Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Babis mimo realitu

Kto sleduje debaty vie, ze som pred urcitym casom Babisa dost obhajoval. Bohuzial ako siel cas ukazalo sa, ze jeho kritici mali asi pravdu a Babis sklzava mimo realitu coraz viac.
Ja dufam, ze ked pride parkrat cez 100k ludi na namestia pochopi, aj ked mam pocit, ze je odtrhnuty od reality asi viac ako nas byvaly premier.
Vidiet vsade nepriatela, za vsetko moze Soros, Brusel a neviem kto...to je nejaka diagnoza co sa siri nasim priestorom?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mimo realitu jsou od roku 2014 všichni, kteří podporovali, volili a připustili, aby majitel, kapitán…
hynajs 05.06.2019 23:37
hynajs
Mimo realitu jsou hlavně ti, kteří svojí nenažraností přehlížením "lopat, rychlých holích ...." Babi…
M-Pol 06.06.2019 06:05
M-Pol
Já mám taky občas ten pocit, že Babiše lidi volili z toho důvodu, že vůči němu není jiná vhodná alte…
Prasak 06.06.2019 07:36
Prasak
Asi tak....ja to volam volebne zufalstvo a v podstate ma to caka u parlamentnych volieb...fakt netus…
fleg 06.06.2019 08:55
fleg
ja to volam volebne zufalstvo Jak píšeš. Spousta lidí volí tak, co mu výhra jeho tipu přinese. Nedi…
L-Core 06.06.2019 11:30
L-Core
Teď budu psát výjimečně vážně - 900 od Babiše (+ příslib dalších 900) chápu, že důchodci jsou zouf…
MadMike 06.06.2019 14:43
MadMike
Ber to z opačné strany - důchodci mají zdarma zdravotní péči, nebo alespoň drtivou většinu z ní. Neb…
touchwood 04.07.2019 08:03
touchwood
- důchodci mají zdarma zdravotní péči, nebo alespoň drtivou většinu z ní - do důchodu by měl jít člo…
IQ37 04.07.2019 11:46
IQ37
Takže když celý život sázíš Sportku, tak máš právo na výhru? :-) A ano, každý člověk je povinen mys…
touchwood 12.07.2019 06:21
touchwood
Tohle je jeden z dlouhodobých reliktů minlýho režimu - spousta lidí prakticky jen vegetovala a jela… nový
Prasak 12.07.2019 08:46
Prasak
Takže ty ochotně platíš daně, ale nečekáš, že za ně cokoliv dostaneš. Taky názor. nový
IQ37 12.07.2019 11:24
IQ37
Neplet si dane s odvodmi. Princip dochodkove systemu u nas aj u vas je ten, ze ked pracujes tak z tv… nový
fleg 12.07.2019 11:57
fleg
Já už si do banky ponožky ukládat začal. Až uhodí mrazy, budou se hodit ]:) nový
Jan Fiala 12.07.2019 12:37
Jan Fiala
Tak to já dělám tu chybu, že ponožky vyhazuju! :-D nový
IQ37 12.07.2019 15:42
IQ37
Tady se IMHO pleteš. Pokud bude mít stát problém financovat tzv. průběžný systém, tak prakticky urči… nový
touchwood 13.07.2019 06:38
touchwood
Proboha! Dost Babiša! Mantá kraviny a vypadá jak kaloň ušatý. Možná mě za tento příspěvek zatknou, n… nový
mif 12.07.2019 11:55
mif
Dlouho jsem hledal tvora, který tohoto politikonenažranca vystihuje. Není to kaloň, je to potkan. Vý… nový
mif 25.07.2019 12:21
mif
Potkan ne. Krysa. A i tak je mi lito tech krys, ze je srovnavam s necim takovym. nový
merlouska 25.07.2019 16:39
merlouska
Nechtěl bys být na jeho místě. Pan prezident jej má naprosto pevně v hrsti (má pravomoc udělovat mil… poslední
L-Core 25.07.2019 19:31
L-Core

Mimo realitu jsou od roku 2014 všichni, kteří podporovali, volili a připustili, aby majitel, kapitán a zároveň trenér nejbohatšího klubu, který nikdy nehrál dle pravidel, byl zároveň ředitelem a rozhodčím celého mistrovství.
Teď už se tohoto playera tak snadno nezbavíme - naučili jsme jej, že si může dělat a žvanit, co chce.

Mimo realitu jsou hlavně ti, kteří svojí nenažraností přehlížením "lopat, rychlých holích ...." Babiše "zplodili" a najednou zjistili, že jim jaksi přerostl přes hlavu.
(je mi zcela fuk, zda Babiš padne, ale otázka zní, kdo tomu dotačnímu zkorumpovanému cirkusu potom bude vlastně velet, ulísanej politolog, zběhlý student teologie nebo snad opět nejlepší ministr financí ........?)

ja to volam volebne zufalstvo

Jak píšeš.
Spousta lidí volí tak, co mu výhra jeho tipu přinese. Nedivím se, že důchodci masivně volí Babiše; když si srovnají 40Kč od Kalouska a 900 od Babiše (+ příslib dalších 900).

Já nikdy nečekal, že by mi někdo měl nějak pomoci. Spíše zvažuji, kdo mi nejmíň uškodí.

Teď budu psát výjimečně vážně -

900 od Babiše (+ příslib dalších 900)

chápu, že důchodci jsou zoufalí lidé, kteří za svojí celoživotní práci dostávají v podstatě almužnu (nebo velká část z nich určitě - dělal jsem před lety brigádu na poště a důchody jsem roznášel), ale volit někoho kvůli 900 stovkám, to se mi zdá až nemorální. To je obnos, kterej utratím, když si zajdu s dětma na levnej oběd.
Podle mého názoru, co se týče zvyšování důchodů, + 5000kč mesíčně by mělo být to nejmíň co se jim přidá (nejsem naivní, vím že není kde brát a je to utopie).

Nevím no, přijde mi, že z materiálního hlediska, který samozřejmě neznamená všechno, ale v době "kapitalismu" to kvalitu života ovlivňuje, jsme na tom fakt bídně. Samozřejmě míněno relativně k tomu kde a jak žijeme. A nemluvím jen o důchodech, ale i o platech. Každopádně uznávám, že tato situace se neustále mění k lepšímu - určitě ale ne zásluhou těch šašků co si volíme, ale zásluhou pracovitosti lidí...

Ber to z opačné strany - důchodci mají zdarma zdravotní péči, nebo alespoň drtivou většinu z ní. Nebýt jí, museli by platit při každé návštěvě u lékaře těžké tisíce, nebo si podobné částky dávat na komerční pojištění, jako je to v USA. Je třeba si taky uvědomit, že do důchodu by měl jít člověk materiálně zajištěný - tj. mít nemovitost, nebo účet v bance, nebo dobře vychované děti, které se o něj postarají. To ale bohužel není pravda pro mnoho lidí, které "vychoval" minulý systém - ten neučil člověka myslet na zadní kolečka, šetřit, mít finanční gramotnost. Co si myslet o dnešních padesátnících, kteří bydlí v nájmu, nemají až na ojeté auto z třetí ruky nic, ale nakupují spotřební zboží (TV, mobily, ...) jako zběsilí a jezdí na dovolenou na dluh? Další věc je, že senioři fungují jako kasička pro své děti a vnoučata, to taky není správně.

- důchodci mají zdarma zdravotní péči, nebo alespoň drtivou většinu z ní
- do důchodu by měl jít člověk materiálně zajištěný

Proč by ji neměli mít, když si celý pracovní život platili zdravotní a sociální pojištění v daních?
A byt? Dostali většinou od zaměstnavatele. Nebo chceš tvrdit, že lidi měli šetřit pro případ, že "se to zvrtne" v jejich neprospěch a většina nedosáhne ani na "průměrný výdělek"?

Tohle je jeden z dlouhodobých reliktů minlýho režimu - spousta lidí prakticky jen vegetovala a jela v kolejích, který byly dány tehdejším zřízením, tedy měli život nalajnovaný někým jiným. A tak to v nich zůstalo, čekají, že se o ně postará "někdo tam nahoře", stejně jako kdysi - po škole dostali umístěnku do fabriky, na byt se zapsali do pořadníku a čekali, až něco dostanou. Se svobodou po plyši však přišla i zodpovědnost za sebe sama, což pro spoustu jedinců je problém, protože v každé společnosti jsou bačové a ovce, jenže bačovat je těžší.

Neplet si dane s odvodmi.
Princip dochodkove systemu u nas aj u vas je ten, ze ked pracujes tak z tvojich odvodov sa platia dochodky sucasnych dochodcov. Ked budes dochodca ty tak na tvoje dochodky sa budu skladat ekonomicky aktivni ludia v tom case. Tento system je vzhladom na pomer ekonomicky cinnych ludi vs pocet dochodcov dlhodobo neudrzatelny, pretoze pocita s inym pomerom ako mame v sucasnosti a budeme mat v buducnosti.
Bohuzial ziaden politik sa neodvazi(l) robit nepopularne opatrenia, u nas je naznak v druhom, tretom a v poslednej dobe vo stvrtom pilieri.
Z dani sa platia ine veci v statnom rozpocte.
Na zaver specialne pre teba...ked budem dochodca nemozem ocakavat, ze stat sa o mna postara, peniaze, ktore som mu pocas mojho zivota odovzdal uz minul a musim sa spoliehat na to, ze stat bude mat dostatocne vela prostriedkov od mladsich rocnikov, co je pomerne riskantne vzhladom na safarenie roznych vlad, demograficky vyvoj, ekonomicku stabilitu a pod. Nehovoriac o tom, ze v pripade akychkolvek problemov hodi stat cez palubu ako prych dochodcov, ktori su mu len na pritaz.
Preto rozumny clovek riesi 2. a 3. pilier uz pocas ekonomicky aktivneho zivote, nemusi to byt zrovna cez spravcovsku spolocnost, staci ak si odklada do banky/ponozky..atd.

Proboha! Dost Babiša! Mantá kraviny a vypadá jak kaloň ušatý. Možná mě za tento příspěvek zatknou, neb nynější státní policie (nebo jak si teď říkají) je několikanásobně horší, než za bolševika. Je to stejné, jako bych "poškodil" hlavu státu některé arabské republiky. Takže salve.

Nechtěl bys být na jeho místě. Pan prezident jej má naprosto pevně v hrsti (má pravomoc udělovat milost a zastavit stíhání), pan premiér musí skákat tak, jak pan prezident pískne. Nikdy totiž neví, jak se ta jeho všeliká obvinění budou vyvíjet.

Akorát se už opravdu divím, že socani ze sebe nechají dělat takové onuce. Jasně, korýtka pro pár ministrů a lidi na ministerstvech jsou fajn, ale pokud budou jako prodejné děvky ještě nějakou dobu pokračovat, v dalších volbách se ani náhodou nedostanou do parlamentu. Kecy, že není dobré odcházet od nedodělané práce, přesvědčí snad jen jejich nekritické příznivce chudé duchem.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru