Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Autoškola sk.C a práce řidiče

Ahoj
Je mi 18 a studuji třetím(posledním) ročníkem obor automechanik. Mám zdarma ŘP B a C.
Co se týče toho céčka tak mám už 4 jízdy za sebou a celkem sleduji pokrok, co mi ale dělá občas problémy tak je řazení. To ale nebude moc mnou jelikož tam jsou v háji synchrony a u některých rychlostí to prostě chrastí hlavně při podřazení, instruktor mi radil ať tam tu rychlost dávám zvolna ale to fungovalo předminulou jízdu teď už ani tohle není moc učinný a akorát za to dostávám seřváno. Že by to odešlo ještě víc? Taky mi říkal že uplně nejlepší je řadit s dvojím vyšlápnutím a meziplynem. To je ale zase činnost navíc a nevím jestli bych to zvládal, každopádně vím zhruba jak na to.
Hodně přemýšlím o tom že bych v budoucnu dělal řidiče. Zajímalo by mě jak se člověku pojede s naloženým náklaďákem jestli je to nějaký obrovský rozdíl, na stabilitu a težiště to vliv mít bude určitě.
Začínal tu někdo z touto prací?
Děkuji za odpovědi :)

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja som robil vodicak na V3S a tam ziadna sychronna prevodovka nie je, takze medziplyn je povinny. Ne…
fleg 24.05.2020 13:55
fleg
Vzhledem k věku (ještě studuje) bych na jeho místě odjezdil pár desítek tisíc kilometrů osobákem, po…
Prasak 24.05.2020 14:29
Prasak
Prosim? Dnes celkem běžná praxe že kluci v 18 jezdí C+E, zákon to umožňuje tak není co řešit... Každ… nový
MožnáNěkdyŘidič 30.05.2020 12:29
MožnáNěkdyŘidič
No právě, mladí hrdinové za volantem. Minulej tejden mě jedna taková královna silnic rozstřelila. A… nový
Prasak 30.05.2020 12:41
Prasak
Za hrdinu se nepovažuju a přistupuji k tomu s velkým respektem;-) Vím o jakém typu mlaďasů mluvíte..… nový
MožnáNěkdyŘidič 30.05.2020 12:54
MožnáNěkdyŘidič
Třeba o tomhle: https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/nehoda-bmw-hluboka-nad-vltavou-tragicka… poslední
Prasak 30.05.2020 13:22
Prasak

Ja som robil vodicak na V3S a tam ziadna sychronna prevodovka nie je, takze medziplyn je povinny. Nebud rozmaznany novsimi autami, nie je to nic strasne.
Keby si daval pozor tak by si vedel, ze samozrejme plne nalozene auto ma ine spravanie na ceste ako prazdne. ma nizsi tah, vyrazne dlhsiubrzdnu drahu a v zakrute sa vplyvom odstredivej sily moze menit tazisko. To sa moze menit aj ked ked mas zle nalozeny naklad, nakoniec uz si videl urcite par nehod sposobene prave tymto.
Takisto vybrzdovanie kamionov na dialnici s naslednym zlisovanim vybrzdovaca, ktory si vo svojej debilite neuvedomuje aku dlhu brznu drahu ma prazdny, ci nebodaj plne nalozeny kamion je na YT viac ako pozehnanie.
Byt tebou zacnem jazdi v nejakej prepravke s dodavkou, je to praca narocna na cas, ale zase ziskas tam vela skusenosti pre prechodom na vacsie auta. S certsvym vodicakom a v tvojom veku ti aj tak asi nikto neda do ruky nic vacsie.

Vzhledem k věku (ještě studuje) bych na jeho místě odjezdil pár desítek tisíc kilometrů osobákem, později dodávkou a teprve potom zkusil náklaďák. Velký auto není prdel a s nezkušeným řidičem to je vražedná zbraň. Zaměstnavatel, který by takovýho kluka s mokrým řidičákem posadil do náklaďáku, je nezodpovědný šílenec.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru