Jak někdo může žít s bohem?
Jak někdo může žít s tím že existuje bůh, klidně ať si tak žije ale nechápu jak někdo může tvrdit že je bůh a zároveň žít v pohodě, ještě spát v pohodě, kdyz si myslí že ani on sám není svým majetkem a všechno patří entitě zvané bůh, já bych nedokázal mít například lucidni sny kdybych si myslel že existuje bůh, to by snad ani nešlo, protože to jde ovládat jen když je sen můj a kdybych vešel o existenci boha tak by se asi hned rospadnul, protoŽe bych uvěřil že sen není můj.
Pro nesečtělé a bězvěrce:
Bibli můžete pojmout jako sbírku literárních děl různých žánrů a neprohloupíte.
Najdete zde sbírku úžasné milostné poezie (Píseň písní), starý židovský zpěvník, bohužel bez not (Žalmy), knihu Přísloví, historické události.
Davidovy milostné pletky, žárlivost, vraždy ...
Ve Skutcích apoštolů najdeme unikátní popis starověké plavby ve Středozemí, můžete si ukazovat na mapě.
Jedno z nejhlubších filozofických děl: kniha Job.
Kniha Judit je slušný krvák, jak sami uznáte:
File:Judith_Beheading_Holofernes_by_Caravaggio.jpg
Jeremiáš, Izajáš nebo autor Lukášova evangelia a další byli skvělí básníci.
Knihu Kazatel psal prý alkoholik - aspoň mi takový závěr tvrdil kdysi v hospodě můj spolužák. Takže i matematik může pracovat s Biblí tvůrčím způsobem
.
Nebo muzes sahnout po zjednodusene verzi (kterou ale oceni jen ti, co uz Bibli cetli).
https://innerdrive.blob.core.windows.net/images/SMBCminiBible.pdf
Je potrebné si položiť otázku, či viem čo je to tá entita "boh". Boh je všade a pozerá sa na svet našima očami. Preto starí rodičia často hovorievali, nerob nič zlé, lebo boh to vidí.
Cize boh je NSA/CIA? :)
Boh je všade a pozerá sa na svet našima očami. Preto starí rodičia často hovorievali, nerob nič zlé, lebo boh to vidí.
Hmm kde byl ten buh, když fašisti zabíjely děti jak na běžícím páse?? V prdely akorát. Jsem atiesta.
Ja v Boha verim. Verim v Jezise, Allaha, Mohameda i Astara Serana. Verim i v Satana a nemam sebemensi problem. Co s tim udelas, lucide?
Nič.
Chvála bohu, že jsem polyateista. Je tolik bohů, ve které můžu nevěřit..
Ked sa rozpravas s bohom, je to motlitba, ked sa boh rozprava s tebou, je to paranoidna schizofrenia :)
Ja to mam jednoduche, neverim, ze nejaky boh existuje, az kym mi niekto nedokaze, ze existuje, zatial sa to nikomu nikdy za celu existenciu ludstva nepodarilo... Inac, ked som cital ten nadpis, uz som si myslel, ze si ho niekto nastahoval do baraku :D
Gödelův ontologický důkaz existence Boha - zde můžeš začít se studiem
Důkaz boží existence a nebe skrze Boylův zákon.
Zvlastni je, jak v boha nikdo neveri, ale kdyz je cloveku nejhur jak se k nemu kazdy modli ..
To je ten ludsky alibizmus, ze v najhorisch situaciach chceme, aby to niekto vyriesil za nas. Bez ohladu na nabozenstbvo