
Pálivá omáčka v čínských restauracích?
Nevíte někdo, jak se jmenuje pálivá červená omáčka, která se dává na dochucení v čínských restauracích (běžně bývá vedle soli a pepře)? Ideálně odkaz nebo recept?
Tahle?
![[srirachabottles.jpg]](http://cdn.modernfarmer.com/wp-content/uploads/2014/09/srirachabottles.jpg)
Sriracha_sauce_(Huy_Fong_Foods)
Tuhle miluju. Poprvé to dovezla dcera z USA, později jsem ale zjistil, že ji mají i v nedalekém vietnamském bufetu (gyros a podobně) normálně v chladicím boxu na prodej.
Tak tos mě navnadil, protože ji taky vídávám u místních větví. Je to moc pálivý, nebo jen tak akorát?
Blbá otázka - do čeho to tak běžně přidáváš?
Dávám si ji třeba k párkům místo hořčice. Nebo na chleba s máslem pod salám nebo plátkový sýr.
Do jídla (při vaření) ji nepřidáváme.
Je to akorát. Nic, z čeho by ses měl - pokud si toho nenarveš do huby žufánek - nějak šklebit. Zvládnou to i baby.
Já právě nemám plechovou hubu, trochu pikantní mi nevadí, ale nemám rád, když to přebije všechny ostatní chuti jídla. Možná to zkusím, až do toho kvelbu půjdu.
(z Wikanova odkazu nahoře)
Polévkovou lžíci bych si toho do pusy samozřejmě nedal :)
2500 SHU má dětská výživa, ne?
Nejsem huba plechová, nicméně si dávám tak obden na dobrou noc plátek sýra a polévkovou lžíci jakési 10,000 SHU. Slovy klasika: "Nijak přehnaně ostré, přesto příjemně prokrví"