Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Problém se zvukem u nové TV

Dobrý den
na vánoce jsem si dopřála novou Tv typ Sony Bravia KD-55XG8596, stojí na dřevěném stolku. Je to pro mě poprvé co mám takhle výkonnou Tv a nejsem si tak jistá zda zvuk, který slyším je jen nezvykem či vadou na Tv.
V momentě kdy začne Tv basovat je současně slyšet takový jemný podzvuk brnění, možná bych i řekla, že to připomíná zvuk lightsaberu.
Má někdo podobný typ a byl by schopný poradit/vysvětlit?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No bude to nějaká rezonance. Blbě se to zjišťuje. Reproduktory u těchto TV směřují dolů, bylo by mož…
Zerozero 31.12.2019 00:42
Zerozero
Já jsem na to použil sluchátkový výstup.
Prasak 31.12.2019 11:35
Prasak
Teď si mě dostal :-) Doteď jsem si myslel že u mojí LG není ani ten. Po prozkoumání jsem ho objevil,… nový
Zerozero 01.01.2020 03:41
Zerozero
Já mám právě LG :-) Reprokonektory nejsou špatnej nápad, spousta lidí by to uvítala. Stačilo by přip… nový
Prasak 01.01.2020 12:14
Prasak
Jo, kdo se vyzná, tak si vždy nějak poradí, ale každý to neumí. Přitom pro výrobce by nebyl problém… nový
Zerozero 02.01.2020 14:23
Zerozero
Mam to rovnako, mam stare analogove domace kino Philips, ktore hra dobre a jedina sanca ako ho prepo… poslední
fleg 02.01.2020 14:55
fleg

No bude to nějaká rezonance. Blbě se to zjišťuje. Reproduktory u těchto TV směřují dolů, bylo by možné že něco rezonuje na tom stolku, jedině zkusit dát TV jinam. Ale dost často se rozkmitává zadní stěna TV. Dát vyšší hlasitost aby to bzučelo a zkusit rukama přitlačovat zadní stěnu k rámečku panelu. Opatrně, ne moc, aby se nepoškodil panel. Někdy se to projeví, pak se to dá odstranit dotažením nějakého šroubu držícího zadní stěnu. Někdy i mírným povolením. Také zkusit osahat mřížky reproduktorů. Pokud by ale něco rezonovalo uvnitř, tak jedině reklamaci, dovitř nezasahovat.
Je škoda, že dnes výrobci šetří i na maličkostech a nedělají na televizi reproduktorové výstupy. (u toho Sony nevím). I malé reprosoustavy hrají o moc lépe než vestavěné repráčky. Zejména u velkých televizí by to bylo velké plus. Místo toho dělají optický digitální výstup.
Ten je sice velmi kvalitní, ale vyžaduje celkem složité zařízení. Zesilovač s dekodérem a propojení optickým kabelem. To je pro daný účel zbytečně složité. Stačily by dva reprokonektory za několik korun.
Mojí TV už končí záruka, tak si tam konektory dodělám. :-)

Teď si mě dostal :-) Doteď jsem si myslel že u mojí LG není ani ten. Po prozkoumání jsem ho objevil, je tam takovej nenápadnej, v takový vystupující krabičce, myslel jsem, že je to něco jiného. S baterkou v ruce jsem u toho objevil vylisovaný znak sluchátek.
Ale ty reprokonektory by tam stejně mohli dělat, nebyl by potřeba zesilovač.

Já mám právě LG :-)
Reprokonektory nejsou špatnej nápad, spousta lidí by to uvítala. Stačilo by připojit nějaký bedničky od staré hudební věže a bylo by hotovo.
Ono by nevadilo, kdyby alespoň vyvedli line-out pro analogový zesilovač. Jenže výrobci si myslí, že všichni, co to připojí k externí aparatuře, mají automaticky novou hi-tech s všema moderníma fičurama, jako optika a hdmi. A nejlépe stejné značky, jako TV, aby to šlo ovládat jedním ovladačem, protože jeden ovladač na TV a druhej na zesík na hlasitost je opruz, protože SPDIF výstup bývá obvykle v pevné hladině hlasitosti a je třeba to regulovat na zesilovači. Takže ač můj zesilovač má optický vstup, tak kvůli možnosti ovládání hlasitosti jsem zapojil sluchátkový výstup z TV.

U zesilovače jsem řešil, jak ho spínat automaticky se zapnutím TV. Ubastlil jsem z XOR hradel obvod, kterej reaguje na změnu napětí v USB portu na TV, s každou hranou to pošle kratičký impuls do relé, co simuluje stisk tlačítka zesilovače. Přece nebudu kupovat novej zesík, když starej hraje jak víno!

Jo, kdo se vyzná, tak si vždy nějak poradí, ale každý to neumí. Přitom pro výrobce by nebyl problém ty dva konektory osadit.
Šetří se na výrobě až zbytečně. Zesilovač v TV má výkon dostatečný a přídavný zesilovač je pak navíc. Navíc, jak píšeš, je problém se složitějším ovládáním. Ale výrobce si vypočítá, že náklady navíc u milionu vyrobených TV by byly..... :-D

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru