Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak česká vláda (ne)zvládá komunikaci v rámci koronavirové epidemie?

1. Ruskove krajiny mali v prvej vlne vyrazne mensie sirenie ako neruskove. Vid USA, Svedsko, GB napriklad.

Ale veď tu argumentujem, že v Nemecku zavádzali povinné rúška až približne 2 mesiace po nás, čiže koncom apríla, až potom, ako čísla začali u nich ustupovať. Povinnými maskami Nemci podmienili postupný návrat do normálu, napr. znovuotvorenie škôl.
Pri tých chirurgoch tie rúška majú nesporný zmysel, zmysel pri školákoch je sporný. Doktorov ale neľutujem, takú prácu si dobrovoľne vybrali, je to nepríjemnosť spojená s povolaním, rovnako ako stavbár alebo baník musia mať na sebe helmu. A asi ten doktor neoperuje každý deň 8 hodín.

Ohľadom toho C02 som vychádzal zo štúdie Mníchovskej TU z roku 2005, ktorá v súvislosti rúšok obletela nemecký internet. Dokonca sa stala satirická situácia, keď predseda nemeckého parlamentu W. Schäuble na základe tejto štúdie odporúčal poslancom každú polhodinu si stiahnuť rúško a nadýchať sa normálne. Ale našiel som k tomu články, ktoré ju vyvracajú. Tak sorry za menšiu dezinformáciu :-) https://correctiv.org/faktencheck/2020/04/24/maskenpflicht-nein-beim-tragen-eines-mundschutzes-atmet-man-nicht-zu-viel-co2-ein

Za par mesiacov, co si nasadili ruska na par minut denne? Nesir bludy prosim ta. Take pocul som, cital som...nepisal si nieco o kritickom mysleni vyssie? A ty veris takymto blabolom?

Pár minút denne? Veď ich museli/musia mať na sebe celý pracovný čas. Mám jedného kamaráta, ktorý mal s pľúcami už predtým ťažkosti. Subjektívne tvrdí, že kvôli noseniu rúška pozoruje väčšie ťažkosti s dýchaním. V rámci chodenia po doktoroch sa stretol so staršími ľuďmi, ktorí problémy doteraz nemali, ale kvôli noseniu rúšok vraj majú nábeh na astmu.

Je to celkom logické, že pri permanentnom sťažení dýchania sa ti pľúca neodvďačia. Tie štúdie ešte len prídu, že za toho polroka nemáme ohľadom toho žiadnu valídnu štúdiu, neznamená, že taký problém neexistuje. To je proste fakt, že sa v tom nedá plnohodnotne dýchať. Skús ísť na túru s rúškom a bez, že kedy sa viac zadýchaš.

Toto snad nemyslis vazne. Ake recyklovanie virusov? To akoze virus, co mam v hube, ked ho vyplujem slinami do ruska a opat dychanim vdychnem do seba je nebezpecnejsi ako bol, kym som ho vyplul? Akoze sa nadychal a potom do mna vosiel este silnejsi?

Ale prosím ťa. Tuto už mi už účelovo vkladáš do úst nezmysly. Vieš dobre, jak som to myslel. Ono predsa o tomto sa už diskutovalo na začiatku "pandémie", že rúško je po pár hodinách používania zamorené. Keď si gebríš do rúška, vytváraš si v ňom Petriho misku, potom túto nálož baktérii sústavne vdychuješ, bez rúška by si ich zo seba prirodzene vylúčil. Píše sa to aj v tom článku, len neviem, či vieš po nemecky. V skratke sa tam píše, že po dlhšom používaní rúško navlhne, navlhnuté rúško je kontaminované baktériami (údajne teda len baktériami, nie vírusmi) ako napr. streptokokmi a stafylokokom, ktoré pri inhalovaní vytvárajú zárodky v nosohltane. Neexistujú na to ešte štúdie, taká štúdia totižto zaberie aj niekoľko rokov, ale logiku to dáva. + Mnoho ľudí pod rúškom (hlavne detí) dýcha nezdravým spôsobom, t.j. ústami, čím de facto inhaluje nefiltrovaný vzduch.

Je teda otázne, či nosenie rúška v každej situácii zato vôbec kvôli nejakej silnejšej chrípke stojí.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat