Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Problém se zvukem u nové TV

No bude to nějaká rezonance. Blbě se to zjišťuje. Reproduktory u těchto TV směřují dolů, bylo by možné že něco rezonuje na tom stolku, jedině zkusit dát TV jinam. Ale dost často se rozkmitává zadní stěna TV. Dát vyšší hlasitost aby to bzučelo a zkusit rukama přitlačovat zadní stěnu k rámečku panelu. Opatrně, ne moc, aby se nepoškodil panel. Někdy se to projeví, pak se to dá odstranit dotažením nějakého šroubu držícího zadní stěnu. Někdy i mírným povolením. Také zkusit osahat mřížky reproduktorů. Pokud by ale něco rezonovalo uvnitř, tak jedině reklamaci, dovitř nezasahovat.
Je škoda, že dnes výrobci šetří i na maličkostech a nedělají na televizi reproduktorové výstupy. (u toho Sony nevím). I malé reprosoustavy hrají o moc lépe než vestavěné repráčky. Zejména u velkých televizí by to bylo velké plus. Místo toho dělají optický digitální výstup.
Ten je sice velmi kvalitní, ale vyžaduje celkem složité zařízení. Zesilovač s dekodérem a propojení optickým kabelem. To je pro daný účel zbytečně složité. Stačily by dva reprokonektory za několik korun.
Mojí TV už končí záruka, tak si tam konektory dodělám. :-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat