Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem AŤ ŽIJE PREZIDENT (Zeman?)!

Zapomínáš na jednu věc: Zatím co Zeman kandidoval sám (jako obhájce; pana "Zeman-B" Hanniga zanedbám, těch pár desítek tisíc hlasů není podstatných), tak lidé co volili alternativu, měli na výběr z řekněme 4 velmi kvalitních a dobře volitelných kandidátů, kteří se vzájemně mírně odlišovali - jeden je usedlý profesor, druhý úspěšný podnikatel, třetí úspěšný úředník, čtvrtý mladý aktivista. Co je naopak spojovalo, byla slušnost, vzdělání a snaha udržet ČR v západním kulturním okruhu.

Tím chci naznačit, že volič, který nechtěl Zemana, měl na výběr, a ten výběr nebyl jen na papíře - proto Zeman první kolo vyhrál. Naopak typický volič Zemana na výběr moc neměl, tudíž distribuce hlasů žádná nebyla (opět zanedbávám komickou figurku p. Hanniga). Když se koukneš o kus výše, tak přesně taková byla i má predikce. Ve druhém kole, pokud se neobjeví nějaká nová zásadní informace nebo to Drahoš zásadně nepodělá v diskusi (v což moc nevěřím), budou voliči Hilšera, Fischera i Horáčka v drtivé většině volit Drahoše, jediné úskalí je, aby přišli k volbám. S ohledem na to, že jak Hilšer, tak Horáček nabídli Drahošovi osobní pomoc, věřím, že voliči to pochopí a ocení a půjdou volit.

Pokud to tak dopadne, věřím, že odstranění Zemana z Hradu povede k postupnému odblokování české politické scény, návratu slušnosti, konstruktivní, byť tvrdé, debatě, a v neposlední řadě i k oslabení hnutí ANO.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat