 09.12.2020 16:44 |
Pavel | |
Kdyby začínal od nuly, tak by ten nárůst nebyl tak výrazný, nemohl bys argumentovat tím, jak nám tu… nový Jan Fiala 09.12.2020 17:56 |
Jan Fiala | |
Těžko říct jak ten graf kdo vnímá; já tam vidím vzestup z 2.2k na 4.2k, tj. "odhadem dvojnásobek".… nový Pavel 09.12.2020 17:59 |
Pavel | |
Ten nárůst tam je díky publikovanym číslům. Četl jsem rozhovory s lidmi, třeba z brněnské nemocnice… poslední Jan Fiala 09.12.2020 18:31 |
Jan Fiala |
ČR: Počet zemřelých (aktualizace týdenních časových řad) - časové řady
Český statistický úřad zveřejňuje počty zemřelých po týdnech; do grafu lze zahrnout roky 2011 - 2020; jen je trochu škoda, že graf nezačíná na y-ose z nuly, ale z min. hodnoty.
Graf je k vidění na této stránce
Kdyby začínal od nuly, tak by ten nárůst nebyl tak výrazný, nemohl bys argumentovat tím, jak nám tu během vánoc výmře půl republiky, pokud se nenecháme otestovat.
A kdybys přestal strašit lidi, tak oni, mrchy jedny ani na to očkování nepůjdou. Takže zbývá jen permanentní tlak a stres, v případě potřeby přifoukneme statistiky...
Těžko říct jak ten graf kdo vnímá; já tam vidím vzestup z 2.2k na 4.2k, tj. "odhadem dvojnásobek".
Obecně je takových grafů dost, co nezačínají na y-ose v nule a teď nemluvím o koroně, ale obecně. Přijde mi to hloupý, pokud někdo takovej graf publikuje.
Ten nárůst tam je díky publikovanym číslům. Četl jsem rozhovory s lidmi, třeba z brněnské nemocnice a co se týká počtu úmrtí, byli na obvyklých číslech, ne na dvojnásobku. Tak se ta čísla odněkud "vzala".
Zřejmě některé nemocnice nepozoruji nárůst pacientů a některé praskají ve švech a nemocných mají plné chodby.