Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Babis mimo realitu

Neplet si dane s odvodmi.
Princip dochodkove systemu u nas aj u vas je ten, ze ked pracujes tak z tvojich odvodov sa platia dochodky sucasnych dochodcov. Ked budes dochodca ty tak na tvoje dochodky sa budu skladat ekonomicky aktivni ludia v tom case. Tento system je vzhladom na pomer ekonomicky cinnych ludi vs pocet dochodcov dlhodobo neudrzatelny, pretoze pocita s inym pomerom ako mame v sucasnosti a budeme mat v buducnosti.
Bohuzial ziaden politik sa neodvazi(l) robit nepopularne opatrenia, u nas je naznak v druhom, tretom a v poslednej dobe vo stvrtom pilieri.
Z dani sa platia ine veci v statnom rozpocte.
Na zaver specialne pre teba...ked budem dochodca nemozem ocakavat, ze stat sa o mna postara, peniaze, ktore som mu pocas mojho zivota odovzdal uz minul a musim sa spoliehat na to, ze stat bude mat dostatocne vela prostriedkov od mladsich rocnikov, co je pomerne riskantne vzhladom na safarenie roznych vlad, demograficky vyvoj, ekonomicku stabilitu a pod. Nehovoriac o tom, ze v pripade akychkolvek problemov hodi stat cez palubu ako prych dochodcov, ktori su mu len na pritaz.
Preto rozumny clovek riesi 2. a 3. pilier uz pocas ekonomicky aktivneho zivote, nemusi to byt zrovna cez spravcovsku spolocnost, staci ak si odklada do banky/ponozky..atd.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat