Koronavirus - co by mohlo pomoct
Co z běžně dostupných léků a přírodních prostředků by mohlo pomoct proti virové nákaze?
Co z běžně dostupných léků a přírodních prostředků by mohlo pomoct proti virové nákaze?
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Velké dávky vitamínu C. Vitamíny jsou sice vyprodane, ale stále je k dostání kyselina askorbová v prášku.
Z přírodních látek by to mohl být
česnek
zázvor
květ podbělu (čaj)
med - obsahuje propolis, pomáhá i na zklidnění kašle
Proste klasicke veci, co pomahaju ako prevencia aj proti beznej chripke.
K velkym davkam vitaminu c mam trosku averziu. Sam si davam urcite obdobia 500mg-1000mg denne, ale zeby som videl nejaky efekt sa neda povedat. Nemam rad chemiu a cecko som zobral na milost uz davnejsie.
Vyslovene som alergicky na ceckove megadavky v infuziach, ktore sa pouzivaju ako alternativa pri liecbe rakoviny napri, pretoze poznam pripady umrtia a zhorsenia stavu (osobne) a ziaden pripad vyliecenia. Navyse tieto "liecebne" metody nemaju ziadne vedecke opodstatnenie(studie) za sebou.
Aj preto sa vacsinou robia len v zahranici.
Vědecké opodstatnění?
Vědecké studie se dělají pro chemické léky, protože v tom jsou peníze. Proč by ti měl někdo dělat vědecké studie na něco, co je zadarmo nebo za směšný bakšiš? Kam by farmaceutici přišli, kdyby se koronavirus léčil céčkem místo léky na HIV nebo vakcínami, kde se jedna dávka bude pohybovat minimálně v desítkách USD? Tam se točí peníze.
Pretoze ti sarlatani davaju potom ludom falosne nadeje a zomieraju.
Sam mam kamosku, ktora odmietala chemo a chodila do HU na ceckove infuzie a vysledkom bolo prudke zhorsenie zdravotneho stavu...a az ked bola na umretie vratila sa ku klasickej medicine po par mesiacoch.
Dnes je stabilizovana a zije, ale len vdaka klasickej medicine, naopak vdaka debilom propagujucim ohromne liecive ucinku ceckovych infuzii takmer zomrela.
To jsou teda s prominutím kecy. Mnoho léčiv má minimálně základ v látkách izolovaných z rostlin (namátkou sekretomotorika při kašli, cytostatické vinca alkaloidy, kumarinové preparáty na "ředění krve"). Než se léčivá látka schválí pro "rutinní" užívání člověkem, má za sebou mnoho let vývoje v laboratořích, testování jak na zvířatech, tak v klinice na lidech. Myslíš, že to je zadarmo?
Nikdo ti nebrání udělat zadarmo studii léčby AIDS nebo koronavirové infekce vitaminem C. Pokud teda seženeš dobrovolníky a splníš kritérïa, aby závěry měly nějaký smysl.
Vitamíny jsme fasovali v práci, tak dobrý.
Ja místo medu používám : Mateří kašičku / Royal_jelly (to co davaji včelky kralovne)
Myslím že vše co podporuje imunitní systém se da brat v úvahu, hlavně pozor na předávkování vitamnínama jestli někdo do sebe začne házet 3x denně 1000mg vitaminové bomby tak mu to tak maximálně jen přitíží. Určite na to existuji nejake online kalculacky.
Med si davam na bolave hrdlo a na rozdiel od roznych tabletiek a sirupov aj zabera.
Taky si prášky nedávám, opravdu jen když nemám na výběr, jako při bolesti zubů, jinak davam přednost homeopatikum, ovoci, zdravé stravě, hodně jim i ryby, morské plody.
Ještě doporučím meduňku (melissa of.). Mocná to lodyha. BTW: pán je znalec
Konkretne proti koronavirusu nezaberie nic z toho,co tu uz bolo spomenute.....vysoke davky C vitaminu su uplna zbytocnost,da sa tym liecit v odovodnenych pripadoch skorbut a podobne avitaminozne ochorenia,bezny clovek potrebuje na den cca 85 mg vitaminu C,zbytok obvykle vycura,vitamin C sa v ludskom tele nedokaze ulozit do zasoby ,co realne ciastocne zabera su lieciva povodne vytvorene na liecbu eboly a HIV,Ceska republika dala na tieto lieciva vynimku,takze pacienti v kritickom stave ich dostanu,nez sa dostane do ostreho nasadenia mRNA-1273 S-protein,t.j.pracovny nazov jedneho typu lieku,ktory uz ma za sebou jedno kolo klinickych skusok....zazvor,cesnak a spol ma vyznam proti chripke,ale na koronavirus to bohuzial nezabera...
Česnek je přírodní antivirotikum a určitě neuškodí.
Cecko se v těle neukládá, takže zvýšené dávky neuškodí, pokud tedy nepomohou.
...
On ten Česnek má spíše antibiotické účinky ale je pravda, že jako antivirotikum též působí. Každopádně je prospěšný.
Vitamínem C se krátkodobě předávkovat nedá, nicméně dlouhodobé užívání vysokých dávek céčka vede k průjmům, ledvinovým kamenům, zvýšenému vstřebávání těžkých kovů...
Prostě všeho s mírou. :)
Souhlasím, že je nesmysl užívat vysoké dávky céčka dlouhodobě (déle jak třeba 5 dnů) nebo to užívat preventivně.
Ale podle mne neublíží v okamžiku, kdy je ti opravdu zle a může pomoci tělu se bránit.
Musíš ale zajistit zvýšený příjem tekutin - a to je v situaci, kdy máš horečku a je ti blbě, občas trochu problém. Jinak je to céčko spíše na škodu (např. zvýšené riziko vzniku oxalátové urolitiázy).
Vyjma flega jste tu nikdo nepsali, kolik toho Cecka berete? To co povazuje jeden za vysokou davku, muze druhy povazovat za normalni. Akorat fleg napsal, ze dava 500-1000mg denne, ale ne porad, jestli jsem ho spravne pochopil.
Ja davam priblizne 500mg denne mimo vikendy do vody. Zamicham to a vypiju. Ono presne nevim, protoze to Cecko s DMka ma odmerku na 100mg, kterou nepouzivam, mam v praci takovou umelou lopatku z nejake zmrzliny a proste naberu a je to, velice priblizne bych to videl na asi tak 5 tech odmerek. Nekdy hodim vic, nekdy min. O vikendu na to doma dost casto zapominam, tak proto pisu mimo vikendy, proste jen obcas.
Ze by mi to skodilo, nepozoruju. Jestli mi to pomaha nevim, ale cejtim se dobre.
Cecko se v těle neukládá, takže zvýšené dávky neuškodí, pokud tedy nepomohou.
Neuškodí? Zkus se předávkovat standartníma praškama (vitamin c) a uvidíš co se bude dít. Nedoporučuju.
Co se bude dit?
Ceckem se nepredavkujes. Prebytky telo vylouci, pri dlouhodobem pouzivani nadmerne zatezujes ledviny.
Hnedy dzihad.
Řeknu to takhle: já jsem jednou sežral cca 8g vítaminu c, a v noci jsem zažil... jak to napsat...no prostě halucinace, řvaly na mě ze všech stran ruzné hlasy, no a mozek byl cca 10x rychlejší (hyperaktivní) než normálně. Je snad jasné, že to nebylo moc přijemné, ale spíš děsivé. A hlavně jsem potom týden čural jen pruhlednou vodu. Tož tak. To dokáže vysoká hladina vitaminu c (v tabletách).
8g je uz fakt hodně. Vysoka davka je pro mne 3x denně 1g, o ničem vyšším bych neuvažoval. A to ještě jen těch pár dnů., kdy bude opravdu špatně. Ne preventivně, ani dlouhodobě.
Prosim te, neplet si vitamin C s LSD.
Vazne: pravdepodobne alergicka reakce na pojivo v tech tabletach, nemohlo se jednat o reakci na vitamin C respektive nic nelze stoprocentne vyloucit, ale byla by to reakce jednoho cloveka z milionu! Problem s tim pojivem je mnohem pravdepodobnejsi.
Doporucuji cisty vitamin C v prasku treba z DMka.
Co se tyka mnozstvi, tak jsem nekde cetl, ze jsou lidi co zvladnou i 20g vitaminu C a nic se nestane, ale mnohem vic je tech, ktery se poserou uz po 5g. Ale vazne nic vic nez sracka.
Na ty šutry, o kterých jsem psal, těch 5g stačí.
Ale pokud bys to jedl v takovem mnozstvi pravidelne nejakou dobu. Jednorazove snad ne, maximalne kdyby ten clovek nedodrzoval pitny rezim, jak jsi tu psal.
Jj, určitě ne jednorázově, v podstatě by to v řádu dnů nemělo vadit, ale řekněme týden už je moc. Navíc jsou lidé s určitou predispozicí k tvorbě konkrementů.
Jinak řečeno: kdo trpí na ledvinové a jiné kameny, měl by se mít na pozoru.
Hmm nevím, píši co jsem zažil.
Na krabičce postupně se uvolňujícího céčka, 500mg je info, že jedna tabletka je +/- 600% (nechce se mi letět dolů pro přesné číslo) potřebné denní dávky.
Četl jsem, že hypervitaminóza z C nehrozí, že se to prostě "vyčůrá", četl jsem o metodách léčit rakovinu sto a vícenásobnými dávky C, ale osobně (anžto nelékař) nevím, co to s člověkem opravdu dokáže udělat. Raději bych se v dávkování sobě držel spíše při zemi.
V soucasnosti je nejrozsirenejsi zpusob lecby "ono si telo treba nejak poradi samo" - primo proti viru neni bezne dostupne vubec nic.
Takze jedine obecne pomoct telu, aby melo dost sil na poreseni viru a nemuselo je plytvat na nic jineho - cili hygiena (cim min toho clovek chyti, tim lip), nelozit zbytecne mezi lidi, dodrzovat odstup a vsechny tyhle zname rady, (cili idealne to proste nechytit)
dostatecne pestra a primerene vydatna zdrava strava, hodne odpocinku, nestresovat se a verit, ze si to telo nejak poradi (ano, psychika taky dela hodne).
Rozumna zabava, zamestnat se necim, abys nemel cas se uzirat obavama.
(A pokud treba veris, ze maceni nohou v hermankovem odvaru je vytecna vec, tak si macej nohy v hermankovem odvaru, je to prijemne, hezky to voni, neskodi to, zabavis se a budes ve vetsi pohode, ze to zvladnes - cimz fakt mas vetsi sanci, ze to zvladnes, i kdyz to primo s virem nedela nic)
Domaci siti rousek pomaha jak moralne, tak tim, ze noseni rousky lehce snizuje pruchod viru a silne snizuje pruchod kapenek s virem - a kazde procento se pocita
Doporučuji tenhle výborný rozhovor s imunologem.
Je velice dobře srozumitelný i pro laika.
Vyšel manuál. Máme žít zdravým způsobem a snažit se nechytit virus všichni najednou.
Mě tedy víc zajímá případné úspěchy při používání starého léku na malárii - chlorochinu.
Prpblem je v tom, ze dokud nebudes mit vazne problemy, tak te nikdo neotestuje a tim padem nebudes mit na zadnou lecbu narok.
Takze prirodni veci, ktere ti ulevi pripadne zkrati problemy...
Navic to antimalarikum ma tolik moznych vaznych vedlejsich ucinku
Dříve nebo později dojde k plošnému testování. Možné nežádoucí účinky má každý lék, osobně bych si nějaký risknul, než při zhoršujícím se stavu čekat na umělou plicní ventilaci.
To antimalarikum neni novy lek, pouze se prislo na to, ze zkracuje dobu nemoci. Takze je testovane a nezadouci ucinky jsou zname
To asi ví, když píše "starého léku na malárii".
Ano, ale v odpovefi niz pise o plosnem testovani.
Ano, ale ne o plošném testování léku.
Děkuji, měl jsem na mysli plošné testování na koronavirus.
To by ale bylo ideální něco v analogii lakmusového papírku. Olízneš, pokapeš kapkou krve nebo přilepíš na to šušeň a za pár okamžiků vidíš výsledek. Protože, k čemu je negativní test někde na checkpointu, když cestou z něj domů tramvají půl hodiny poté to chytneš z madla?
Testy zatim trvaji nekolik hodin a nevim, zda jsi schopny udelat v tomto pripade neco jako těhotenský test, ktery bys koupil v lékárně.
Virus chytnes cestou z lékárny, doma se otestujes, budeš v pořádku a za 5 dnu lehnes.
Uvital bych podobne "tehotenske" testy na encefalitidu a boreliozu, pravdepodobnost ze chytim v lese kliste je vetsi nez ze chytim koronavir a pocet nakazlivych klistat je alarmujici.
Proti KE je očkování, proti borelioze bohužel jen ATB - a uznávám, že do těchto testů se doktorům moc nechce.
Borelióza je problematická, testy totiž mohou mít falešnou negativitu i pozitivitu. Diagnóza je tedy kombinací klinického obrazu a testu.
Omlouvám se, špatně jsem to pochopil
V Israeli pracují na tzv. poolingu vzorků, kdy jich jde testovat až 64 najednou a teprve při pozitivitě skupiny otestovat každý jeden. To zní dobře. Co nejvíce testovat a izolovat ohniska je asi jediná cesta.
https://www.timesofisrael.com/to-ease-global-virus-test-bottleneck-israeli-scientists-suggest-pooling-samples/
Otázkou je, co použiješ. Jestli rychlotesty, ktere jsou spolehlive až od 5 dnů po nakažení, ale výsledek dají už za půl hodiny nebo klasický test, který potřebuje x hodin. Zjistíš, že směska je pozitivní a budeš potřebovat dalších x hodin, abys otestoval jednotlivé vzorky.
Psali o letištích...
Rychlotesty jsou nyní k ničemu, právě kvůli možnosti, že negativní výsledky spadají do toho diagnostického okna před vytvořením protilátek.
U pool RT PCR je podle mě možné rychle z podezření na infekci vyloučit relativně velké komunity, napr. domy seniorů, jednotlivá nemocniční oddělení nebo klidně nemocnice. Zkrátka je potřeba najít spolehlivou a rychlou metodu, jak testovat co největší počet lidí najednou.
Pokud nevadí zpoždění, protože testy děláš v případě nálezu 2x, pak je to určitě dobrá metoda.
V případě, že máš negativní nález pak jsi otestoval spoustu lidí jedním testem a testování to podstatně zrychlí.
Stejně jako by testování zrychlilo, pokud by do testování pustili i ostatní laboratoře.
Už se postupně přidávají: Laboratoř veterinářů v Jihlavě dnes začne dělat testy na koronavirus
Tady nejde o to, že by se laboratoře rozhodly přidat k testování, ale o to, že tomu stát bránil, místo toho, aby se využilo, co se dá
Ano, to bylo zpočátku, teď už jim to konečně docvaklo.
Samotné PCR trvá cca 2 hodiny, podle mého názoru by se jednotlivá nemocniční oddělení měla testovat vždy na začátku a konci pracovní doby, stále dokola, aby se co nejdříve stihla odhalit kontminace. (hromadné v případě, že tenhle pooling funguje a není chybový, jednotlivě každopádně).
Laboratoří je aktuálně 53 v provozu, málo je zatím odběrových míst. Už je to lepší, ale kdyby Babiš na začátku nemonopolizoval, bylo by to dříve.
Tak podle sedánku KHS, kde jsem se ptal, se pooling nepoužívá, protože snižuje specifitu testu. Nyní je úzké hrdlo ve sběru a distribuci vzorků, nikoli v kapacitě testování.
Testuji přírodní doplněk stravy: odkaz
A protože se vir do organizmu dostává dýchacími cestami tak přiměřeně do úst a kloktat, poté inhalovat - nádech ústy, výdech nosem: co kdo vydrží.
A až poté spolknout.
Myslíš nasát do plic a vykloktat sklípky?
Nee jen jemná inhalace, ale je to síla :)
Trochu vážněji - skupinové testy a separace nositelů viru.
Každému pomáhá něco jiného. U mě třeba vitamíny A-Z, litr čaje a acylpyrin.
Možná je to jen podpory psychiky, ale funguje a i to je potřeba ..... Tak nějak bych to asi viděl.
https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/v-new-yorku-pacientum-s-koronavirem-podavaji-vysoke-davky-vitaminu-c-40317976
Ceckove infuzie su chujoviny.
Na druhou stranu, kdyz nemas zadny lek, tak vyzkousis vse co by mohlo aspon trochu pomoct.
Blbe je, ked to ides skusat lebo neveris klasickej medicine.
Ceckove infuzie sa pouzivaju hlavne pri "liecbe" rakoviny s tym, ze ludia nechodia na klasicke chemo a tlacia si do zil radsej toto.
A potom zomieraju.
Flegu, tohle zkoušeli v Číně, kde dělali klinickou studii a teď to zkouší na základě toho v Itálii. Na koronavirus lék nemáš (zatím), takže cokoliv, co pomůže, zkrátí dobu je dobré.
Myslíš, že to doktoři dělají, protože nevěří své vlastní medicíně?
Na ceckove infuzie uz par studii vyslo...dokonca od doktorov. Ceckove infuzie uz posledny rok robia niektori sukromnici aj u nas, uz sa nemusi jazdit kvoli tomu do HU.
Nicmenej nie je doktor ako doktor a ja sa skor priklanam k tym, ktory tieto studie spochybnili (tiez doktori).
Ale ano verit cecku je take moderne, ved aj ja popierac si davam 500mg cecka denne (ak nezabudnem).
Nadejne vypada bez unahlenych zaveru i ten "Chloroquine".
(problém budou spis ty vedlesji ucinky, coz je pravdivé tusim ze zrovna ty jsi na to v nejaké prispevku upozornoval, coz se jevi jako alarmujici kde se ten vedlejsi ucinek muze projevit az za nejakou dobu, nebo dokonce let, ci nasem ci na potomcich.)
Muž se otrávil čističem do akvárií, který obsahoval Trumpem vychvalovaný chlorochin
Lze udělit Darwinovu cenu "in memorian"?
Jasní vítězové. Ti lidi jsou fakt na hlavu.
K tomu Chloroquinu (Antimalarikum Plaquenil):
https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/antimalarikum-muze-byt-uspesne-pri-lecbe-covid-19-40317618
Pokud by vás zajímalo, i trochu odborněji, doporučuji rozhovor s doktorem Svobodou. Vyjadřuje se i k vitaminu C.
Zaujimavy rozhovor a rozhodne nove informacie pre mna.