Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vzhledem k tomu, že v roce 1989 mě bylo 16, tak si nemužu nevzpomenout na ty koministické salámy par…
jezekhifi 27.09.2020 11:23
jezekhifi
Já jsem žil v oblasti, kam dodával uzeniny masokombinát v Úvalech. Velebnosti, to byl hnus, kdo je n…
Yarda 27.09.2020 12:54
Yarda
Mně se zdá, že kvalita takových těch "všeobecně dostupných" uzenin (obzvláště ty super-angebot v řet…
L-Core 27.09.2020 19:57
L-Core
presne tohle je totalni nesmysl. Lidi dostanou to, co si zaplati. Pocitej s koeficientem 10 vuci puv…
lucifer 28.09.2020 11:41
lucifer
S tou kuřecí debrecínkou jsi to trefil - je jen málo odpornějších věcí na pultě. Bez chuti, bez vůně… poslední
Prasak 28.09.2020 12:04
Prasak

Já jsem žil v oblasti, kam dodával uzeniny masokombinát v Úvalech. Velebnosti, to byl hnus, kdo je neochutnal, neví, o čem je řeč. To raději ty dnešní bezmasé párky.
Tehdy si snad stěžovali lidi po stranické linii, když se v Úvalech ptali, kdy se to zlepší, tak prý se ta stížnost do Úval ani nedostala.
Když jel někdo z rodiny do Prahy, tak měl za úkol nějakou uzeninu přivézt.
3-[

Mně se zdá, že kvalita takových těch "všeobecně dostupných" uzenin (obzvláště ty super-angebot v řetězcích) šla prudce dolů. To samozřejmě neznamená, že neexistují kvalitní uzeniny - i za dobré ceny.

Markantní je to v těch vyhlášených retro akcích Lidlu (např. současný "komerční" gothaj a ten podle socialistické receptury se opravdu srovnat nedá, nějaká vlákna kolem toho už tu byla..)

presne tohle je totalni nesmysl. Lidi dostanou to, co si zaplati. Pocitej s koeficientem 10 vuci puvodni komunisticke korune ceskoslovenske (a to jsem jeste mirny) - priklad, maslo stalo 10Kcs, mleko 2Kcs. To by dnes bylo 100 a 20 Kc. V skutecnosti koupis kvalitni maslo za 40-50, mleko za 12-22. Prazska sunka stala 100Kcs - pokud si ji sehnal (mimo krajske mesta prakticky nemozne), to je dnes 1000Kc. Kvalitni sunku, lepsi nez tehdejsi "prazska" koupis v pohode do 300Kc/Kg, za 1000Kc/kg ty nejkvalitnejsi susene. Aktualne mam z Lidlu susenou francouzskou za 450/kg - neco takove s nemel ani v Tuzexu. Ale nekdo si holt radej koupi "kureci debrecinku" v akci za 69,90 a pak nadava (bodejt, kdyz je v tom "masa" 45%).

Ze lidi kupuji hlavne sracky, a nezalezi jim na tom z ceho jsou vyrobene - to je jejich problem. Parky muzes mit z koncernu naseho agrofuhrera s podilem masa 0% (separat neni maso) za 40Kc/kg - co jineho nez odpad v tom za ty penize muze byt? To by bylo za komancu 4Kcs/kg. No, a v lednicce mam shodou okolnosti nejake parky ktere maji masa 90%, (jako - masa, ne separatu), cena nekde tesne kolem 200Kc/kg. Zkuste zavzpominat na ten hnus za komancu, kde co se ukradlo muselo se nadstavit necim jinym, a stalo 30Kcs/kg.

A tak by slo pokracovat do nekonecna. Kdo chce, muze si nakoupit veskere potraviny v nesrovnatelne lepsi kvalite nez "tehda", za stejne, spis nizsi ceny. A to nemluvim o normach ktere plati dnes vs. jak se na vse sralo tehdy, mel s zamorene prostredi jedy a nic co se tehy prodavalo by se na dnesni pulty vubec nemohlo dostat. Pripadne pokud se uz nedejbuch neco provalilo, strana zavelila ze narod musi byt nakrmen a v tichosti se dostalo do obehu zavadne maso, mleko... Dnes kdyz se neco stane, je z toho okamzite velke halo - stahovani z prodeje atd. Uprimne, jdete s tou nostalgii po "starych dobrych casech" do prdele. Stare ano, ale dobre ani nahodou.

S tou kuřecí debrecínkou jsi to trefil - je jen málo odpornějších věcí na pultě. Bez chuti, bez vůně/zápachu, plný vody. Vůbec se kuřecím "šunkám" vyhýbám, výjimečně koupíme děckám v Lidlu prsní šunku, tam ji nemají vodnatou. Ale chuťově je to stejně slabší, protože prostě kuřecí.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru