Plasty v oceánech.
Ahoj, četl sem o tom něco na internetu, údajně jsou v moři a oceánech plasty. Tak mě zajímá jestli to může být zkáza světa nebo se za pár desítek let najde technologie co to vyřeší.
Ahoj, četl sem o tom něco na internetu, údajně jsou v moři a oceánech plasty. Tak mě zajímá jestli to může být zkáza světa nebo se za pár desítek let najde technologie co to vyřeší.
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
I ty plasty se časem rozloží, jen to bude trvat hodně dlouho.
1000 let? To dřív bude planeta úplně plná plastů že se v tom lidé utopí.
Kdo tvrdí, že tu lidé pořád ještě budou? Nebo se lidstvo vrátí do středověku, kdo ví.
Dřív se pozabíjíme. Jinak kdyby byl oceán i u nás a vyplácela se za 1 kg plastů příslušná suma, tak šroťáci změní sortiment a je vykydáno.
Další otázka ohledně záchrany planety?Sám to asi nevyřešíš,napiš Gretě a už budete dva.Ona na to má i jachtu.Třeba se přitom i zamilujete,jestli ale na Tebe není moc stará.
Plasty jsou i v rybnících a v lese. Ne údajně, ale doopravdy.
Máš pravdu, předsedo! Já jsem jednou v lese byl a taky jsem je tam viděl! Jsou všude, bastardi plastoví.
Dneska jsem v lese byl a už tam nepudu, nikde jsem nezažil takhle ukrutnou nudu...
https://www.youtube.com/watch?v=Ac3a_k9nSiM
Je mi to vskutku u prdele. Za pár tisítiletí tu po nás nezbude nic. Ani ten plast. Planeta (jakožto živý a myslící tvor) si s tím poradí.
No mužu napsat, že jsem měl na balkoně igelitovou tažku a v ní pracovní smradlavé boty, boty v pohodě, ale igelitka za 2 roky byla v trapu. Normálně se začala rozpadat na kousky.
UV záření plasty umí zlikvidovat. Pod zemí, nebo v moři je to trochu horší.
Nyní se již dává do igelitových tašek nějakej sajrajt aby se rozpadly. Průšvih je, že když to dají do recyklovaných výrobků tak se to také rychle rozpadá. Ono už se to asi týká také pneumatik. V pneuservisu mi majitel ukazoval pneu 20 let staré skoro netknuté a pneu 5 let staré velmi degradované.
Ono i kdyz Pepa od koni zbouchne Manu od krav a pak ji necha v hanbe a zdrhne na vojnu, kde se necha zabit, tak to konec sveta neni, ackoli to tak nekterym konkretnim lidem pripadat muze.